ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
«Είμαστε άνθρωποι των οραμάτων. Στοχεύουμε πολύ ψηλά για τον τόπο μας. Ταυτόχρονα όμως είμαστε και άνθρωποι του στρατηγικού σχεδιασμού, του ρεαλισμού και των έργων. Και έτσι θα προχωρήσουμε, προκειμένου να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας προς τους πολίτες. 

 Δεσμευτήκαμε να τα κάνουμε “όλα από την αρχή”. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα γκρεμίσουμε αυτό που έχει ήδη χτιστεί, αλλά ότι επιδιώκουμε σταθερά μία μεγάλη αλλαγή νοοτροπίας και ταχυτήτων, ώστε η Δυτική Ελλάδα να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει. Και αυτή η αλλαγή νοοτροπίας, για εμάς ξεκινάει από την ουσιαστική συζήτηση και πραγματική συναίνεση, όπως αυτή που επιτυγχάνεται σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και για την οποία θέλω να ευχαριστήσω όλους τους επικεφαλής και όλες τις παρατάξεις».
Με αυτό τον τρόπο έκλεισε τη συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 26 Νοεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κατά κύριο λόγο αφορούσε στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, ενώ –κατά τη διάρκεια της συζήτησης– δόθηκε η ευκαιρία για μία μεγάλη και ολοκληρωμένη συζήτηση, σχετικά με τις δράσεις και τις προτεραιότητες της Δυτικής Ελλάδας.
Επίσης, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών – Η Ελπίδα», που αποτελεί Νομικό Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο προϋπολογισμός του εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης έτους 2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε η επόμενη συνεδρίαση του σώματος να πραγματοποιηθεί στον Πύργο Ηλείας, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019.
 
 «Κοινωνία για Όλους» - Ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών (Ομάδα Εργασίας ΕΚΟ) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Κοινωνία για όλους: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα από 17:00 έως 21:00 στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Στόχος της δράσης θα είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.
H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τα άτομα με αναπηρία και στοχεύει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, να υλοποιηθούν δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία και στην ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αρωγός και συμπαραστάτης στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη επισκέφθηκε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Κώστα Γιαννόπουλο.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την από κοινού προώθηση και υποστήριξη της κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής υγειάς των παιδιών, τόσο στο πεδίο της παρέμβασης, όσο και της προστασίας. Κατά τη συνάντηση τονίστηκε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας θα προχωρήσουν σε μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες, με στόχο την άμεση υποστήριξη των παιδιών.
Ενδεικτικά ορισμένες από τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι προγράμματα προληπτικής ιατρικής, διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης μαθητών πρώτης σχολικής ηλικίας για  τους κινδύνους που εγκυμονεί η απομάκρυνση από την οικογένεια (εξαφανίσεις) και την ενδοσχολικη βία. Επίσης θα προχωρήσουν σε οργάνωση εκδηλώσεων για την παιδική προστασία και την αποκατάσταση παιδιών σε κίνδυνο, για την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης και την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, αλλά και γενικότερες δράσεις που σχετίζονται την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών
Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη,  συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος.



Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θοδωρή Βασιλόπουλου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα
Συνάντηση εργασίας στο γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, με αντικείμενο την αναζήτηση λύσεων για την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη εξυγίανσης των τοπικών οργανισμών, ώστε να λειτουργήσουν με βάση το όφελος των αγροτών - παραγωγών. Βασικοί στόχοι της αγροτικής πολιτικής της Κυβέρνησης, όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος υφυπουργός, είναι η μείωση του κόστους άρδευσης με ένα εθνικό σχέδιο αξιοποίησης των επιφανειακών υδάτων, η εφαρμογή ενός φιλόδοξου σχεδίου αγροτικών υποδομών και η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την εκπαίδευση.
Επίσης, ειδική αναφορά στη συνάντηση έγινε και για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για εκτάσεις που εμπίπτουν στο καθεστώς των δασικών χαρτών, θέμα για το οποίο έχει παρέμβει προσωπικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με υπόμνημά του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.
Στη συνάντηση, τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, οι προϊσταμένες των τμημάτων Εγγείων Βελτιώσεων Μαρίνα Γραμματικοπούλου (Ηλεία) και Αριστέα Χήρα (Αιτωλοακαρνανία), καθώς και ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.


Πρόσληψη δεκαέξι υπαλλήλων, μονίμου προσωπικού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόσληψη συνολικά δέκα έξι υπαλλήλων, μονίμου προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα. Κατά την εισήγηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικός Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος εξήγησε ότι οι ανάγκες σε προσωπικό είναι αυξημένες, καθώς προκύπτουν από τις αποχωρήσεις υπαλλήλων για λόγους συνταξιοδότησης, την μεταβίβαση επιπλέον αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, καθώς και από τις συσσωρευμένες υπηρεσιακές εκκρεμότητες.
Πρόσθεσε ότι υφίστανται αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις στον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ είχαν συμπεριληφθεί ως θέσεις στον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων ετών 2020-2023.
Στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2020, προβλέπεται ανά περιφερειακή ενότητα, να καλυφθούν οι αντίστοιχες θέσεις ως εξής:
Υπηρεσίες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (4 θέσεις)
Υπηρεσίες Π.Ε. Αχαΐας        (7 θέσεις)
Υπηρεσίες Π.Ε. Ηλείας          (5 θέσεις)
1 ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνιάτρων)
1 ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνιάτρων)
1 ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνιάτρων)
1 ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας
1 ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού
1 ΠΕ Ιατρών
1 ΠΕ Πληροφορικής
1 ΠΕ Μηχανικών
1 ΠΕ Μηχανικών
1 ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας
1 ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού
1 ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας

1 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων
1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων

1 ΔΕ Οδηγών


1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων



Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για ενίσχυση των υποδομών του Πανεπιστημίου Πατρών
 Στη συνέχεια, έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή πρότασης για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για χρηματοδότηση ύψους 1.744.378 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθεί προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για ενίσχυση των υποδομών του Πανεπιστημίου Πατρών», όπως επίσης αντίστοιχη πρόταση για εξασφάλιση ποσού 355.621 ευρώ για την προμήθεια επιστημονικού εξοπλισμού ευρείας κλίμακας στο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Δυτικής Ελλάδας Γεώργιος Αγγελόπουλος Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών και ο αντιπρόεδρος Βασίλειος Μπουργανός, Διευθυντής –Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ / ΙΕΧΜΗ), οι οποίοι από την πλευρά τους τόνισαν την σπουδαιότητα απόκτησης του εξοπλισμού για τη διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητας και την περαιτέρω στήριξη των ερευνητικών υποδομών, στις οποίες, σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας απασχολούνται 232 άτιμα υψηλής μόρφωσης και κατάρτισης.
Μετά το πέρας της διαδικασίας, ακολούθησε η 14η ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οικονομικού έτους 2020, των Πινάκων Στοχοθεσίας της Π.Δ.Ε. και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οικονομικού έτους 2020.

O Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος στην εκδήλωση W-eat
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος επισκέφθηκε την έκθεση W-eat Spirit στον πολυχώρο «Royal» στην Πάτρα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), σε συνεργασία με την Hellenic Bartenders Association, και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει έμπρακτα πρωτοβουλίες που προωθούν τόσο τα τοπικά προϊόντα, όσο και τις τοπικές επιχειρήσεις. Δράσεις όπως αυτές συμβάλουν στην προώθηση του τουρισμού και της γενικότερης οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής» δήλωσε o Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.
Κατά την παραμονή του στην έκθεση ο κ. Μπονάνος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τοπικούς παραγωγούς οίνων, αποσταγμάτων και ζύθων που παρουσίαζαν τα προϊόντα τους και να γνωρίσει καλύτερα την τοπική παραγωγή κατά την παρουσίαση ποτών από ειδήμονες, οι οποίοι «ξενάγησαν» τους επισκέπτες στο χώρο των ποτών, των κρασιών και των αποσταγμάτων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)
Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την προμήθεια και χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).
Την υλοποίηση του σχεδίου έχει αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαϊμης, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συναντήθηκε επίσης, με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Σπανουδάκη Νικόλαο και με τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Γεωργακόπουλο Ευθύμιο.
Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα χρηματοδοτήσει την προμήθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, ενώ η συμφωνία θα προβλέπει τη συνεργασία και με την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την παροχή τεχνογνωσίας για το συγκεκριμένο αντικείμενο.
Σημειώνεται πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσφέρουν υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες με χαμηλό κόστος και ελάχιστους κινδύνους. Θα είναι εξοπλισμένα με ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα μεταφέρει εικόνα και πληροφορίες σε Κέντρο Ελέγχου, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις σε όλη την Δυτική Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων θα μπορούν να συνδράμουν τις υπηρεσίες της Τροχαίας, συλλέγοντας πληροφορίες για τη κίνηση στις εθνικές οδούς σε πραγματικό χρόνο, να επιτηρούν δασικές περιοχές για την πρόληψη πυρκαγιών, αλλά και να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εντοπισμού αγνοουμένων, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: