ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Mείον 103 γιατρούς από Δευτέρα τα Νοσοκομεία της Αχαΐας

Η μέριμνα της ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη είναι καθημερινή για τους ασθενείς των νοσοκομείων μας, εν αντιθέσει με την αδιαφορία του Συριζομαδουραίου Τσίπρα, που στο χώρο της Υγείας μπορεί να προσέθεσε 23 χιλ. γιατρούς στην διάρκεια των τεσσεράμισι χρόνων που στέρησε από τις υπηρεσίες των ιδιωτικών γιατρών περί τους δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστους, τους οποίους παρά τις αντιδράσεις των επιτηρητών της Ευρώπης!


Απόδειξη είναι η σημερινή κατάσταση, η ανεπανάληπτη κατάσταση, στα νοσοκομεία, όπου εγκαίρως αδιαφόρησε για την παράταση των συμβάσεων εργασίας επικουρικών γιατρών, που η θητεία τους λήγει στο τέλος του Νοέμβρη.

Το τι θα επακολουθήσει είναι αδιανόητο να μπορεί να περιγραφεί. Αυτό σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες στάσεις εργασίας των   Αναισθησιολόγων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς εξαιτίας της αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα στα τακτικά ιατρεία του Ρίου για μία εξέταση καρδιογραφικής μελέτης με υπέρηχο περίμεναν πάνω από 40 ασθενείς, με ραντεβού και στις 8 μμ που έληγε η εργασία του εργαστηρίου ακόμη είχαν κλεισθεί ραντεβού.

Έτσι τα ραντεβού που είχαν ορισθεί για τοις 5 μμ εξυπηρετήθηκαν από τις 8 μμ και πέρα κι ενώ το ωράριο κανονικά είχε λήξει!

Βλέπετε ο κ. ρουσφετολόγος υπουργός, που δεν έβρισκε άεργους στην αγορά για τις διοικήσεις των Νοσοκομείων αναγκάστηκε ο... καημένος να βρει κονδύλια για την πρόσληψη κολλητών του, των γηριατρείων! Και μετά  ο Συριζομαδουραίος Τσίπρας αφήνει τα παιδιά μας να τα κλέβει η ξενιτιά! 

Ο ρουσφετολόγος υπουργός όμως, δεν φρόντισε εγκαίρως να ανανεώσει τις συμβάσεις των επικουρικών! Δεν υπάρχει ζήτημα όμως! Αρκεί που φρόντισαν να βολέψουν τον αποτυχόντα πολιτευτή της ΝΔ ΓΒρ. Ψαριανό στο κρατικό ραδιόφωνο... Να πάρει κι αυτός κάτι χιλιαδούλες ευρώ! Τι για γιατρούς θα μιλάμε τώρα;    


Αναφορικά με τους επικουρικούς γιατρούς που πληρώνονται μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος (ΕΣΠΑ) το οποίο λήγει στα τέλη του μήνα η αγωνία είναι μεγάλη.

Και τούτο γιατί στην Αχαΐα αφορά συνολικά 103 γιατρούς (σε όλη την χώρα αγγίζουν τις 2.500) η παρουσία των οποίων κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.  

Αυτοί την στιγμή τους περισσότερους συμβασιούχους επικουρικούς απασχολεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου εργάζονται 53, στον Άγιο Ανδρέας υπηρετούν 32, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων 11, στο Νοσοκομείο του Αιγίου 6 και σε εκείνο των Καλαβρύτων ένας.

Σε όλα αυτά τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα υπάρξουν προβλήματα εάν δεν βρεθεί λύση ενώ στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση εκτιμάται ότι θα προκληθεί μεγάλο θέμα με την Ορθοπεδική Κλινική του Καραμανδανείου όπου εργάζονται δύο εξ αυτών των επικουρικών. Με την αποχώρησή τους θ’ απομείνουν μονάχα ένας μόνιμος γιατρός και δύο επικουρικοί, που δεν επαρκούν για την πλήρη κι εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Μέχρι στιγμής, λίγες μόλις ημέρες πριν από τη λήξη των συμβάσεων η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι θα συμβεί και η ανησυχία τους είναι έκδηλη. Ζητούν δεν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσει τα «μπαλώματα» και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του thebest.gr έχει γίνει προεργασία για να καλυφθούν τα κενά και όπου οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν δεσμεύσει τα κονδύλια για τη μισθοδοσία των γιατρών αυτών δεν θα δημιουργηθεί, θεωρητικά τουλάχιστον, μεγάλο χρονικό κενό. Με την λήξη των συμβάσεών τους οι θέσεις θα επαναπροκηρυχθούν και είναι εφικτό σε λίγες ημέρες να επιστρέψουν οι ίδιοι οι άλλοι που βρίσκονται στην σχετική λίστα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΠΓΝΠ η δέσμευση του απαιτούμενου κονδυλίου από τη Διοικήτρια Παναγούλα Μαμμή έχει γίνει και η ίδια εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ως προς την στάση εργασία των αναισθησιολόγων του ίδιου Νοσοκομείου αυτή θα συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή με αποτέλεσμα να αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και να εκτελούνται μόνο τα έκτακτα. Κια ο Θεός βοηθός εάν υπάρξουν σοβαρά έκτακτα.

Οι γιατροί δεν πείσθηκαν από τις διαβεβαιώσεις του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και της κυρίας Μαμμή και θεωρούν ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τέτοιες που επιβάλλουν την συνέχιση της κινητοποίησης. Και έχουν δίκιο καθώς οι γνωρίζοντες την πρακτική της ΝΔ στην δημόσια Υγεία, ξέρουν ότι η ΝΔ απαξιώνεις τις δομές Υγείας, προκειμένου να πέσουν στα μάτια του κόσμου και μετά να έρθει με τους ιδιώτες, να παραλάβουν έργο, την στιγμή που στα μαγαζιά τους των ιδίων φτερουγίζουν νυχτερίδες!

Από την πλευρά της η κυρία Μαμμή σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα αναφέρει τα εξής παραπλανητικά:

«1.Η επαναπροκήρυξη θέσεων επικουρικών έχει ξεκινήσει από τις 27-8-2019 από το νοσοκομείο (2 αναισθησιολόγοι για το Αναισθησιολογικό Τμήμα και ΜΕΘ) και προωθήθηκε στο Υπουργείο 09-09-2019 από την Υ.ΠΕ. Έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο και αναμένεται εντός των ημερών η έγκριση, για να προσληφθούν δύο  επικουρικοί.

2.Οι θέσεις των επικουρικών με ΕΣΠΑ που θα φύγουν (2 Αναισθησιολόγοι) στις 30-11-2019 θα επαναπροκηρυχθούν άμεσα.

3.Όσον αφορά τις οργανικές θέσεις μία θέση Αναισθησιολόγου εκκρεμεί να δημοσιευτεί (ΦΕΚ) και δύο θέσεις Αναισθησιολόγων είναι στο Συμβούλιων Κρίσης στο στάδιο 2ης ανάρτησης δηλαδή σε εξήντα μέρες περίπου θα δοθούν τα ονόματα στων επιτυχόντων στο Υπουργείο για δημοσίευση.

4.Από 21-08-2018 έχουν σταλεί στο Υπουργείο 2 θέσεις οργανικές για προκήρυξη και από 23-5-2019 άλλες δύο (2) θέσεις ακόμα.
Σε σύνολο 17 θέσεων Αναισθησιολόγων είναι καλυμμένες  12 θέσεις και οι υπόλοιπες 5 έχουν ήδη δρομολογηθεί ή προκηρυχθεί δηλαδή δεν υπάρχει καμία κενή οργανική θέση για προκήρυξη.

Να σημειωθεί ότι ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ κ. Γ. Καρβέλης επιβεβαίωσε όλα τα ανωτέρω και επιπρόσθετα υποσχέθηκε επιχορήγηση για μια επιπλέον θέση επικουρικού Αναισθησιολόγου.

Τα υπόλοιπα αιτήματα, μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε οργανικές αφορούν το Υπουργείο Υγείας και η τήρηση της νομοθεσίας για ασφαλή χορήγηση αναισθησίας αφορά την Διεύθυνση του τμήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: