Συνεργάτες του Γ. Δραγασάκη απαντούν για αυξημένη παρουσία του Δημοσίου


"Διαμετρικά αντίθετες" προς τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, η ΟΜΥΛΕ τονίζει σε ανακοίνωσή της: "Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη για ξεπάγωμα και άμεση συνέχιση του διαγωνισμού πώλησης του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ είναι διαμετρικά αντίθετες προς τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, προκλητικές προς τους εργαζόμενους και συνάμα εκφυλίζουν την αξιοπιστία της πολιτικής".

"Αντί ο κ. Δραγασάκης να καλέσει την COSCO να επιστρέψει τα εκατομμύρια που καρπώθηκε από τις παράνομες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει από την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ, της χαρίζει τώρα και το υπόλοιπο Λιμάνι" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως ενημερώνει η ΟΜΥΛΕ, αναμένεται να ζητήσει τις προσεχείς ημέρες συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί του Σαββάτου το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν οι συνεργάτες του Γιάννη Δραγασάκη, δεν τίθεται θέμα πώλησης του 67,7% του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ), αλλά θα ισχύουν οι προγραμματικές δηλώσεις περί κοινοπραξιών, ενώ επισημαίνουν πως το Δημόσιο θα διαθέτει αυξημένη παρουσία που θα διασφαλίσει μελλοντικές υπεραξίες οι οποίες θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.