ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Να μου ζήσεις εγγονέ, μαθητή, πρώτε διδάξαντα!

Πετιόντουσαν στον αέρα από την παράταξή του Δημάρχου Κ. Πελετίδη... μαργαριτάρια  εξερχόμενα του έρκους των οδόντων συμβούλων, όπως: Τι να την κάνουμε τη γνώση του Υπολογιστή, τι τη θέλουμε την αγγλική γλώσσα; Και άλλα τινά, προοδευτικά της... πολυμάθειάς των!



Κακοί μαθητές ο Πρόεδρος Θ. Τουλγαρίδης και οι σύντροφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, στα μαθήματα των Η/Υ και των αγγλικών!



Το βίντεο είναι από την συνέντευξη του Δήμου Πατρέων,

για την προαναγγελία του αποτυχημένου Δρόμου των

5 χλμ. στην μνήμη του Φάνη Τσιμιγκάτου.


Δεν φαντάζουμε ο Δήμος Πατρέων να έχει καταργήσει την διανομή ενημερωτικών δελτίων προς τα μέσα ενημέρωσης... Το γράφω αυτό μιας και εντοπίζω δεύτερο κρούσμα εντός της εβδομάδας. Αλλά πάλι λέω, δεν μπορεί ολόκληρο γραφείο Τύπου να... καθοδηγείται από τους... ειδικούς μυστικοσυμβούλους της συμφοράς, που το οδήγησαν στη... λούμπα, άπαξ!

Διότι το δις εξαμαρτείν (...) κλπ κλπ. Ωστόσο ξανασκέφτομαι και απαριθμώ.

Πρώτο φαινόμενο, αρχής εβδομάδας και η καλή μέρα απ' την αρχή φαίνεται. Κι ωστόσο ως μη προκατειλημμένος θα το δικαιολογήσω, αφού Μοίρα Δύστηνη έρανε τον δρόμο που διεξήχθη στην μνήμη του αείμνηστου βαλκανιονίκη, ΦάνηΤσιμιγκάτου, την Κυριακή το πρωί της 2-4-2017. Η πενιχρή συμμετοχή αθλητών για ένα τόσο μεγάλο όνομα του Στίβου (σ.σ.: ντρέπομαι να αναφέρω τον αριθμό), ήταν θλιβερή. Αλλά, με ευθύνη του αθλητικού συμβούλου, υπευθύνου του Δήμου, που τα φόρτωσε στον... κόκορα και με μία συνέντευξη νόμισε πως τέλεσε το καθήκον του!

Αμ δε... Αν δεν βρέξεις πισινό, ψάρι δεν τρως! Ρωτάτε και κανέναν παλιό λαϊκό δρομέα να σας μιλήσει για το άθλημα.

Και να το κακό αποτέλεσμα της τσάτρα-πάτρα οργάνωσης, παρά την συνέντευξη Τύπου που εδόθη πομπωδώς την οποία αναπαρήγαγαν  τουλάχιστον δεκατέσσερα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων η ΕΡΑ, ο 902.gr, ο Ριζοσπάστης, (που στις 23-11-2017, είχε ανακοινώσει πως θα μετατραπεί ο αγώνας των 5 χλμ. σε ημιμαραθώνιο, διάβασε: http://www.rizospastis.gr/) το Istologio G. Mosxou κ.α.

Το ότι δεν εξεδόθη ενημερωτικό Δελτίο ως είθισται, είναι γεγονός που κατανοώ, αν και είναι μεμπτό, τουλάχιστον για τα κομουνιστικά σταθμά, όπου η αυτοκριτική μπορεί να φθάσει, κάποιες φορές, μέχρι και το χαρακίρι!  

Το δεύτερο συμβάν που θυμίζει τον εγγγονό μου!

Αλλά το δεύτερο συμβάν, που αναφέρεται στην αυθαίρετη προσωπική απόφαση του Προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού κ. Τουλγαρίδη, πως να το... καταπιώ;

Ανέβαλε τη διαδικασία πρόσληψης οκτώ ατόμων με το δικαιολογητικό ότι αφού χρειάζεται πιστοποίηση λόουερ αγγλικής γλώσσας -κάτι που κατέχει σήμερα και η... κουτσή Μαρία- ώστε να καταληφθούν οι θέσεις, πρόκειται για υπερβολή. Κι έτσι του δίνουμε μία κλωτσιά και τον στέλνουμε το διαγωνισμό πίσω, τουλάχιστον κατά δύο μήνες, μέχρι να συνέλθει η Επιτροπή, να αποφασίσει κλπ.

Κι αυτή απόφαση, είναι προσωπική του κ. Θ. Τουλγαρίδη, καταργώντας το όργανο, που όπως φαίνεται την αποδέχεται και ο Δήμαρχος Πατρέων.

Καί τούτο, διότι αφ' ης ανακοινώθηκε στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου χθες (σ.σ.: ρουφιάνικο πράμα, αυτή ηλεκτρονική αναμετάδοση)  η προσωπική απόφαση, αντέδρασαν έντονα οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και δεν επικύρωσαν με την ψήφο τους, ενώ ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης δεν συγκινήθηκε.

Και γύρω του πετιόντουσαν στον αέρα από την παράταξή του... μαργαριτάρια  εξερχόμενα του έρκους των οδόντων συμβούλων, όπως: Τι να την κάνουμε τη γνώση του Υπολογιστή, τι τη θέλουμε την αγγλική γλώσσα; Και άλλα τινά, προοδευτικά της... πολυμάθειάς των!

Παρεμπιπτόντως, να αναφέρω σχετικό περιστατικό με τον εγγονό μου, ηλικίας 7 ετών, που αφού προφασίστηκε αρρώστια και έφυγε από την σχολική τάξη, όταν τον ερώτησα, γιατί δεν έκατσε να μάθει γράμματα από τη δασκάλα του, μου είπε τα εξής καταπληκτικά:

-«Τι να κάνω παππού, αφού η δασκάλα όλο τα ίδια μας λέει».

Και στην επιμονή μου ότι πρέπει να μένει στην τάξη για να μάθει γράμματα, μου έδωσε και δεύτερο μάθημα:

-«Άκου παππού, αυτά που μας λέει η δασκάλα, μπορώ να τα μάθω και σπίτι»...

Κι έτσι... κόκαλο ο παππούς!

Επιστρέφω στα του Κοινωνικού Οργανισμού και ο νοών, νοείτω.

Δεν θα πιστέψω, αυτά που έλεγαν για τον Κοινωνικό Οργανισμό οι κακές γλώσσες, για «κάποιο δικό του παιδί, που δεν πέρασε» αν και ήταν ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους και γι αυτό πάγωσαν, ελπίζω προσωρινά, την διαδικασία.

Και βάζω πληθυντικό, γιατί ήταν τέτοια η ζέση των συμπαραστατών του κ. Τουλγαρίδη, που εξέπληξε!

Οπότε κατά τους συμπαραστάτες και τον  κ. Τουλγαρίδη, δεν χρειάζονταν πτυχίο Η/Υ και αγγλομάθειας, για τις:

3 θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ ή ΤΕ),    

1 θέση Ψυχολόγου (ΠΕ),

1 θέση Διοικητικού Υπαλλήλου (ΤΕ),

1 θέση Οδηγού (ΔΕ) και

2 θέσεις Γενικών Καθηκόντων (ΥΕ).

Και καλά για τις 2 θέσεις Γεν. Καθηκόντων με Υποχρεωτική Εκπαίδευση, τι αγγλικά να ξέρουν, μα για τις υπόλοιπες έξι θέσεις, αυτοί που θα τις πιάσουν, μπορεί να μην ξέρουν υπολογιστή και αγγλικά;

Με το κοντύλι και τη γλώσσα της νοηματικής θα συνεννοούνται, αν χρειαστεί;

Κι αν το παιδί, ήταν στούρνος και δεν πέρασε, ας πάει κάπου να τα μάθει και θα μπορεί να ελπίζει, σε επόμενο διαγωνισμό.

Ο παρών όμως διαγωνισμός, έπρεπε να προχωρήσει. Γιατί αλλιώς τι νόημα έχουν οι διαμαρτυρίες του Δήμου, κατά της κακής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν τους επιτρέπει τις προσλήψεις;

Αυτά αν και ο εγγονός μου ο Γιαννάκης, έχει διαφορετική γνώμη για τη μόρφωση.

Γι αυτό ξαναλέω μία ακόμη φορά: Να μου ζήσεις εγγονέ, μαθητή, πρώτε διδάξαντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: