Έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, όλοι Έλληνες, ηλικίας από 26 έως 67 ετών και αναζητούνται άλλα 29 λόγω παρέλευσης αυτόφωρου


Υπόθεση μεγάλης απάτης σε βάρος του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ με την έκδοση πλαστών αναπηρικών συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων και αποζημιώσεων για δήθεν εργατικά ατυχήματα, στην οποία φέρεται ότι συμμετείχαν, εκτός των άλλων, 17 γιατροί και υπάλληλοι των δύο οργανισμών, εξιχνίασε η η Οικονομική Αστυνομία, ενά ακόμη 29 άτομα που θεωρούνται συγκατηγορούμενοι παραμένουν ασύλληπτα.

Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, όλοι Έλληνες, ηλικίας από 26 έως 67 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 53χρονο ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και 45χρονος υπάλληλος του ΟΑΕΕ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ' εξακολούθηση, πλαστογραφία και κατάχρηση σε βάρος του Δημοσίου.

Συγκατηγορούμενοί τους, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, είναι εννέα ιδιώτες γιατροί, οκτώ γιατροί του ΙΚΑ και άλλοι 12 Έλληνες πολίτες, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παράβαση καθήκοντος και απάτη.

Η μέχρι τώρα ζημία σε βάρος του Δημοσίου ανέρχεται τουλάχιστον σε 360.000 ευρώ, ενώ η επαπειλούμενη ζημία δεν μπορεί να προσδιοριστεί.