Αντιπροσφυγική καμπάνια της Αυστρίας στο Αφγανιστάν - Στοπ επεβλήθη στην έκδοση εισιτηρίων για πρόσφυγες


Φωνή υποστήριξης για την Ελλάδα έρχεται ακόμη και από τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μ. Βέρνερ ο οποίος δήλωσε ότι "πρέπει, με κάθε μέσο, να βοηθήσουμε την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης".

Πρόσθεσε βέβαια ότι ο Αλ.Τσίπρας δεν θα πρέπει να συνδέει την προσφυγική κρίση με τις μεταρρυθμίσεις.

To πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής: "Η κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με το προσφυγικό θα μπορούσε να επιδεινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Πρέπει να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή και η περαιτέρω αποσταθεροποίηση ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Ως εκ τούτου, στηρίζουμε τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή οικονομικής και πρακτικής βοήθειας προς την Ελλάδα και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πρέπει, με κάθε μέσο, να βοηθήσουμε την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης. Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να συνδέει την προσφυγική κρίση με τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του.


Η στρατηγική του, να "αποφεύγει" τις μεταρρυθμίσεις, απέτυχε πέρυσι και θα αποτύχει και πάλι. Μόνον όταν η Ελλάδα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης προς όφελος όλων των Ελλήνων. Και επιπλέον, η χώρα θα ανακτήσει την δύναμη να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες".

Αντιπροσφυγική καμπάνια της Αυστρίας στο Αφγανιστάν


Διαφημιστική καμπάνια σε λεωφορεία στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, στο Facebook και στην τηλεόραση, αποτρέποντας τους Αφγανούς πολίτες να φτάσουν στην Αυστρία και να αιτηθούν άσυλο εκεί, σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή η χώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Μηνύματα όπως "Κανένα άσυλο στην Αυστρία", θα χρησιμοποιηθούν στην διαφημιστική καμπάνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

"Οι λάθος πληροφορίες από διακινητές μεταναστών οδηγούν σε λάθος προσδοκίες στους πολίτες των κρατών προέλευσης (σ.σ. των μεταναστών). Για αυτό το λόγο αποτελεί ζήτημα νομιμότητας να πληροφορήσουμε τους πολίτες στις πατρίδες τους σχετικά με την αυστηρότητα της νομοθεσίας περί χορήγησης ασύλου στην Αυστρία. Ξεκινάμε μια καμπάνια στο Αφγανιστάν, που θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες", δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Στοπ επεβλήθη στην έκδοση εισιτηρίων για πρόσφυγες


Δεν εκδίδουν από σήμερα το μεσημέρι και για το επόμενο 48ωρο, εισιτήρια σε πρόσφυγες, οι ταξιδιωτικές εταιρείες που εκπροσωπούν πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς, σε εφαρμογή απόφασης του υπουργείου Ναυτιλίας για την καθυστέρηση της μεταφοράς προσφύγων στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Σημειώνουμε ότι στα λιμάνια Μυτιλήνης και Χίου βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο αγκυροβολημένα άδεια τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Τέρα Τζετ». Θα ταξιδεύσουν μόνον όσοι έχουν ήδη εκδόση εισιτήριο από πριν την απαγόρευση