ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

227 εκ. Ευρώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο

227 εκ. Ευρώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο
Με 227 εκατ. Ευρώ θα στηριχθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, μέσω του αντίστοιχου Περιφερειακού Προγράμματος, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην «αύξηση της ελκυστικότητάς της, μέσω της στρατηγικής της ευφυούς εξειδίκευσης», αλλά και στην «εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της μέσω κοινωνικής ένταξης, περιβαλλοντικής προστασίας και διατήρησης των ιδιαιτεροτήτων και των νησιωτικών χαρακτηριστικών της». Αυτό προκύπτει από απάντηση που απέστειλε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Corina Cretu, στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρη Παπαδημούλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης, στην ερώτησή του, ζητούσε πληροφόρηση από την Κομισιόν, σχετικά με την έγκριση του Π.Ε.Π. Ιονίων Νήσων και τις προτεραιότητες που θέτει, αναφορικά με τις δράσεις κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, τα απαραίτητα έργα προστασίας του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση του μοντέλου ανάπτυξης.

Στην απάντησή της, η αρμόδια Επίτροπος σημειώνει, ότι το Π.Ε.Π. Ιονίων Νήσων διαθέτει «συνολική χρηματοδότηση 227 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020» και έχει ως στόχους την «αύξηση της ελκυστικότητας της περιφέρειας μέσω της στρατηγικής της ευφυούς εξειδίκευσης» και την «εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της μέσω κοινωνικής ένταξης, περιβαλλοντικής προστασίας και διατήρησης των ιδιαιτεροτήτων και των νησιωτικών χαρακτηριστικών της».

Στη συνέχεια της απάντησής της, η κα. Cretu, αφού τονίζει ότι, «για μέτρα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης διατίθενται 43 εκατ. ευρώ (Ευρωπαïκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και 32 εκατ. ευρώ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)», αναφέρει ότι, «για την προστασία του περιβάλλοντος διατίθενται 90 εκατ. ευρώ μέσω της προτεραιότητας 2 του προγράμματος», ενώ για την ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας «διατίθενται 24 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του νέου παραγωγικού μοντέλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: