ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

«Ο θόρυβος διάχυτος και επικίνδυνος περιβαλλοντικός ρύπος»


Ερώτηση σχετικά με τον σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εκπόνηση στρατηγικών χαρτών θορύβου και σχεδίων δράσης για μεγάλους οδικούς άξονες και για τα πολεοδομικά συγκροτήματα της χώρας κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη.


Όπως σημείωσε μιλώντας στη Βουλή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει σημαντικά χαμηλότερες τιμές, συνιστώντας την οριακή τιμή για τη νύχτα στα σαράντα ντεσιμπέλ, με στόχο την προστασία του κοινού, συμπεριλαμβανομένων και των ευάλωτων ομάδων, παιδιά, ασθενείς, χρόνιες παθήσεις κλπ.
 
«Η οριακή τιμή για τη νύχτα, πενήντα πέντε ντεσιμπέλ, η οποία συνιστάται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι ένας ενδιάμεσος στόχος για χώρες όπου η κατευθυντήρια γραμμή θορύβου νύχτας δεν μπορεί να επιτευχθεί βραχυπρόθεσμα και όπου οι φορείς χάραξης πολιτικής υιοθετούν σταδιακή προσέγγιση.

Υπάρχει σχεδιασμός, πέραν της εκπόνησης των χαρτών για αναθεώρηση δεικτών νύχτας και εικοσιτετραώρου, με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας;» ανέφερε η Χ. Καφαντάρη απευθυνόμενη στον αρμόδιο υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: