ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Μαξίμου για τις διαρροές: Περισσότερες, πιο αναλυτικές και χωρίς αντιλαϊκά μέτρα, οι μεταρρυθμίσεις

Μαξίμου για τις διαρροές: Περισσότερες, πιο αναλυτικές και χωρίς αντιλαϊκά μέτρα, οι μεταρρυθμίσεις
Φωτογραφία αρχείου.

Το καλό κλίμα στις συζητήσεις των Βρυξελλών επιβεβαιώνεται και αναγνωρίζεται και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με πηγές από το μέγαρο Μαξίμου, που τονίζουν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης.

ΟΙ ίδιες πηγές αναφέρουν ότι διάφορα δημοσιεύματα που επιμένουν να παρουσιάζουν ότι η ελληνική πλευρά είτε είναι «απροετοίμαστη» είτε ότι «υπάρχουν τριβές» μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας, αν δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν τις συζητήσεις, απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα.

Η ελληνική πλευρά, τονίζεται κατηγορηματικά, έχει τεκμηριωμένες θέσεις τις οποίες παρουσιάζει στους θεσμούς σε επίπονες και μακρές διαδικασίες. Σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες.

Η διαβούλευση πάντως συνεχίζεται επί του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που μεταφέρουν τα βάρη από τα συνήθη υποζύγια στους έχοντες και κατέχοντες. Στη λίστα υπάρχουν μέτρα που προβλέπουν έσοδα πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, κοινωνικές παροχές περίπου 1 δισ., επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% του ΑΕΠ και θετικό ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 1,3 - 1,4%.

Σχετικά με τις πληροφορίες που αφορούν την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, το Μαξίμου τονίζει κατηγορηματικά ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα. Η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν διαρρεύσει στον τύπο, οι κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι ανταποκρίνονται σε αρκετές περιπτώσεις σε σημεία της λίστας που έχει στείλει η κυβέρνηση στo  Brussels Group. Παρόλα αυτά, διευκρινίζουν, δεν εκφράζουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, αφού υπάρχουν σημαντικά περισσότερες και σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: