ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Προς 5 ευρώ ημερησίως οι «ματωμένες φράουλες»


Μείωση ποινής ελεύθερος για τους πυροβολισμούς κατά εργατών γης στη Μανωλάδα



Έξι χρόνια μετά το φρικτό περιστατικό της Μανωλάδας, υπόθεση που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, το 2013, με τον συνοπτικό τίτλο «Ματωμένες Φράουλες»  έκλεισε οριστικά σήμερα με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας.


Ο κατηγορούμενος δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, όπου του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, και του αποδόθηκε οικονομική ποινή  εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, για τους πυροβολισμούς κατά 35 Πακιστανών εργατών του, στα χωράφια του, επειδή του ζητούσαν επιμόνως να πληρωθούν την εργασία τους.

Το αιτιολογικό της επιβολής χαμηλής ποινής 8 ετών από 15 αρχικά, ήταν η επίδειξη καλής συμπεριφοράς και η μετανόησή του, εξ ου και η μετατροπή της σε οικονομικό αντίκρυσμα! Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια, κι έμεινε στη φυλακή για 15 μήνες.  

Αν και απών από  την σημερινή διαδικασία, ο συνήγορός του υποστήριξε πως τον περιβάλει οικονομική ένδεια, η οποία τον οδήγησε μετανάστη στην Βρετανία.

Πάντως υπενθυμίζεται ότι οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, που είχαν θιγεί από  την αντιμετώπισή τους, εκ μέρους της Πολιτείας, προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δικαιώθηκαν και τους αναγνωρίστηκε πολιτικό άσυλο. Παράλληλα οι φραουλοπαραγωγοί της περιοχής, με διάβημά τους ζητούσαν την χαλάρωση των μέτρων για αλλοδαπούς εργάτες στα χωράφια τους, ώστε να τους δοθεί μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: