ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 


Μελέτη οριοθέτησης οκτώ χειμάρρων της Αιγιάλειας

 

Σε ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αιγιάλειας προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο για την εκπόνηση μελέτης που αφορά την μελέτη οριοθέτησης οκτώ χειμάρρων με παράλληλη μελέτη για έργα διευθέτησης.

Ειδικότερα, θα γίνει οριοθέτηση στους ποταμούς και τα υδατορέματα: Βρωμολάγκαδο, Θολοπόταμος, Μεσολάγκαδο, Κλουμενίτης ή Δαφνιάς, Στάχταινα, Σαρκουνάς, Μηλιαγκού, Ζήριας.

Κατά τη διαδικασία θα ληφθούν υπόψη οι μέχρι σήμερα τυχόν κυρωμένες και δημοσιευμένες σε ΦΕΚ μελέτες οριοθέτησης, ενώ θα γίνει έλεγχος στα ήδη οριοθετημένα τμήματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν  κατά τα έτη πουμεσολάβησαν έως σήμερα, έχουν γίνειανθρώπινες παρεμβάσεις στην κοίτη ή έχουν επέλθει μεταβολές εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Το έργο χρηματοδοτείται με 500.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

«Δείκτης πολιτισμού μας η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα»

 


Με τα τρία κεντρικά μηνύματα: «Νοιαζόμαστε, Ενημερωνόμαστε, Συνεργαζόμαστε» να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, η Ημερίδα «Αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς», στο πλαίσιο ενημερωτικής καμπάνιας που προωθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο κ. Ζαΐμης αναφερόμενος στον ν. 4830/2021, ανέφερε τα εξής: «Το βασικό εργαλείο για να επιτύχουμε έναν διττό στόχο: πρώτον, να διασφαλιστεί η ευζωία όλων των ζώων, και δεύτερον, να περιοριστεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, το οποίο περιλαμβάνει την περισυλλογή, την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, τη στείρωση, την εύρεση αναδόχου και την υιοθεσία τους. O τρόπος που φερόμαστε στα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού και δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς μας».

 

Επιστολή Φ. Ζαΐμη στον Αρχηγό ΓΕΑ για προσφορά Drone

 


Την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να διαθέσει δωρεάν ένα από τα Drone, που έχει προμηθευτεί, στην 117 Πτέρυγα Μάχης, εξέφρασε μέσω σχετικής επιστολής προς τον  Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο, Θεμιστοκλή Μπουρολιά ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης.

«Στο πλαίσιο του έργου “Συμμαχία για την αποτελεσματική διαχείριση περιβαλλοντικών πόρων –AETHER”, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δύναται να σας διαθέσει, ένα από τα Drone, που έχει ήδη προμηθευτεί από σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στην 117 Πτέρυγα Μάχης, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για υπηρεσιακές ανάγκες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης στην επιστολή του.

 

Και συλλυπητήρια για τους ιπτάμενους της ΠΑ

Επίσης, ο κ. Ζαΐμης δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν κατά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός που μας υπενθυμίζει το πόσο δύσκολο και υψηλού ρίσκου έργο έχουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να διαφυλάξουν  τα συμφέροντα της Πατρίδας μας», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: