ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ένα γράμμα από τα παλιά για τον υπουργό Καραμανλή!

Φωτογραφία αρχείου.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ    Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.  & ΠΡΩΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΠΡΟΣ:   Τον Υπουργό Υποδομών &      Μεταφορών κ. Κων/νο Καραμανλή

 


Πάτρα,   20/08/2019

Θέμα: Στελέχωση της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. - Δ.Ε.  (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος)  και επαναφορά των Υπηρεσιών Τ.Α.Σ και Τ.Α.Π. (Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων και Πυροπλήκτων)  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Κύριε Υπουργέ,
        Ο Οργανισμός του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΠΔ 123/2017-ΦΕΚ 151 Α΄), για την αντιμετώπιση  και αποκατάσταση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών στο δομικό πλούτο της χώρας προβλέπει την δημιουργία  Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών που συγκροτείται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες: 

·          Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος           (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. - Κ.Ε.) (Δ26).
·          Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. - Δ.Ε.) (Δ27).
·         Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. - Β.Ε.) (Δ28).

         Η (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. - Κ.Ε.), συστάθηκε άμεσα με το παραπάνω Π.Δ., με μετονομασία της ήδη υπάρχουσας Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.).

         Η (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. - Β.Ε.), με το άρθρο 253 του Ν4555/2018 (ΦΕΚ 133/19-07-2018) στελεχώθηκε με το προσωπικό της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδας (Υ.Α.Σ.Β.Ε.) που είχε  μεταφερθεί με διαθεσιμότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 129 του ν. 4199/2013 (Α΄216) και της παρ.1 του άρθρου 91 του ν. 4172/2013 (Α΄167).

        Η (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. - Δ.Ε.), η οποία προβλέπεται να έχει έδρα την Πάτρα και χωρική αρμοδιότητα αντίστοιχου γεωγραφικού προσδιορισμού των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, δεν έχει ακόμα στελεχωθεί, παρότι τις έχουν ανατεθεί έργα αποκατάστασης (Σεισμός 26ης Οκτωβρίου 2016 Π.Ε. Ζακύνθου, Πλημμύρα της 6ης και 7ης Μαΐου 2018 Π.Ε. Ηλείας  και Πλημμύρα 6ης Μαΐου 2018 στην Π.Ε. Λευκάδας).

Η μη στελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, στερεί την δυνατότητα του Υπουργείου, να επεμβαίνει ταχύτερα στις φυσικές καταστροφές που εκδηλώνονται στο δυτικό ανάπτυγμα της Χώρας με έμπειρο προσωπικό σε θέματα αυτοψιών, ελέγχου και επανελέγχου επικίνδυνων κτιρίων. Ακόμα έχει σαν συνέπεια την καθυστέρηση της υλοποίησης των προγραμμάτων αποκατάστασης των κτιρίων, που υπέστησαν βλάβες  εξαιτίας των φυσικών καταστροφών που έπληξαν την περιοχή.

Η κατάταξη αυτή σε άλλο Υπουργείο, είχε σαν συνέπεια  την δυσλειτουργία των υπηρεσιών, την αδυναμία συντονισμού και χρηματοδότησης  και ουσιαστικά στην έλλειψη  αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση  φυσικών καταστροφών.

Οι φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς αποτελούν συχνό φαινόμενο. Είναι αναγκαίο να γίνει άμεση στελέχωση της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. Δυτικής Ελλάδας με τους υπαλλήλους που υπηρετούν στον Τ.Α.Σ. Ν. Αχαΐας (όπως ήδη έγινε στην Βόρεια Ελλάδα με την δημιουργία της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.- Β.Ε.). Ταυτόχρονα να γίνει επαναφορά στο Υπουργείο Υποδομών των Υπηρεσιών, Τ.Α.Σ. και Τ.Α.Π. και να μετασχηματιστούν σε Τομείς Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.), ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία τους και να αντιμετωπίζονται οι φυσικές καταστροφές άμεσα και αποτελεσματικά, σε μια περιοχή έντονης σεισμικής δραστηριότητας όπως είναι η Δυτική Ελλάδα.

                           -Ο-                                                                                                                -Η-
              Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                                                        Γεν.  Γραμματέας

             Δημήτρης Λάμπρου                                                                                         Κων/να Κοσιώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: