ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Διαμαρτυρία των κατοίκων της Δύμης για τα επί πλέον σκουπίδια στο ΧΥΤΑ του Φλόκα και τα αποστραγγίδια

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τον αποκλεισμό της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ Φλόκα.



Οι κάτοικοι παρέδωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο φωτογραφίες, από γειτονικό ρέμα, του οποίου "το νερό ήταν μαύρο



Από την Συντονιστική Επιτροπή και τους κατοίκους της Παραλίας του Κάτω Αλισσού πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φλόκα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς δείγμα της άμβλησης των αντιδράσεων της δημοτικής αρχής παρατηρείται με την ανοχή της στην αποδοχή σκουπιδιών από το Δήμο Καλαβρύτων, κάτι που προϊδεάζει για επέκταση και στην αποδοχή απορριμμάτων από το Δήμο Πύργου, που στην κυριολεξία από έλλειψη διάθεσης να λύσει το ζήτημα διάθεσης των απορριμμάτων του, καταφεύγει στην απαλλαγή τους από αυτά, μέσω του Δύμου Δύμης!





Έτσι την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2014, μετά την απόφαση της Συντονιστική Επιτροπής, ενάντια στην μεταφορά σκουπιδιών από τον Πύργο στον Χ.Υ.Τ.Α. Φλόκα, άρχισαν οι κινητοποιήσεις συλλόγων, φορέων και κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας.

Το πρωί της Παρασκευής, δεκάδες κάτοικοι, φορείς, πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων και αιρετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, παρά την έντονη βροχόπτωση, βρέθηκαν στον Χ.Υ.Τ.Α. Φλόκα, αποκλείοντας την είσοδό του και μη επιτρέποντας την είσοδο απορριμματοφόρων από τις 8:00 έως τις 10:00 το πρωί.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, δεκάδες κάτοικοι, βρέθηκαν, όπως είχε προγραμματιστεί, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε η Συντονιστική Επιτροπή να δώσει "ψήφισμα", προκειμένου η Δημοτική Αρχή να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση και να μην έρθουν σκουπίδια από τον Πύργο στον Χ.Υ.Τ.Α. Φλόκα.

Κατά την  τετράωρη συνεδρίαση, όπου πολλές φορές έγινε σε κλίμα έντασης, πήραν τον λόγο αρκετοί κάτοικοι και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, ζητώντας να μην γίνει η μεταφορά των σκουπιδιών από τον Πύργο, διότι αυτή η απόφαση είναι άδικη, καθώς επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την είδη υποβαθμισμένη αρκετά περιοχή του πρώην Δήμου Ωλενίας και κατ' επέκταση τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Επίσης επεσήμαναν πως ο Χ.Υ.Τ.Α Φλόκα λειτουργεί είδη με πολλά προβλήματα. Τέλος παρέδωσαν στον Δημοτικό Συμβούλιο φωτογραφίες, από γειτονικό ρέμα, του οποίου "το νερό ήταν μαύρο".

Σε δελτίο ενημέρωσης που  εδόθη στη δημοσιότητα από την Επιτροπή τονίζονται τα παρακάτω:

«Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, καθώς και ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, δεν δέχθηκαν το αίτημα μας, ώστε να  ανακληθεί η απόφαση και παράλληλα δήλωσαν πως, η απόφαση ισχύει μόνο για 2000 τόνους και όχι για άλλα. Η Δημοτική Αρχή εθελοτυφλεί, εφόσον δεν βλέπει τα προβλήματα που υπάρχουν στον Χ.Υ.Τ.Α. Φλόκα. Επίσης, για τα αποστραγγίδια των σκουπιδιών του Χ.Υ.Τ.Α που πέφτουν σε ρέματα και ποτάμια, "φταίει ο Θεός που ρίχνει πολύ βροχή", σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή.

Με την απόφασή τους αυτή, υποβαθμίζουν τον είδη υποβαθμισμένο (από εργοστάσια, ΒΙ.ΠΕ, πυρηνελαιουργεία, κ.α.) πρώην Δήμο Ωλενίας, παρότι υποστηρίζουν το αντίθετο, εμείς επιμένουμε πως θα ανοίξει η κερκόπορτα, ώστε να έρθουν στον Χ.Υ.Τ.Α. Φλόκα και από άλλες περιοχές.

Όσο για τα Καλάβρυτα, σε ερωτήματα των φορέων, εάν θα σταματήσουν να φέρνουν και από εκεί σκουπίδια, εφόσον δεν ανήκουν στον 2ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. και παρανόμως έρχονται. Ζητήθηκε να δοθεί εντολή από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε μέσω του ΦΟ.Δ.Σ.Α να σταματήσουν να έρχονται.

Παρόλα αυτά, δεν τέθηκε κάποια καταληκτική ημερομηνία, αφού με μια αόριστη δήλωση μας είπε, "Μόλις μας πληρώσουν τα χρήματα που μας οφείλουν"».

Και στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή καταλήγει:

«Συνδημότη και συνδημότισσα, ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη, κάτω από την πίεση των κατοίκων του Δήμου μας, για να μην έρθει ούτε κυβικό σκουπιδιών από τον Πύργο στον Δήμο μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: