ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμόγελα για Brussels Group και έσοδα πάνω από 3 δισ., χωρίς υφεσιακά μέτρα, πληρώνουν οι έχοντες



Συμφωνία στις Βρυξέλλες: Έσοδα πάνω από 3 δισ., χωρίς υφεσιακά μέτρα, πληρώνουν και οι έχοντες
Φωτογραφία αρχείου.
 Συμφωνία

στις Βρυξέλλες

Χαμόγελα "έσκασαν" στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις πληροφορίες για συμφωνία, που έρχονται από τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και Ευρωπαίων, για την αναδιάρθρωση των αναμενόντων εσόδων. Στο  καλό κλίμα συνεργασίας  που εμπεδώνεται ήρθε η συνέχεια των συζητήσεων  στο Brussels Group, με προοπτικές ελπιδοφόρες, όπως διεφάνη από χθες, όπου το Istologio είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο από αύριο να γίνει συζήτηση-ενημέρωση του Κοινοβουλίου, αφότου  θα έχουν διαφανεί θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα δε με σημερινές κυβερνητικές πηγές, αύριο στις 8 το απόγευμα θα υπάρξει ενημέρωση της Βουλής για τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης και θα τοποθετηθεί δημόσια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί η συζήτηση, με βάση το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής.

Η καλή ημέρα φάνηκε από χθες
Η πρώτη μέρα χθες ολοκληρώθηκε με συζήτηση πάνω στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ η συζήτηση σήμερα ήταν ουσιαστική και λεπτομερής, με την κάθε πλευρά να δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, στο Brussels Group υπήρξε, καταρχήν, συμφωνία ότι πρέπει να σχεδιαστούν οι κατάλληλες πολιτικές που θα μεταθέσουν το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα.

Να μην πληρώνουν, δηλαδή, μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι», όπως συνέβαινε στο παρελθόν, αλλά και οι «έχοντες και κατέχοντες».

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ για το 2015, χωρίς να περιλαμβάνει  υφεσιακά μέτρα.

Παράλληλα, παρατηρούν ότι οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και να επιτρέψουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εκτιμάται στο 1,4%.

Οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθούν, θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν στην Αθήνα, συμπληρώνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, «δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
Στη Βουλή η παράταση της δανειακής σύμβασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: