Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, που συνήλθε χθες για να εξετάσει την πορεία των ενεργειών της κυβέρνησης ενέκρινε τη διαπραγματευτική τακτική της και επιβεβαίωσε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως κατεγράφησαν και στις προγραμματικές της δηλώσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΠΓ του κόμματος επαναβεβαίωσε τις "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά τη μη υλοποίηση υφεσιακών μέτρων, μείωσης συντάξεων και μισθών ή περαιτέρω διάλυσης της αγοράς εργασίας. 

Σύμφωνα δε, με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, εστίασε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Παρουσίασε διεξοδικά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση. Τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα, ενώ εντάσσονται σε ένα σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα.