ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο… «δολοφόνος με το πριόνι» χτύπησε δύο φορές!

Τα πλατάνια στη συμβολή της Παρασκευοπούλου με τη 12ου Συντάγματος γλίτωσαν. Το άλλο παρακάτω στο "Καφέ Τάσος" έπεσε υπό το βάρος της λογικής πονάει δόντι κόβουμε κεφάλι!



Δεκαετιών πλατάνι στην συνοικία Συνόρων έπεσε σήμερα το μεσημέρι προς δόξα της αναμόρφωσης πεζοδρομίου!


Ότι απέμεινε από το δένδρο!
Ο… «δολοφόνος με το πριόνι» χτύπησε ξανά. Μετά το «χτύπημα» των εύοσμων γατζιών του πεζοδρομίου, προ του Ρωμαϊκού Ωδείου,  τούτη τη φορά θύμα του ήταν το μεμονωμένο υδρόφιλο δένδρο πλατάνι, στη συμβολή των οδών 12ου Συντάγματος και Πεσόντων Αστυνομικών, στην συνοικία Σύνορα, το οποίο «έπεσε» σήμερα το μεσημέρι για λόγους… ευπρεπισμού του πεζοδρομίου, καθώς μετά από 60 χρόνια φυσικής παρουσίας του, αποτέλεσε εμπόδιο. 

Επέζησε στις μέρες της «καρατόμησης» του πρασίνου κυρίως στις δεκαετίες από ’60 έως και ’90 για να υποκύψει σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, ότι οι θαμώνες του παρακείμενου καφενείου «Καφέ Τάσος» δεν αντιλήφθηκαν το γεγονός, καθώς η αποξήλωση του δένδρου ξεκίνησε με κλάδεμα των κλώνων του, κάτι που επίσης έγινε, μόλις πριν λίγων ημερών, με τα άλλα πλατάνια της συμβολής των παρακείμενων οδών Παρασκευοπούλου και Γηροκομείου, το οποίο τους εφησύχασε.

Το… φιλοπεριβαλλοντικό έργο του… «δολοφόνου με το πριόνι» σταμάτησε αιφνιδίως μετά από δύο ώρες, όταν εμπόδιο στάθηκαν δέσμη ηλεκτρικών καλωδίων και πρόκα που συνάντησε το εργαλείο του, με συνέπεια να στομωθεί η αλυσίδα του. Και έτσι το… έργο έμεινε ημιτελές, με σκοπό την αποπεράτωσή του εν ευθέτω χρόνο, αλλά ωστόσο άφησε πίσω του λίγα κλαριά στην απέναντι πλευρά του πεζοδρομίου και ένα όρθιο κούτσουρο, ύψους μόλις ενάμισι μέτρου εκεί που στέκονταν πριν λίγη ώρα αγέρωχο ολοκληρωμένο πλατάνι.

Για το συμβάν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου Πατρέων, ερωτώμενος από το Istologio G. Mosxou, απάντησε πως είχε προκαλέσει φθορά στο πεζοδρόμιο και πως παλιότερα συνήθιζαν οι Πατρινοί να φυτεύουν πλατάνια, πεύκα, δένδρα μη βαθύριζα, που προκαλούν φθορές στο οδόστρωμα.
Και στην επισήμανση ότι οι ρίζες από το συγκεκριμένο πλατάνι δεν πείραξαν καν το οδόστρωμα, αντιπαρήλθε επαναλαμβάνοντας την εκδοχή του, κάτι που προκάλεσε την αίσθηση της δια της πλαγίας αναφορά στο επίμαχο δένδρο της Αρόης, την κουκουναριά, που οι περίοικοι υπερασπίζονται καθώς την  εποφθαλμιούν αναμορφωτές «δολοφόνοι με πριόνι».

Ωστόσο καθησύχασε πως θα φυτευτεί άλλο δένδρο στη θέση του πλατανιού της συνοικίας Συνόρων, αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, έστω ένα πρόγραμμα εκτεταμένης δενδροφύτευσης των πεζοδρομίων της πόλης, που να την καταστήσει πιο φιλική στους κατοίκους της!

Κάτοικοι της συνοικίας που καταδίκαζαν το γεγονός, παρατηρούσαν πως αντί να πλακοστρώνεται ακόμη και ο τελευταίος πόντος γύρω από τον κορμό του κάθε δένδρου, καλό θα ήταν να αφεθεί αρκετός χώρος να «αναπνεύσει». Και σε κάθε περίπτωση, προκαλεί κατάπληξη η ευκολία με την οποία αποξηλώνονται δέντρα δεκαετιών, τόσο πολύτιμα για την ασφυκτιούσα, από έλλειψη πρασίνου, πόλη της Πάτρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: