ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ψήφισαν υπέρ της εξάρτησης του Δήμου από το Κράτος




Οι παρατάξεις Πελετίδη, Δημαρά, Παναγιωτόπουλου, Πατούχα

Υπέρ της εισήγησης του Δημάρχου Πατρέων, (παράταξη Πελετίδη ΚΚΕ) στο θέμα «Χρηματοδότηση Δήμων, από τον κρατικό προϋπολογισμό», τάχθηκαν η παράταξη της πλειοψηφίας, οι παρατάξεις Δημαρά, Παναγιωτόπουλου και Πατούχα, κατά της εισήγησης η παράταξη Σπαρτινού και λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις Χριστόπουλου και Ντρίνια.


Οι παραπάνω παρατάξεις παίρνουν θέση έτσι απέναντι στο ζήτημα της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων και στην διατήρηση της εξάρτησης από την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία, της οποίας, του κρατικού βαλαντίου θέλουν την χρήση.

Στην εισήγηση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

«Οι πόροι που δίνονται ως κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους, προέρχονται από τους φόρους που πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Τα  χρήματα αυτά αποδίδονται στους δήμους για να γίνονται έργα και να προσφέρονται υπηρεσίες στους δημότες. Όπως οι παιδικοί σταθμοί, η καθαριότητα, ο φωτισμός, προνοιακά προγράμματα, δίκτυα αποχέτευσης, κλπ.
 
Για εμάς παραμένουν στην πρώτη γραμμή τα αιτήματα για:

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών Περιφερειών και Δήμων, με αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας».
 
 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων καλεί τη Δικαιοσύνη να επανεξετάσει την υπόθεση του πρώην χρήστη

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ για την περιπέτεια του Γιώργου Χριστόπουλου, του νεαρού που ξέφυγε από την παγίδα των ναρκωτικών και «καθαρός» πλέον, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του, όμως το Δικαστήριο τον καταδίκασε για κάτι που έκανε όταν ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά.

Το Σώμα εξέφρασε την αγανάκτησή του για την δικαστική κρίση, που οδήγησε στην άδικη απόφαση εγκλεισμού του νεαρού στη φυλακή, για «αδίκημα σχετικό με την εξάρτηση, κατά την περίοδο που ήταν εξαρτημένος με επηρεασμένη υπευθυνότητα και καταλογισμό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων.


Σε μια περίοδο της ζωής του Γιώργου, που θα έπρεπε το κράτος να τον βοηθήσει να κρατήσει τη δουλειά του, να τον ενθαρρύνει να σταθεί στα πόδια του και να επανενταχθεί στην κοινωνία, του δίνει μια σπρωξιά και ουσιαστικά τον ξαναστέλνει στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών. Ένα κόσμο από τον οποίο ξέφυγε εδώ και έξι χρόνια με την προσπάθεια τη δική του αλλά και της οικογένειάς του, για μια ζωή έντιμη και καθαρή και δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή του από το «Οξυγόνο».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, καλεί την Δικαιοσύνη να ανακαλέσει την απόφασή της και να εφαρμόσει τις ευεργετικές διατάξεις των νόμων, που δίνουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο που έχει απεξαρτηθεί να επανενταχθεί στη ζωή, δεδομένου ότι η φυλακή δεν φτιάχνει τους ανθρώπους και ο Γιώργος πλήρωσε για τις πράξεις του και ξεπλήρωσε την κοινωνία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε πρόταση του Δημάρχου, να εκδοθεί ψήφισμα με βάση την προ ημερών δήλωσή του, το οποίο θα σταλεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο Δήμαρχος τέλος, δεσμεύτηκε, ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι παρούσα κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Συμβούλιο Εφετών της αίτησης αποφυλάκισής του Γ. Χριστόπουλου, η οποία ορίστηκε για την Τρίτη 10 Μαρτίου, καταθέτοντας υπέρ του δίκαιου αιτήματός του.

Η Δήμος Πατρέων απαντά σε επικριτικό δημοσίευμα

Με αφορμή επικριτικά σχόλια στον τοπικό τύπο της Πάτρας για προνομιακή μεταχείριση του σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ σχετικά με  την παραχώρηση σε αυτό αίθουσας του Δημαρχείου με σκοπό την πραγματοποίηση εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Δημοτική Αρχή  δια του Αντιδημάρχου Διοίκησης Διονύση Πλέσσα γνωστοποίησε σήμερα ότι έχει ενημερώσει εγγράφως όλα τα σωματεία  των εργαζομένων  του Δήμου ότι θα διευκολύνει τις όποιες τιμητικές εκδηλώσεις θα αποφασιστούν  για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε αποδεκτό το αίτημα που υποβλήθηκε από το Σωματείο εργαζομένων και ανάλογη αντιμετώπιση θα έχει οποιοδήποτε άλλη πρόταση κατατεθεί.   

 
Αλλαγή χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Την αλλαγή του χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από το Συνεδριακό Κέντρο του λιμανιού, σε αυτόν του Λαδόπουλου, ενέκρινε πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, με την παράλληλη ωστόσο αξιοποίηση του Συνεδριακού Κέντρου από το Δήμο, όπως πρότεινε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Με την πρόταση συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις, πλην της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία».

Η εισήγηση έχει ως εξής:

«Προτείνουμε τη μεταφορά του χώρου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου στο Λιμάνι, στην αίθουσα  που βρίσκεται στο κτίριο του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου για τους παρακάτω λόγους:

1.Η αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου Λαδόπουλου λόγω υποδομών,
θεωρούμε ότι είναι καταλληλότερος χώρος για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπάρχει η αντίστοιχη υποδομή για απευθείας διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω του portal του Δήμου, που σκοπεύουμε να ενεργοποιήσουμε στη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο χώρο αυτό.

Στο κτίριο Λαδόπουλου, στον ισόγειο χώρο είναι 6 γραφεία που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των παρατάξεων, καθώς επίσης και μικρότερη αίθουσα συνεδριάσεων, που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από το σύνολο των παρατάξεων.

Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε το Σώμα, ότι στο σχεδιασμό μας είναι να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο χώρου του Αρσακείου. Αυτό θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση ή όχι της ένταξής του σε αντίστοιχη χρηματοδότηση, που θα διασφαλίσει την ανακαίνισή του.

2.Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση των χώρων στο Συνεδριακό Κέντρο στο Λιμάνι. Με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και  την ανάλογη διαμόρφωση του χώρου, θα μεταφερθεί εκεί το Τμήματος Δόμησης και Ελέγχου Κατασκευών. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στο να μεταφερθούν στον ισόγειο χώρο (κάτω από το Δημαρχείο) οι υπηρεσίες του Ληξιαρχείου και του Δημοτολογίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επιπροσθέτως θα εξοικονομηθούν και πόροι από τη μίσθωση ακινήτων, που σήμερα στεγάζονται αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου. Συγκεκριμένα για τις ανάγκες του Τμήματος Δόμησης και του αρχείου του, δίνουμε μηνιαίως 5.695 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: