Παράνομα λειτουργούν πάνω από σαράντα ιδιωτικά σχολεία στη χώρα μας, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, η οποία ζητεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπουργείων για "να παραπεμφθούν οι παραβάτες στη δικαιοσύνη".

"Την ώρα που οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στενάζουν από την υπερφορολόγηση, είναι εξαιρετικά προκλητικό κάποιοι επιτήδειοι με πολιτικές «πλάτες» να προβαίνουν σε εξόφθαλμη εξαπάτηση θεσμών και καταπάτηση νόμων και η Πολιτεία να παρακολουθεί απαθής", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ και συνεχίζει:


"Η Ομοσπονδία μας αποκαλύπτει σήμερα ότι σημαντικός αριθμός ξένων ιδιωτικών σχολείων λειτουργούν με φωτογραφική διάταξη, την οποία πέρασε σε νόμο (άρθρο 35, Ν. 4186/2013) ο τότε Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και χωρίς να υπάρχει έλεγχος των κτιριακών τους εγκαταστάσεων".

"Τα σχολεία αυτά προστίθενται στα περίπου 40 ιδιωτικά σχολεία που με την ανοχή των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας και προέβαιναν στην κομπίνα της αλλαγής επωνυμίας και στην εικονική αλλαγή ιδιοκτησίας, ώστε να μην καταβάλλουν τις οφειλές τους σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία", προσθέτει η ανακοίνωση.

Τέλος, η ΟΙΕΛΕ ζητεί "την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, ώστε να τηρηθεί, επιτέλους, η νομοθεσία και να παραπεμφθούν οι παραβάτες στη δικαιοσύνη".