ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Μέχρι τις 31-12-2019 πετρέλαιο, από κει και πέρα δεν έχει!

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης το 2020», καθώς δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2020 σχετικό κονδύλι, δήλωσε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θοδωρής Σκυλακάκης, μιλώντας για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Επιδότηση γιοκ 
από ΝΔ για  2020
 ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ!


«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης το 2020», καθώς δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2020 σχετικό κονδύλι, δήλωσε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θοδωρής Σκυλακάκης, μιλώντας για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. 

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση παράτασης για το επίδομα θέρμανσης, ο ίδιος εμφανίστηκε αρνητικός. Η Ελλάδα προβλέπεται να τυλιχθεί σε παγερό χειμώνα το 2020, χωρίς πρόβλεψη από την κυβέρνηση της ΝΔ, για αντιμετώπιση των τσουχτερών καιρικών φαινομένων, αφού ούτε ένα ευρώ δεν θα διατεθεί γιαυτό. 

Προηγούνται οι μεγαλόσχημοι φίλοι της ΝΔ, γι αυτό και η περικοπή του κονδυλίου θέρμανσης αγγίζει το 70%! Κι έπειτα έχει άδικο ο διεθνής Τύπος, που γράφει για φαινόμενα διαφθοράς του καθεστώτος Μητσοτάκη κι ας μην έχει στην κυβέρνηση ούτε μισό χρόνο!

Ο συγκριτικός πίνακας επιδότησης του οικιακού πετρελαίου, μεταξύ των κυβερνήσεων Τσίπρα και Μητσοτάκη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αποκαλυπτικός.


Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής μιλώντας στο ant1 ανέφερε ότι «πριν για να πάρεις την επιδότηση, έπρεπε να πάρεις όλη την ποσότητα. Έτσι, αυτοί που ήθελαν να πάρουν μικρότερη ποσότητα, δεν έπαιρναν επίδομα», ενώ εξήγησε ότι για τη διάθεσή του θα πρέπει να έχει γίνει η αίτηση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και η αγορά του πετρελαίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου, ημερομηνία καταληκτική και για την καταβολή του επιδόματος.


Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση παράτασης για το επίδομα θέρμανσης, εμφανίστηκε αρνητικός. Ενώ για το αν θα συμπεριληφθούν στη χορήγηση όσοι είχαν βάλει πετρέλαιο πριν από τη δημοσίευση του ΦΕΚ, είπε ότι «αν δεν το καλύπτουμε, πρέπει να το καλύψουμε».


«Το κλειδί είναι ότι μπορούν να πάρουν πετρέλαιο στο διπλάσιο του επιδόματος», επανέλαβε ο υφυπουργός.


Τέλος, σχετικά με το αν θα χορηγηθεί και το 2020 το επίδομα θέρμανσης, απάντησε πως «στο προϋπολογισμό του του 2020 δεν προβλέπεται κονδύλι». «Όποιος βάλει μέχρι το τέλος το Δεκέμβρη του 2019, θα το πάρει», τόνισε.


Σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί ο ΕΝΦΙΑ στις αγροτικές περιοχές, απάντησε πως «είναι νωρίς για να δούμε πώς θα γίνει το μέτρο», εξέφρασε ωστόσο τη βούληση της κυβέρνησης, «να υπολογίζεται η πραγματική αξία σπιτιών σε αγροτικές περιοχές».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο προϋπολογισμός της ΝΔ επιβεβαιώνει την ταξική της μεροληψία



«Ο προϋπολογισμός της ΝΔ επιβεβαιώνει την ταξική της μεροληψία. Μετά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την "εκ των προτέρων καταβολή του επιδόματος θέρμανσης", το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην περικοπή του σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60% για τις πιο κρύες και ορεινές περιοχές της χώρας», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι παράλληλα, «ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Σκυλακάκης, ομολογεί ότι για το 2020 δεν υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης».

«Η χώρα μπορεί το 2018 να βγήκε από τα μνημόνια, για τη ΝΔ όμως τα οφέλη πρέπει να μοιραστούν σε λίγους. Για τους πολλούς "δεν θα έχουμε μνημόνιο, αλλά θα είναι σαν να έχουμε"» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι ο συγκριτικός πίνακας που παραθέτει «επιβεβαιώνει τις τεράστιες περικοπές».


Δεν υπάρχουν σχόλια: