ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Αδιάβαστος, αμνήμων ο Κ. Μητσοτάκης για θέσεις της ΝΔ


Αδιάβαστος και αμνήμων εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης όταν εμφανίσθηκε στη Βουλή να μην γνωρίζει ότι το 2014 η ΝΔ πρότεινε να μπει στο Σύνταγμα πρόβλεψη για αναλογικό εκλογικό σύστημα. Ο Αλ. Τσίπρας θύμισε στον Κ. Μητσοτάκη ότι σήμερα η ΝΔ διαφωνεί με όσα έλεγε το 2014 και συγκεκριμένα για δύο διατάξεις: 


-να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από αλλεπάλληλες ψηφοφορίες στη Βουλή, πάντοτε όμως με αυξημένη πλειοψηφία, και εναλλακτικά με άμεση εκλογή από το λαό.
-για καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος.

Ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ποτέ η ΝΔ δεν ήταν υπέρ της απλής αναλογικής ξεχνώντας ότι άλλο είναι η απλή αναλογική και άλλο το εκλογικό σύστημα – και προφανώς άλλο το εκλογικό σύστημα που ετοιμάζει η ΝΔ.

Το πρότεινε το 2014 η ΝΔ; Την αναθεώρηση


«α3) Του άρθρου 54 παρ. 1, ως προς το εκλογικό σύστημα.  Και τούτο προς δύο κατευθύνσεις:  Η πρώτη προσδιορίζεται από την ανάγκη ρητής καθιέρωσης μιας μορφής αναλογικού συστήματος, με δεδομένο το γεγονός ότι η ως τώρα κοινοβουλευτική μας εμπειρία έχει καταδείξει πως το αναλογικό σύστημα ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες διεύρυνσης της δημοκρατικής νομιμοποίησης της Βουλής, συνακόλουθα δε της Κυβέρνησης, η οποία ούτως ή άλλως στηρίζεται στην εμπιστοσύνη της Βουλής.  Και η δεύτερη προσδιορίζεται από την ανάγκη καθιέρωσης αποτελεσματικότερων εγγυήσεων για την αποφυγή της συχνής –και μάλιστα με αμιγώς κομματικά κριτήρια- αλλαγής του εκλογικού συστήματος».

Πηγή: av gi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: