ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Π. Καμμένος: Και αμερικανικές εταιρίες στην εξόρυξη


ΥΠ.ΕΞ. Ουδεμία αμφισβήτηση και ουδέν σημείο αμφιβολίας υφίσταται σχετικά με το καθεστώς των νησιών μας
στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο 

«Η Ελλάδα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο σταυροδρόμι γεωπολιτικών εξελίξεων», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας  στην καθιερωμένη εκδήλωση μετά δείπνου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, που πραγματοποιείται την παραμονή της ελληνικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Παράλληλα, τόνισε ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ πρέπει να γίνουν ακόμη πιο στενές, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα δεν αλλάζει κατεύθυνση.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι «με τη συνεργασία των ΗΠΑ μπορούμε να χτίσουμε μια μεγάλη συμμαχία, η οποία θα μπορέσει να δώσει τη λύση ασφάλειας στην περιοχή», ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει εκμετάλλευση «του πλούτου που τόσα χρόνια είναι κρυμμένος στα έγκατα της γης».

Επίσης, ανέφερε ότι «πρέπει οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ να γίνουν ακόμη πιο στενές. Και επειδή ακούγονται διάφορα και γράφονται διάφορα, μη φοβάστε, η Ελλάδα δεν αλλάζει κατεύθυνση. Και βεβαίως η Ελλάδα έχει και άλλους συμμάχους, αλλά οι προτεραιότητες είναι αυτές, οι οποίες έχουν επιλεγεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Μιλώντας για τους υδρογονάνθρακες και την ΑΟΖ επανέλαβε ότι «θα επιδιώξουμε να εμπλακούν στην εξόρυξη και αμερικανικές εταιρείες. Είτε επίσημα το αμερικανικό κράτος, είτε αμερικανικές εταιρείες, διότι είναι σημαντική η παρουσία των ΗΠΑ και για την ασφάλεια αυτών των επενδύσεων».

ΥΠ.ΕΞ. Καμία αμφισβήτηση στο Αιγαίο

«Ουδεμία αμφισβήτηση και ουδέν σημείο αμφιβολίας υφίσταται σχετικά με το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρα, στις  πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, με τις οποίες αμφισβήτησε την κυριαρχία της Ελλάδας σε αριθμό ελληνικών νησιών.

«Άλλωστε, η διεθνής νομιμότητα είναι από τις βάσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού και δεν μεταβάλλεται ούτε με προθέσεις παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου ούτε με μονομερείς δηλώσεις ή ενέργειες.», πρόσθεσε ο κ. Κούτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: