ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Η Ραλλία Χρηστίδου: Για τον σεξουαλικό προσανατολισμό



Η Μερόπη Τζούφη του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για την πρόσφατη άρνηση τους να κατοχυρώσουν συνταγματικά τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης!

 «Όσο υπάρχουν άνθρωποι που υφίστανται διακρίσεις εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου και ως εκ τούτου δημιουργούνται πληγές σε κομμάτι της κοινωνίας από ένα άλλο κομμάτι αυτής, η πολιτεία οφείλει να παρέχει προστασία!

»Πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για τον θεμελιώδη καταστατικό χάρτη, για την κορωνίδα των πηγών του δικαίου. Δεν γίνεται το Σύνταγμα να μιλάει για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και να μην κατοχυρώνονται συνταγματικά όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως» τόνισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη αναφέρθηκε στην έξαρση των φαινομένων έμφυλης βίας και την υποαντιπροσώπευση  των γυναικών σε μια σειρά από τομείς της κοινωνικής ζωής, μιλώντας στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα συζήτησης την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, όπου συμμετείχε η βουλευτής Ιωαννίνων. 

Παράλληλα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ για την πρόσφατη άρνηση τους να κατοχυρώσουν συνταγματικά τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία αποτελεί ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για την πρόληψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, την προστασία των θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, τον τερματισμό της, αλλά και της επιβολής αυστηρών ποινών στους δράστες.

Επιπρόσθετα, τόνισε τη σημασία της εμπλοκής των κοινωνικών φορέων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο και ως παράδειγμα ανέφερε την πρόσφατη εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Γυναικών (ΕΓΕ) - Παράρτημα Ιωαννίνων και της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα «Βία κατά των γυναικών. Ας σπάσουμε τη σιωπή».

Τέλος, η κα Τζούφη σημείωσε πως το υπουργείο Παιδείας πρέπει να συνεχίσει και να ενδυναμώσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα αντιμετώπισης των έμφυλων διακρίσεων και των κοινωνικών ανισοτήτων, αναφερόμενη στην πρόσφατη ακύρωση μαθητικού διαγωνισμού δημιουργικής γραφής από τη νέα πολιτική ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: