ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 


Σύμβαση για την ενεργειακής αναβάθμισης των διοικητηρίων

 Στην ενεργειακή αναβάθμιση των διοικητηρίων Μεσολογγίου και Πύργου προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Ενεργειακού της Σχεδιασμού, με στόχο τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων της και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Για το σκοπό αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος  Λάμπρος Δημητρογιάννης, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών ενεργειακού συμβούλου,  που αναλαμβάνει την προετοιμασία του φακέλου για ένταξη σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των διοικητηρίων Μεσολογγίου και Πύργου της Π.Δ.Ε,  δαπάνης 71.000 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα κτίρια αποτελούν ιδιοκτησία της Περιφέρειας και το χρηματοδοτικό εργαλείο που πρόκειται να αξιοποιηθεί είναι το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ, που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσιών κτιρίων.

 

Στην Πάτρα το νέο Workshop της ΠΔΕ

O Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει στην Πάτρα Workshop με θέμα «Προσέλκυση ξένων επιχειρηματιών / Εξωστρέφεια Επιχειρήσεων της Π.Δ.Ε. & Θεσμικό πλαίσιο εξαγωγών», την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος– Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (EnterpriseGreece), ενώ θα συμμετάσχει με παρέμβασή της διαδικτυακά η Dina Athanasiou (Trade USA Head) – Επικεφαλής εμπορίου του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

 

Επιτακτική ανάγκη υλοποίησης δύο αναπτυξιακών έργων

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, λόγω και της καταγωγής του κ. Κοντογεώργη από την Αχαΐα, ο κ Ζαΐμης τον ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει και του ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου στην  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Κοντογεώργη να μεριμνήσει ούτως ώστε προχωρήσει και το θέμα της  σιδηροδρομικής γραμμής Αίγιο - Διακοπτό ώστε να ξεκινήσει η μελέτη και κατασκευή του μεγάλου ποδηλατοδρόμου της Αχαΐας μήκους 13 χλμ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: