ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ο Τζόνσον του άρπαξε το τηλέφωνο, το έβαλε στην τσέπη

Στη φωτογραφία ο Τζέρεμι Κόρμπιν της βρετανικής Αριστεράς του Εργατικού Κόμματος, ανερχόμενος ηγέτης του. Προκαλεί εκνευρισμό στον ηγέτη των Τορήδων Μπόρις Τζόνσον!

 
Αφορμή ήταν η φωτογραφία που του έδειξε δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια συνέντευξης - Εκνευρίστηκε από πληροφορίες ότι κερδίζουν σε δυναμική οι Εργατικοί!

Εκνευρισμό στα όρια του πανικού προκάλεσε στην Ντάουνινγκ Στρίτ η σημερινή δημοσκόπηση της YouGov. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσίευσης, το Εργατικό Κόμμα φαίνεται να ανεβαίνει κατά δύο μονάδες στο 34% και το Συντηρητικό, ενώ μεν προηγείται, παραμένει στάσιμο στο 43%.

Αυτά αναφέρει η Deutsche Welle, γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός που εκπέμπει διεθνώς μέσω βραχέων κυμάτων, ίντερνετ και δορυφόρων σε 30 γλώσσες στο ραδιόφωνο και σε 4 γλώσσες στην τηλεόραση, ενώ οι ειδήσεις που μεταδίδει είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας της, και μεταδίδει ανελλιπώς από το 1953.

Η δημοσκόπηση έγινε το τελευταίο διήμερο σε μεγάλο δείγμα - 100.000 ερωτηθέντων. Η διαφορά των 10 μονάδων φαίνεται να μειώνεται ταχύτατα και η πλειοψηφία υπέρ του κυβερνώντος κόμματος που έδειχνε η προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας φαίνεται να συρρικνώνεται. Αν η τάση συνεχιστεί τις λίγες ώρες που απομένουν, η περίπτωση νίκης χωρίς όμως αυτοδυναμία για τους Τόριδες δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η δημοσκόπηση της YouGov καταγράφει επίσης μια τάση στροφής των φιλοευρωπαϊων προς τους Εργατικούς, παρά το γεγονός της ξεκάθαρης αντιπάθειάς τους προς τον Τζέρεμι Κόρμπιν. 

Το δυσάρεστο αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα οφείλεται και στη φωτογραφία ενός τετράχρονου αγοριού, με οξυγόνο να κοιμάται στα πάτωμα νοσοκομείου στο Λιντς της κομητείας Γιόρκσαϊρ.

Η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον στην φωτογραφία που του έδειξε δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια συνέντευξης χαρακτηρίστηκε από πολλούς απαράδεκτη: 

Ο πρωθυπουργός του άρπαξε το τηλέφωνο και το έβαλε στην τσέπη του, λέγοντας ότι αρνείται να τη δει. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα το έβγαλε, την είδε και αναφώνησε: «Φρικτό, αυτά δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν στη Βρετανία».

Ωστόσο, απέφυγε να απολογηθεί για την δεκαετή λιτότητα που επέβαλαν οι συντηρητικές κυβερνήσεις από το 2010, που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των κονδυλίων στο Σύστημα Υγείας. Ο αδέξιος χειρισμός του θέματος από την Ντάουνινγκ Στρίτ πιστεύεται πως επηρέασε τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.

Το αν η τάση αυτή συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες που απομένουν έως το άνοιγμα της κάλπης στις 7 το πρωί της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου παραμένει προς το παρόν αναπάντητο ερώτημα.Το αν η τάση αυτή συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες που απομένουν έως το άνοιγμα της κάλπης στις 7 το πρωί της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου παραμένει προς το παρόν αναπάντητο ερώτημα.

Δυσμενής δημοσκόπηση της Opinium που δημοσιεύθηκε σήμερα


Πάντως πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ φέρουν το προβάδισμα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος να μειώθηκε στις 12 από τις 15 ποσοστιαίες μονάδες ενώ η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις αυριανές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinium που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το ποσοστό στήριξης για το Συντηρητικό Κόμμα του Τζόνσον μειώθηκε στο 45% από το 46% σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου. Το ποσοστό για το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα διαμορφώθηκε στο 33%, αυξημένο κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η στήριξη για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες μειώθηκε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στο 12%.

Η δημοσκόπηση με δείγμα 3.005 ενήλικες διενεργήθηκε στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: