ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Το ερώτημα δεν είναι τι εννοούν, αλλά ποιοι το λένε!



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Βρίσκεται σε προτεραιότητα, όπως ανακοινώθηκε, το θέμα των μισθών και ειδικότερα των βασικών μισθών που βρίσκονται καθηλωμένοι κια μειωμένοι συνάμα, σφαγιασμένοι θα έλεγα, από το 2012, επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου.
Είναι από τότε που με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (σ.σ.: Τ΄ ακούς κύριε Λοβέρδε; Το ακούς κυρία Φώφη;) διαλύθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μειώθηκε ο κατώτατος μισθός στα 586 ευρώ μεικτά και ακόμη επιβλήθηκε ο ρατσιστικός ηλικιακός διαχωρισμός για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία, κάτω των 25 ετών στα 510 ευρώ ή καθαρά στα 430 ευρώ!
Και αυτά τα μέτρα πάρθηκαν από την τριανδρία των ηγετών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, συν την ΔΗΜΑΡ!

Αυτά όταν τώρα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου είχε επιβληθεί μνημόνιο, βγήκαν από αυτό και προχωρούν σε αυξήσεις βασικών μισθών, μέσω  Συλλογικών διαπραγματεύσεων και κατοχύρωσης ΣΣΕ.
Παράδειγμα πρόσφατο είναι η Ισπανία, που χθες ο Ραχόι αναγκάστηκε να ανακοινώσει αύξηση 4% του κατώτατου μισθού για να φθάσει τα 992 ευρώ.
Πληροφορίες φέρουν την κα Αχτσιόγλου να προχωρεί εντός του 2018 σε αυξήσεις κατωτάτων μισθών με ή χωρίς σύναψη ΣΣΕ, εφ' όσον η πλευρά  των εργοδοτών ή της ΓΣΕΕ καθυστερούν στην σύναψη συμφωνίας.
Επίσης μετά τον επαναϋπολογισμών των συντάξεων, η Υπουργός Εργασίας είναι αποφασισμένη να ενισχύσει όσους συνταξιούχους παρουσιάσουν μειωμένη σύνταξη, λόγω της περικοπής στο ΕΚΑΣ.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει αναπλήρωση απωλειών στους χαμηλοσυνταξιούχους, όσο θα βαίνουμε προς την έξοδο από τα μνημόνια.
Αυτά τα ολίγα για να μην ξεχνάμε ποιος σφάγιασε τους μισθούς, ποιος έβαλε στη μέγκενη του PSI τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως για να γνωρίζουμε ότι όταν ο Βενιζέλος γλυκοκοιτάζει προς την πλευρά του Μητσοτάκη και η κα Φώφη κάνει πλάτες στη ΝΔ επικροτώντας τις αντιΣΥΡΙΖΑ θέσεις της, έχουν στο μυαλό τους το πισωγύρισμα  του λαού και την  παράδοσή του στους ιδιώτες, με πρώτο θύμα τα ασφαλιστικά ταμεία και τους συνταξιούχους, αφού θα εφαρμόσουν  την υποχρεωτική ασφάλιση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα!
Διότι όταν κράζουν οι κόρακες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το ερώτημα δεν είναι τι εννοούν; Αλλά ποιοι το λένε!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: