ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Νοσοκομεία «αρίστων» στην Προκρούστεια κλίνη




Διοικητές σφριγηλοί, κατάλληλοι για τρόφιμοι Γηροκομείων, αλλά αφού την θέση τους την έταξε ο πρωθυπουργός, ο Θεός βοηθός! Μα όμως παραιτούνται μετά από 24 ώρες...


«Το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για αξιοκρατία, αριστεία και διαφάνεια καταποντίζεται και με τις επιλογές των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αποδεικνύεται έτσι, ακόμη μια φορά, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε προεκλογικά να εμπαίξει τους πολίτες προκείμενου να υφαρπάξει την ψήφος του» αναφέρουν ιατρικοί κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις τοποθετήσεις διοικητών, εκ των οποίων δύο υπερβαίνουν μόλις κατά κάτι δεκάδες έτη το όριο συνταξιοδότησής τους, ευρισκόμενοι στο σκαλοπάτι της ένατης δεκαετίας του ανθηρού βίου τους, αλλά, λόγω σφρίγους επελέγησαν, ενώ ένας εξ αυτών αποκάλυψε πως την θέση την δικαιούνταν, αφού του την... έταξε ο πρωθυπουργός!

Αλλά επειδή βρισκόμαστε σε κακούργα κοινωνία, οι συνωμοσίες των ζηλιάρηδων εντός και εκτός ΝΔ και το κάζο από τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεπικουρείται από κάτι κακά μπλογκ κι όχι από τα... αξιοπρεπέστατα ΜΜΕ-κουρελέ, ο 80χρονος σφριγηλός και ευθυτενής διοικητής ολίγων ωρών, αναγκάστηκε σε παραίτηση, ευελπιζόμενος σε κάποια άλλη δημόσια θέση. Όπως ας πούμε διοικητής στο Γηροκομείο Αθηνών!

Επιτέλους βρε αδελφοί, θα είναι πιο συμβατός και εναρμονισμένος με την ενασχόληση που απαιτείται!

Διότι, όπως  επισημαίνουν ιατρικοί κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι επιλογές των νέων διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία καθιστούν προφανές ότι δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα για μια στοιχειωδώς αξιοκρατική επιλογή».

Βεβαίως ξεχνούν ότι αυτό μπορεί να διορθωθεί με ολίγο τραμπάκουλο παραπάνω από τους αντιτιθέμενους.

Αλλ' εν πάσει περιπτώσει, διακωμωδώντας δεν μπορεί να μην επισημάνουμε ότι «διορίζονται απόστρατοι αξιωματικοί, αποτυχημένοι πολιτευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ, στην πλειοψηφία τους χωρίς προσόντα, άσχετοι με το χώρο της υγείας και της δημόσιας διοίκησης».

Αλλά εάν δεν είχαμε και την φαιδρά πλευρά της ΝΔ, πως θα απαλύναμε τον πόνο μας; Έρχονται όμως πάλι οι γιατροί που προείπαμε και μας βάζουν σε καλούπια λέγοντας:

«Θα μπορούσαμε να διακωμωδήσουμε κι εμείς τις συγκεκριμένες επιλογές αν δεν γνωρίζαμε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του ΕΣΥ, πράγμα που, αν συμβεί, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι επιλογές αυτές δεν είναι τυχαίες και δεν έγιναν εκ παραδρομής. Αντίθετα, συνιστούν συνειδητή επιλογή του κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού Υγείας: Βολεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Φτιάχνουμε το επιτελικό, κομματικό μας κράτος. Γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας την αξιοκρατία. Απογοητεύουμε τους νέους ανθρώπους με τα αυξημένα προσόντα, που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Απαξιώνουμε τις δημόσιες δομές υγείας και ανοίγουμε το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα. Να γνωρίζουν όμως ότι οι επιλογές αυτές θα βρουν απέναντι τόσο τους εργαζόμενους του ΕΣΥ όσο όλους τους πολίτες που απαιτούν διαφάνεια, αποτελεσματική διαχείριση και υψηλού επιπέδου δημόσια περίθαλψη».

Και τίθεται το ερώτημα: Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πώς γίνονταν οι επιλογές για τις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ;

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εφαρμόσει, για πρώτη φορά, μια ανοικτή διαδικασία επιλογής διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με στόχο την τοποθέτηση ικανών, έντιμων και σχετικών με την υγεία ανθρώπων στη διοίκηση του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, η ειδική επιτροπή αξιολόγησε τα βιογραφικά όσων είχαν καταθέσει δικαιολογητικά, μετά από προκήρυξη των θέσεων, προχώρησε σε έλεγχο των προσόντων,  διεξήγαγε συνεντεύξεις και συνέταξε πρακτικό μοριοδότησης των υποψηφίων για κάθε θέση, με δύο προτάσεις προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό για τις τελικές αποφάσεις. Με την παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ, η επιτροπή δεν χρειάστηκε ούτε να ελέγξει βιογραφικά, ούτε να πάρει συνεντεύξεις, ούτε να εισηγηθεί προτάσεις, γιατί τα ονόματα ήρθαν έτοιμα από το Μαξίμου και την Πειραιώς».

Αλλά σήμερα με κυβέρνηση Μητσοτάκη έσχουμε Νοσοκομεία «αρίστων» στην Προκρούστεια κλίνη. Κι ο θεός βοηθός!
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: