ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Σταματήστε τη σιωπηλή κατάρρευση‏


Δεσμεύσου να στηρίξεις την εκστρατεία για να σώσουμε τους ωκεανούς μας:

€2    €4    €8    €16    €32
Δεσμεύσου με άλλο ποσό
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Όταν ο έμπειρος ναυτικός, Ivan Macfadyen, επέστρεψε από το τελευταίο του ταξίδι στον Ειρηνικό, ήταν σοκαρισμένος:

“Στα ταξίδια μου πάντα έβλεπα χελώνες, δελφίνια, καρχαρίες και μεγάλα σμήνη από θαλασσοπούλια. Αυτή τη φορά όμως, σε μια απόσταση 3.000 ναυτικών μιλίων, δεν είχε μείνει τίποτα ζωντανό.”

Αυτή η θαλάσσια έκταση που κάποτε έσφυζε από ζωή, έχει πλέον στοιχειώσει κι έχει καλυφθεί από σκουπίδια.

Οι ειδικοί ονομάζουν το φαινόμενο ‘σιωπηλή κατάρρευση’. Παρότι λίγοι από εμάς το έχουμε δει, εμείς οι ίδιοι το προκαλούμε – η υπεραλίευση, η κλιματική αλλαγή, η οξίνιση των υδάτων κι η μόλυνση καταστρέφουν τους ωκεανούς μας, αφανίζοντας αμέτρητα είδη ζωής. Δεν είναι μόνο ότι εξοντώνονται χιλιετίες φυσικών θαυμάτων και ομορφιάς, είναι ότι επηρεάζεται το κλίμα μας κι ολόκληρη η ζωή στον πλανήτη Γη.

Όμως έχουμε μια ύστατη ευκαιρία για να δράσουμε και το 2015 μπορεί να γίνει η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα. Ο ΟΗΕ σκέφτεται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για να σταματήσει τη λεηλασία των ανοικτών θαλασσών και τη μετατροπή τους σε σκουπιδότοπους, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο που υπήρξε ποτέ, σε μια από τις πιο παρθένες περιοχές του πλανήτη!

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης είναι το μοναδικό εμπόδιο στην εφαρμογή όλων αυτών των δεσμεύσεων. Όμως το κίνημά μας γνωρίζει πολύ καλά πώς να κινητοποιείται μαζικά και να πιέζει για να δημιουργείται η απαιτούμενη πολιτική βούληση.

Ήδη βοηθήσαμε να δημιουργηθούν δύο από τις μεγαλύτερες προστατευμένες θαλάσσιες περιοχές στον κόσμο. Αν αρκετοί από εμάς στηρίξουμε τώρα και ενισχύσουμε την εκστρατεία, μπορούμε να αποτρέψουμε την ολική καταστροφή των ωκεανών και να τους σώσουμε απ’τη σιωπηλή κατάρρευση.

Οι αποκαλύψεις του Ivan μετά το ταξίδι του είναι ένα σάλπισμα για να αναλάβουμε δράση. Ας πιάσουμε δουλειά αμέσως.

Κάνε κλικ για να δεσμευτείς να στηρίξεις την εκστρατεία του Avaaz για τους ωκεανούς. Θα εκταμιεύσουμε τη δωρεά σου μόνο εάν φτάσουμε τον στόχο μας:


Από τη μία πλευρά είμαστε εμείς και από την άλλη όσοι μολύνουν τους ωκεανούς, οι αλιευτικοί κολοσσοί και η αγροτική βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή, αλιευτικά πλοία σαρώνουν οτιδήποτε κινείται στον ωκεανό και περισσότερο απ’το 80% της θαλάσσιας μόλυνσης προέρχεται από λιπάσματα, παρασιτοκτόνα και πλαστικά που χρησιμοποιούνται στη στεριά. Οι έρευνες προκαλούν σοκ: σε λιγότερο από 50 χρόνια δεν θα έχουν απομείνει ψάρια στους ωκεανούς. Σε 100 χρόνια, είναι πιθανό να έχουν καταστραφεί όλοι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι.

Όμως όπως τα εθνικά, προστατευόμενα πάρκα βοηθούν στην αποκατάσταση της άγριας ζωής στη στεριά, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στη θάλασσα. Αν οι κυβερνήσεις χαράξουν μεγάλα θαλάσσια καταφύγια και αν εφαρμόσουν τους προστατευτικούς νόμους, οι ωκεανοί μας μπορούν να αναγεννηθούν.

Αν αρκετοί και αρκετές από εμάς δεσμευτούμε να στηρίξουμε τώρα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο θαλάσσιων καταφυγίων στον Ειρηνικό, τον Ανταρκτικό και τον Ατλαντικό, να τα βάλουμε με την παράνομη αλιεία και την αγροτική βιομηχανία που καταστρέφουν παρθένες φυσικές εκτάσεις και να διεκδικήσουμε μια νομική συμφωνία για τις ανοιχτές θάλασσες σε επίπεδο ΟΗΕ, έτσι ώστε το 64% των ωκεανών μας να προστατεύεται!

Όπως έχει πει ο διάσημος θαλάσσιος εξερευνητής Ζακ Κουστώ: “οι άνθρωποι προστατεύουν αυτό που αγαπούν.” Ας στηρίξουμε τώρα και ας εμπνεύσουμε εκατομμύρια ανθρώπους να ερωτευτούν τη θάλασσα και να υπερασπιστούν τους θησαυρούς της.

Κάνε κλικ για να δεσμευτείς να στηρίξεις με όποιο ποσό μπορείς. Θα εκταμιεύσουμε τη δωρεά σου μόνο εάν συγκεντρώσουμε το ποσό που θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε το σχέδιο:


Η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως ακόμη μπορούμε να την αλλάξουμε. Τα είδη θαλάσσιων θηλαστικών που έχουν εξαφανιστεί είναι λιγότερα από αυτά της στεριάς και το οικοσύστημα των ωκεανών δεν έχει υποστεί την ίδια ζημιά με το οικοσύστημα στη στεριά. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο μηδέν για τους ωκεανούς μας, όμως θα φτάσουμε αν δεν δράσουμε άμεσα και μαζικά. Δεν υπάρχει κανένα άλλο κίνημα στον κόσμο που μπορεί να τα καταφέρει όπως εμείς.

Με ελπίδα και εκτίμηση προς αυτό το υπέροχο κίνημα,
Emma, Nell, Alice, Maria Paz, Diego, Danny, Risalat και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz


Περισσότερες πληροφορίες:

Δηλητήριο για τη Γη η μόλυνση των ωκεανών (Έθνος)
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23106&subid=2&pubid=64031926

Μαζική Εξαφάνιση Αντιμετωπίζει η Ζωή στον Ωκεανό, Σύμφωνα με Ευρεία Μελέτη - Ocean Life Faces Mass Extinction, Broad Study Says. (New York Times)
http://www.nytimes.com/2015/01/16/science/earth/study-raises-alarm-for-health-of-ocean-life.html?_r=0

Οικολόγοι καλούν το Ηνωμένο Βασίλειο να φτιάξει το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο του κόσμου - Conservationists call for UK to create world's largest marine reserve (Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/2015/feb/10/conservationists-call-for-uk-to-create-worlds-largest-marine-reserve

Ο ΟΗΕ στρέφεται στην προστασία της βιοποικιλότητας των ωκεανών - U.N. moves toward ocean biodiversity treaty (AFP)
http://www.japantimes.co.jp/news/2015/01/25/world/science-health-world/u-n-moves-toward-ocean-biodiversity-treaty/#.VPlOOmR4q-B

Ο ωκεανός πεθαίνει - The ocean is broken (Newcastle Herald)
http://www.theherald.com.au/story/1848433/the-ocean-is-broken/--this/





Το Avaaz είναι ένα κίνημα 41 εκατ. πολιτών απ’όλο τον κόσμο
το οποίο αγωνίζεται για να διασφαλίσει ότι οι απόψεις και οι αξίες των λαών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται, αλλά και διαμορφώνουν παγκόσμιες πολιτικές αποφάσεις. (Η λέξη ‘Avaaz’ σημαίνει ‘φωνή’ ή ‘τραγούδι’ σε πολλές γλώσσες.) Τα μέλη του Avaaz βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και λειτουργεί σε 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες εκστρατείες του Avaaz εδώ, ή ακολούθα μας στο Facebook και το Twitter.

Λαμβάνεις αυτό το email επειδή στις 2013-02-06 υπέγραψες το ψήφισμα "" χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email: gmosxos1@hotmail.com.
Για να βεβαιωθείς ότι τα emails από το Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, παρακαλούμε πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email σου, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου επικοινώνησε μαζί μας ή αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις emails κάνε κλικ εδώ.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, παρακαλούμε μην απαντήσεις σ’αυτό το email. Αντ'αυτού, γράψε μας μέσω αυτής της σελίδας: www.avaaz.org/el/contact ή πάρε μας τηλ. στο +1-888-922-8229 (ΗΠΑ).

Πάρα πολλά ενημερωτικά δελτία; Μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: