ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Υπουργικού επιπέδου άφιξη αναμένεται στη φυλακή Πατρών μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΜΕΤΑ

Τα έντονα προβλήματα της Κλειστής Φυλακής Πατρών στον Άγιο Στέφανο προκαλλούν αναησυχία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.



Στο κέντρο του ενδιαφέροντος τα προβλήματα διαβίωσης των κρατουμένων με αφορμή την παρατεταμένη κράτηση των μεταναστών και τα ζητήματα φυλακτικού  προσωπικού



Επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται στην κλειστή φυλακή Πατρών, μετά τα όσα έχουν γίνει γνωστά τόσον για τις ελλείψεις του καταστήματος σε φυλακτικό προσωπικό, πληθώρα κρατουμένων, έλλειψη οικονομικών πόρων, όσο και για το εξελισσόμενο δράμα της φυλάκισης των  περίπου 60 ελεύθερων-κρατουμένων αλλοδαπών, που ενώ έχουν υπηρετήσει την ποινή που τους επεβλήθη για την παράνομη είσοδό τους στην χώρα, παραμένουν στα «σίδερα» ακόμη επί 17 μήνες, αναμένοντας τις τυπικές διαδικασίες για την έξοδό τους -ή, όπως οι ίδιοι έχουν πει- και την απέλασή τους.



Με δεδομένο ότι  προ ημερών απειλήθηκαν συμβάντα που μπορεί να αποτελέσουν την θρυαλλίδα για προβοκάτσια εις βάρος της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, από το Υπουργείο παρακολουθείται η κατάσταση και εντός των ημερών θα υπάρξει παρουσία του στον χώρο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό του ΜΕΤΑ Αχαΐας, που επισκέφτηκε την φυλακή, αναφέρονται τα παρακάτω:  

«Αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ Αχαΐας πραγματοποίησε επίσκεψη την Τετάρτη, 4/3/2015, στις φυλακές Αγίου Στεφάνου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τα ΔΣ των δύο σωματείων εργαζομένων στις φυλακές είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε μέσα από έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο τόσο για ζητήματα που άπτονται των συνθηκών εργασίας όσο και για ζητήματα που σχετίζονται με τη γενικότερη κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν προβλήματα υπερκορεσμού των φυλακών με παράλληλη μείωση του προσωπικού φύλαξης, ελλείψεις στον προϋπολογισμό αλλά και αδυναμία προηγούμενων διοικήσεων να δώσουν ρεαλιστικές λύσεις σε επιμέρους προβλήματα, χρόνιες παθογένειες του συστήματος διοικητικής οργάνωσης, καθήλωση του σωφρονιστικού συστήματος σε μοντέλα περασμένων δεκαετιών.

Το σωματείο των υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς παρέδωσε υπόμνημα με συγκεκριμένα αιτήματά του.

Από την πλευρά του ΜΕΤΑ διατυπώθηκε η αναγκαιότητα να σπάσει το «άβατο» των φυλακών, με άνοιγμα στην κοινωνία και πλήρη διαφάνεια και το βασικότερο με την αντιμετώπιση των φυλακισμένων ως ανθρώπων με πλήρη δικαιώματα γεγονός που θα βελτιώσει τις συνθήκες κράτησης και κατά συνέπεια και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.

Αναμένεται δε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο θα τεθεί και από την πλευρά του ΜΕΤΑ η ανάγκη υλοποίησης μιας διαφορετικής πολιτικής σωφρονισμού υιοθετώντας σύγχρονα και αποτελεσματικά μοντέλα που σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο ρόλο του προσωπικού σε αντιστοίχιση με τις προτεραιότητες αυτής της πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: