ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Μεγάλη ανταπόκριση στις ανάγκες των προσφύγων

Τρόφιμα συσκευασμένα από τους εθελοντές της Κίνησης Υπεράσπισης για τους πρόσφυγες.

Εκατοντάδες αλληλέγγυοι πολίτες προσφέρουν αγαθά στη δομή της Κίνησης Υπεράσπισης στην Πάτρα, που θα παραμείνει ανοικτή για ένα ακόμη τριήμερο




5 Μαρτίου 2016. Πάτρα. Συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ενδυμάτων
από την Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων, Μεταναστών-στριών.


Εξέπληξε η ανταπόκριση που βρήκε στους πολίτες της Πάτρας η πρωτοβουλία της Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών-στριών Πάτρας, να προχωρήσει σε συλλογή φαρμάκων, τροφίμων και ειδών ενδύσεως-υποδήσεως, για τους δοκιμαζόμενους πολίτες των εμπόλεμων περιοχών της Συρίας, αλλά και τους διωκόμενους των απολυταρχικών καθεστώτων σε Ασία και Αφρική.
Πρόκειται γι αυτούς που διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα πεζή, μέσα από ναρκοπέδια, άνυδρους, πετρώδεις τόπους, από βουνά και πεδιάδες και τελικά διαπλέοντας το Αιγαίο από τα τουρκικά στα ελληνικά παράλια, με σαπιόβαρκες των Τούρκων δουλεμπόρων, φθάνουν στη χώρα μας. Και σε αυτό το περιπετειώδες ταξίδι της φρίκης, δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε ευρωπαϊκό έδαφος αρτιμελείς ή με το σύνολο των οικογενειακών μελών τους!  Ή ότι δεν θα καταλήξουν εγκλωβισμένοι στους σταθμούς εξόδου, στα βόρεια ελληνικά σύνορα, για παραμείνουν θεατές της αναλγησίας των ξενοφοβικών γειτόνων μας, προ κλειστών συνόρων. Εκεί που, προ ημερών, ο ανάπηρος νεαρός πρόσφυγας βρισκόμενος πρόσωπο με πρόσωπο με την φρικτή αλήθεια, κραύγασε με φωνή στεντόρεια, προς τους δημοσιογράφους: «Στα είκοσι χρόνια μου έχασα το πόδι μου στον πόλεμο και μαζί, την ζωή μου όλη! Και σεις μου μιλάτε για κλειστά σύνορα; Που είναι η ανθρωπιά της πολιτισμένης Ευρώπης σας;».  
Αυτά έχοντας υπόψη τους οι εκατοντάδες αλληλέγγυοι πολίτες  της Πάτρας, προσέρχονται φορτωμένοι με φάρμακα, τρόφιμα και άλλα και με την ψυχή στο δράμα των προσφύγων, καθώς γνωρίζουν πως η Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων έχει κληρονομιά το βαρύ φορτίο της αλληλεγγύης που επέδειξε στα χρόνια της καταφυγής κατατρεγμένων ανθρώπων στην πόλη της Πάτρας, ερχομένων από τα πολεμικά μέτωπα των Κούρδων αρχικά και των Αφγανών στην συνέχεια στο λυκόφως της δεκαετίας του 1990, προς το λυκαυγές αυτής του 2000.
Αλληλέγγυοι, από τα χρόνια της προσφυγιάς των Αφγανών, τότε που στην ναϊλούπολη της οδού Ευρώτα μοιράζονταν τον ενδιαφέρον τους  για τη σίτιση εκατοντάδων διωκομένων από τη χώρα τους -κάποιες φορές έφθαναν και τις δύο χιλιάδες ημερησίως- βρέθηκαν αυτές τις ημέρες, με νέα παιδιά, Πατρινόπουλα, που ευαισθητοποιημένα από το δράμα των προσφύγων προσέτρεξαν υπακούοντας στο κέλευσμα της Κίνησης Υπεράσπισης για εθελοντική εργασία.
Αυτή η ανταπόκριση των πολιτών κάθε ηλικίας είναι που ώθησε τους αλλλέγγυους να κρατήσουν ανοικτή τη δομή και για ένα ακόμη τριήμερο, από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, το δίωρο από 7 μμ. έως 9 μμ. Και φυσικά  ανοικτή πάντα είναι η πρόσκληση προς όσους διατίθενται να προσφέρουν εθελοντική εργασία. Η ανάγκη είναι μεγάλη για διαλογή και συσκευασία των προσφερομένων αγαθών.   










 

Δεν υπάρχουν σχόλια: