ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πλήρης ετοιμότητα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Πατρέων για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020



Νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε στο επίκεντρο η προετοιμασία των έργων που θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση στην Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.


Στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχαν εκτός των κ. Κατσιφάρα και Πελετίδη, ο Αντιδήμαρχος Έργων - Καθαριότητας – Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Χρήστος Κορδάς, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε Διονυσία Μαράτου, η Διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Π.Δ.Ε. Δημήτρης Καραβίδας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργος Σταματελάτος, καθώς και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Πατρέων.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που συνεχίζεται μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων, ώστε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την ολοκλήρωση των έργων που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπως οι αστικές αναπλάσεις, αλλά και να προετοιμαστούν καλύτερα οι αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου στο νέο ΣΕΣ 2014-2020 να ενταχθούν έργα αναπτυξιακά που θα δώσουν πνοή στους συμπολίτες μας.

«Θέλουμε απρόσκοπτα τα έργα που έχουν αποφασιστεί να συνεχίζονται και να ξεπερνάμε γρήγορα τα προβλήματα που παρουσιάζονται ώστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα να παραδίδονται ολοκληρωμένα και λειτουργικά στους πολίτες» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Η επικοινωνία μας θα είναι διαρκής για να είμαστε έτοιμοι και όταν ανοίξει η νέα Προγραμματική Περίοδος να εντάξουμε τα σημαντικότερα έργα για την Δυτική Ελλάδα».

Οργάνωση δράσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την εθελοντική αιμοδοσία

Συνάντηση με σκοπό τη συζήτηση όσον αφορά προτάσεις για την οργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την εθελοντική αιμοδοσία, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αύριο Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεως του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Πανεπιστημίου 254).

Στο ετήσιο σχέδιο δράσης ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας σε συνεργασία με φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2015, που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προβλέπονται δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η πρόσκληση απεστάλη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπο στους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών της Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ των οποίων: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας «Ο Καλός Σαμαρείτης», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλικού «Η Αγία Αγάθη», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Λεχαινών, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος περιοχής Ανδραβίδας «Η Ζωή», Σύλλογος Αιμοδοτών Τραγανού Ηλείας «Η Ελπίδα», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», Αχαϊκός Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δ .Ο. Σ *Η Ζωοδόχος Πηγή* , Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας «Ο Άγιος Χαράλαμπος», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Ο Αγιος Στυλιανός», Σύλλογος Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο Δεσμός» και τα νοσοκομεία Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αμαλιάδος, Πύργου, Αγ. Ανδρέας, Αιγίου, Ρίου (τα τμήματα αιμοδοσίας), οι Σύλλογοι Μεσογειακής Αναιμίας και η Διεύθυνση Υγείας της Π.Δ.Ε.

Διεκδίκηση πόρων από το Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα το περασμένο χρονικό διάστημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδίως στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, τέθηκε προς συζήτηση στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα, υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Σε αυτή συμμετείχαν εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο κ. Γιάννης Τασιόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Π.Δ.Ε. Δημήτρης Καραβίδας και στελέχη των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η προετοιμασία της πρότασης και η τεκμηρίωση της κοστολόγησης για την εκτίμηση του κόστους ζημιάς και την αποκατάσταση της με τη διεκδίκηση πόρων από το Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη και σωστή προετοιμασία, ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, την ερχόμενη εβδομάδα, με τεκμηριωμένα τα παραπάνω στοιχεία σε συνεργασία με τους Δήμους, τις τεχνικές υπηρεσίες και λοιπές Υπηρεσίες που αντιμετώπισαν ζημιές (δίκτυο υδροδότησης, ηλεκτροδότηση κ.λπ.).

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε τους πόρους που χρειάζονται για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να θωρακιστούμε για την επόμενη χρονιά ώστε να αποφύγουμε αντίστοιχες ζημιές» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Μήνυμα του Απόστολου Κατσιφάρα για το θάνατο του Θανάση Φραντζή

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του προέδρου του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας Θανάση Φραντζή, ο οποίος και αιφνιδίως «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει:

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την τραγική είδηση θανάτου του αγαπημένου μας φίλου Θανάση Φραντζή.
Σήμερα, τόσο ξαφνικά, έφυγε από κοντά μας ένας φίλος, ένας ακούραστος άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στον κρίσιμο τομέα της πολιτισμού στην Αχαΐα και στη Δυτική Ελλάδα.
Πρωτεργάτης του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, προσπαθούσε καθημερινά μαζί με τους συνεργάτες και τα μέλη του Συλλόγου να κρατήσει ζωντανά τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της Αχαΐας και της ιδιαίτερης πατρίδας του των Καλαβρύτων, και να τα μεταδώσει από γωνιά σε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.
Ο Θανάσης με ήθος και αξιοπρέπεια υπηρέτησε όσο λίγοι τον πολιτισμό μας και σίγουρα θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στα παιδιά του, Νίκο και Μαρία, στη λοιπή οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: