ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Θα αποχαρακτηριστεί για να βγει στο σφυρί η Αλική Αρτέμιδος, ερωτούν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Εξαίρεση αποτελούν οι φιλότιμες προσπάθειες της Ορνιθολογικής Εταιρίας για να διατηρηθεί καθαρός ο χώρος  (Φωτογραφία αρχείου από Αρτέμιδα).




Εγκαλούν για απαξίωση του υδροβιότοπου λόγω της απόλυτης ολιγωρίας του Κράτους να διατηρήσει καθαρό το φυσικό περιβάλλον

Ερώτηση προς τους  Υπουργούς Περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών υπέβαλλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, Γιώργος Πάντζας και Νάσος Αθανασίου με θέμα την καταπάτηση του θαλάσσιου ακινήτου ΑΒΚ 168 της «Αλυκής» Αρτέμιδος. Και ερωτούν μεταξύ άλλων: «Προτίθενται πράγματι να αποχαρακτηρίσουν την περιοχή κι είναι στα άμεσα σχέδιά τους η «αξιοποίησή» της από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου;»

Στην ερώτησή τους αναλυτικότερα αναφέρουν:


«Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα καταπάτησης και αποχαρακτηρισμού προστατευόμενων περιοχών προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων και εις βάρος της οικολογικής ισορροπίας και προστασίας της βιοποικιλότητας.

Το διαρκές έγκλημα που συντελείται έγκειται:

α)  στην πλήρη απαξίωση του υδροβιότοπου λόγω της απόλυτης ολιγωρίας του Κράτους να διατηρήσει καθαρό το φυσικό περιβάλλον, με εξαίρεση τις φιλότιμες προσπάθειες της Ορνιθολογικής Εταιρίας  και

β ) στην εκπόνηση προμελέτης χωροθέτησης από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου για «αξιοποίηση» του εν λόγω υδροβιότοπου, η οποία περιλαμβάνει πλήρη τσιμεντοποίηση κι ανέγερση, μεταξύ άλλων, Δημαρχιακού Μεγάρου, παιδότοπων, γηπέδων, κολυμβητηρίου, χώρων εστίασης, αναψυκτηρίων και   Μουσείου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης!

Ωστόσο βάσει του Διατάγματος χρήσεων γης στην ευρύτερη περιοχή Μεσογείων Ν. Αττικής, ο εν λόγω υδροβιότοπος χαρακτηρίζεται ως περιοχή «Β1 Απολύτου Προστασίας» όπου «…στις περιοχές αυτές απαγορεύεται κάθε δόμηση ή κατασκευή καθώς και η αλλοίωση του εδάφους». (ΦΕΚ 199/Δ/2003).

Συνεπώς, το ακίνητο ΑΒΚ 168 της «Αλυκής» Αρτέμιδος δεν πρέπει να αποχαρακτηριστεί. Επισημαίνεται επίσης ότι στο χώρο αυτό υπάρχει, από το έτος 1975, το μοναδικό σε όλη την Αρτέμιδα γήπεδο ποδοσφαίρου, του οποίου ο εκσυγχρονισμός αποτελεί παλλαϊκό αίτημα. Το γήπεδο αυτό κατασκευάστηκε πριν τον χαρακτηρισμό της περιοχής Β1, και έχει υπαχθεί στις διατάξεις των Ν4014/2011 και Ν.4178/2013. Υπάρχει δε έγκριση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με την αρ.πρωτ ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/Β΄ ΕΠΚΑ/79437/48378/2946/01-04-2014 απόφαση, για εκτέλεση εργασιών επισκευής του και τοποθέτησης χλοοτάπητα.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
1.    Προτίθενται πράγματι να αποχαρακτηρίσουν την περιοχή κι είναι στα άμεσα σχέδιά τους η «αξιοποίησή» της από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: