ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Ο Μητσοτάκης ευλόγησε τα... γένια της Μαρέβας!

 


«...η οποία -όπως είπε- αθόρυβα και χωρίς να διεκδικήσει ποτέ οποιαδήποτε προβολή, υπήρξε η καρδιά αυτής της μεγάλης προσπάθειας» για το νέο αρχαιολογικό μουσείο!


Κυριαρχούμενος από απελπισία ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης 15-2-2023, έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει όχι το νέο αρχαιολογικό μουσείο, ούτε τα τελικά σχέδια, αλλά τα προσχέδια του νέου αρχαιολογικού μουσείου, δηλώνοντας μάλιστα ότι «ένα προσωπικό μου όνειρο γίνεται πραγματικότητα». Δηλαδή τα... χαρτιά με τα σχέδια! Είναι και αυτό ένα δείγμα δυσκολίας να εκφραστεί, χωρίς να εκτεθεί, όταν ομιλεί εκτός χειρογράφου!

Μάλιστα έκανε εντύπωση το γεγονός της ευκολίας με την οποία ευλόγησε τα... γένια της συζύγου του σε μία δημόσια εκδήλωση παρουσίασης κυβερνητικού έργου, όταν μεταξύ όσων ευχαρίστησε ήταν και η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη, «η οποία -όπως είπε- αθόρυβα και χωρίς να διεκδικήσει ποτέ οποιαδήποτε προβολή, υπήρξε η καρδιά αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

Εννοείται ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να της πει για τα αρχαιολογικά Μουσεία, αυτά που της είπε για το Μαξίμου («ο Κυριάκος μου είπε κάνε ότι θέλεις Μαρέβα μου για την διευθέτηση του χώρου».) καθώς αυτήν την ελευθερία την παραχωρεί σε ιδιώτες!

Αναφερόμενος  στο νέο αρχαιολογικό μουσείο, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πρόθεσή μας είναι όλες οι μελέτες να χρηματοδοτηθούν από ιδιωτικές δωρεές και στη συνέχεια, προφανώς, η κατασκευή του μουσείου και του περιβάλλοντα χώρου να χρηματοδοτηθούν από εθνικούς και από ευρωπαϊκούς πόρους».


Σημειώνεται ότι διαγωνισμός για την αρχιτεκτονική πρόταση επέκτασης και αναβάθμισης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ουσιαστικά απέκλεισε τη συμμετοχή ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων, ενώ ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων όσο και σύλλογοι αρχιτεκτόνων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ καταγγέλλοντας τις παρατυπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: