ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Αν είσαι Κάρολος τότε προχωρείς με συντροφιά βασιλική Καμήλα



Εάν όμως έχει την ατυχία να είσαι κοινός θνητός, όπως ο διαχειριστής του Istologiou G. Mosxou, τότε η συντροφιά σου, δεν μπορεί παρά να είναι μία απλή καμήλα και μάλιστα αιγυπτιακή, ανάμεσα στις πυραμίδες των Φαραώ!

Αυτά έχει η... παλιοζωή και μην παραπονιέστε. Αν είσαι Κάρολος τότε προχωρείς με συντροφιά βασιλική Καμήλα και μάλιστα μέσα από το Μπάκιγχαμ. Εάν όμως έχεις την ατυχία να είσαι κοινός θνητός, όπως ο διαχειριστής του Istologiou G. Mosxou, τότε η συντροφιά σου, για να προχωρήσεις σε έρημους και αμμουδερούς τόπους που κυριαρχεί ξηρασία, δεν μπορεί παρά να είναι μία απλή καμήλα και μάλιστα αιγυπτιακή, ανάμεσα στις πυραμίδες των Φαραώ!

Κι αν ακόμη έχεις την απόφαση να μην τα λάβεις υπόψη σου τα παραπάνω, θα πεις έχει και τις ομορφιές της η ζωή, αφού θα σου δοθεί η δυνατότητα να ταξιδέψεις ανάμεσα σε θρύλους που έλκουν από χιλιάδων ετών την καταγωγή, κρύβοντας τα μυστικά της αιγυπτιακής ερημού. Εκεί που ο θρύλος φέρει το βασιλιά Αλέξανδρο τον Μακεδόνα να αναπαύεται στην έρημο της Σίβα, γνωστής και ως Όασις Άμμωνος Ρα, είναι η όαση στην Αίγυπτο, κοντά στο βαθύπεδο Κατάρα, προς στη Λιβυκή έρημο, περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λιβύη και 560 από το Κάιρο.

17-4-05, νότια των Πυραμίδων λοιπόν, είναι τραβηγμένη από βεδουΐνα, ελληνικής καταγωγής, η  φωτογραφία αυτή, στην αιγυπτιακή έρημο, την άνοιξη του 2005, πάνω σε... 4κινητήριο όχημα της άμμου, τύπου Kamilir. Ο μπλόγκερ Γ. Μόσχος, ως... παρατηρητής της πετρελαϊκής συμφωνίας που συνήφθη το 2018, μεταξύ Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδος, βρήκε τον χρόνο και πετάχτηκε επί ολίγον για... αμμόλουτρα μερικά χιλιόμετρα εκτός Καΐρου!

Επέστρεψε αυθημερόν στην Αθήνα, μεταφέροντας στις διπλωματικές αποσκευές του λαθραίως, μία σίσα, κοινώς ναργιλέ, παρότι άκαπνος από το 1986, για του θυμίζει τις αρειμάνιες στιγμές της νιότης του, από τα νυχτερινά διαλείμματα με μουσικές υποκρούσεις στο πεντάγραμμο, ανάκατες με δακτυλίδια καπνού από την αγορά Αλ Χαλίλι, την μεγαλύτερη αγορά της Μέσης Ανατολής, όπως μας πληροφόρησε ο ελληνικής καταγωγής ξεναγός μας! 

Εντύπωση βέβαια του προκάλεσε ότι νεαρές Αιγύπτιες φουμάριζαν αρειμανίως την σίσα τους, δημόσια, στο πεζοδρόμιο καταστήματος, που προσέφερε τα σύνεργα και τον καπνό, έναντι αμοιβής! Την ίδια στιγμή δίπλα στον σταύλο σταυλιζόσανται τετράποδα μεταφορικά μέσα. Θύμιζε αντιγραφή του Μαρκάτου, εποχής 1960!

Υπόψιν ότι σε αυτού του είδους τα... 4Χ4 τύπου Kamilir των Αιγυπτίων, που βλέπετε στη φωτογραφία, το γκαζ βρίσκεται στην πλάτη του οχήματος και χειροκίνητο. Αυτά τα διευκρινίζω για να αποφευχθεί πάσα παρεξήγηση! Από κατ' εντολήν παρεξηγήσιμους...



Δεν υπάρχουν σχόλια: