ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ανέκρουσε πρύμνα ο Πελετίδης, στους Rotting Christ

Τελικά στις καλένδες παραπέμφθηκε η συναυλία του συγκροτήματος Rotting Christ (Σάπιος Χριστός).




Όμως ικανοποιούνται οι αντιδραστικοί με τις μεσαιωνικές αντιλήψεις, αφού η συναυλία δεν θα γίνει - Συμπαράσταση και από τον Αγγελάκα!

«Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με την εταιρεία παραγωγής του συγκροτήματος για να εξεταστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας.
Ο Δήμαρχος τους έκανε γνωστό ότι ο χώρος παραχωρείται σε όλους πλην της "Χρυσής Αυγής". Όταν αποκατασταθεί η βλάβη και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διεξαγωγή συναυλιών, εφόσον υπάρχει αίτημα ο χώρος θα δοθεί».
Με την παραπάνω λιτή ανακοίνωση, ο Δήμος Πατρέων ανακρούει πρύμνα, στο ζήτημα της απόδοσης χώρου για την διεξαγωγή της συναυλίας από το συγκρότημα Rotting Christ, που απασχόλησε  το πανελλήνιο και έθεσε προ πολιτικών ευθυνών τον δήμαρχο Πελετίδη, που στιγματίστηκε εκ μέρους του υποψηφίου (με τον ΣΥΡΙΖΑ) δημάρχου Αθηναίων Νάσου Ηλιόπουλου με την παρακάτω δήλωση:
«Τις τελευταίες μέρες είχαμε δύο περιστατικά λογοκρισίας. Στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της παράστασης "Πυρκαγιές" μια ομάδα ακροδεξιών επιχείρησε, ανεπιτυχώς ευτυχώς, να διακόψει την παράσταση επικαλούμενη την προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος. Στην Πάτρα ο Δήμος, επικαλούμενος ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα του δημοτικού πολυχώρου Αίγλη, ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία του ιστορικού ελληνικού συγκροτήματος Rotting Christ

Παρακολουθώ εξαιρετικά ανήσυχος την υποχώρηση του δήμου Πατρέων στις πιέσεις ακροδεξιών οργανώσεων αλλά και ανθρώπων της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και με θλίβει η σιωπή του και η τακτική του να επικαλείται ηλεκτρολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι δουλειά του κάθε Δήμου, είναι να προασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης, να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία, να περιθωριοποιεί τους αυτόκλητους ιεροεξεταστές της καθημερινής ζωής.

Δεν ξεχνώ τη συγκέντρωση έξω από το θέατρο Χυτήριο Theatre - Σημείο Πολιτισμού όταν μια έξαλλη ομάδα της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να κατεβάσει την παράσταση Corpus Christi.

Σε τέτοια περιστατικά επωάζεται ο φόβος και συρρικνώνεται η δημοκρατία. Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης δεν είναι μια πολυτέλεια. Είναι πυλώνας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος της Πάτρας απέδιδε την απόφασή του να μην παραχωρήσει τον χώρο, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η αλήθεια είναι ότι ο υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είχε ζητήσει εισαγγελική συνδρομή για να ακυρωθεί η συναυλία, λόγω βλάσφημου περιεχομένου, ενώ είχε πρώτα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Πατρών. Συγκεκριμένα μαζί με 4 ακόμα άτομα, ο υποψήφιος της ΧΑ, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να ματαιωθεί η εμφάνιση του συγκροτήματος επειδή όπως υποστηρίζουν προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών.
Να σημειωθεί πάντως ότι η συναυλία που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα, σε άλλο χώρο, (σ.σ.: στο Μητρόπολις) τελικά ματαιώθηκε.
Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές νωρίτερα σε ανακοίνωσή τους:
 «Μετά από πολύωρη συζήτηση με το Δήμο Πατρέων και το Δήμαρχο προσωπικά είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δεν βγάλαμε καμία άκρη. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας δυνατός χώρος που να μπορέσει να μας φιλοξενήσει για να γίνει το live σήμερα.
Ως διοργάνωση απευθυνθήκαμε σε όλα τα δυνατά μέσα προκειμένου να γίνει αυτό το live, του οποίου τη διεξαγωγή πήραμε πολύ προσωπικά μιας και θιχτήκαμε και εμείς ως διοργανωτές και οι φίλοι αυτής της σπουδαίας μπάντας, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. Δυστυχώς το live δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί σήμερα. Ούτε την Κυριακή, που ήταν άλλη μία μας, διότι δεν μας παραχωρεί την Αίγλη».
Συμπαρίσταται ο Γιάννης Αγγελάκας, που μιλά για φίμωση
Σε πρωινή ανακοίνωσή του, σήμερα Παρασκευή, ο Γιάννης Αγγελάκας είχε τονίσει:
«Rotting Greece (Σάπια Ελλάδα) μου μυρίζει η υπόθεση της ματαίωσης της συναυλίας των Rotting Christ στον πολυχώρο Αίγλη του δήμου Πατρέω» είπε ο καλλιτέχνης σχετικά με τον πανελλήνιο σάλο που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση  του Δημάρχου Πατρέων να μην παραχωρηθεί ο χώρος της Αίγλης στο συγκρότημα Rotting Christ.
Και προανήγγειλε ότι αν δεν γίνει η συναυλία των Rotting Christ στην Αίγλη , δεν θα εμφανιστεί ούτε ο ίδιος
Παράλληλα η εταιρεία και αφού έγινε γνωστό ότι αναβάλλεται επ' αόριστον η συναυλία  των Rotting Christ, έβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης, στο φιμωμένο συγκρότημα, στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:
«Επειδή στην προσπάθεια φίμωσης του λόγου, της έκφρασης και της τέχνης δεν πρέπει κανείς να μένει σιωπηλός, η αυριανή συναυλία του  Γιάννη Αγγελάκα και των 100°C στον πολυχώρο Αίγλη του Δήμου Πατρέων αναβάλλεται.
Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία και πιθανόν νέος χώρος διεξαγωγής της. Όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν το εισιτήριο τους μπορούν να το κάνουν από τα αντίστοιχα σημεία προπώλησης".
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα, ανέδειξε το thebest.gr Ξεκίνησε δε από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Νικολακόπουλο, που στηρίζεται από την «Χρυσή Αυγή», ο οποίος επισκέφθηκε αρχικά τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει ώστε να μην γίνει η συναυλία.
Γι αυτό και οι διοργανωτές, αλλά και όσοι έγιναν γνώστες αυτής πράξης  μίλησαν  για μεσαίωνα. Και μάλιστα ενώ στην Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του άρθρο για τις σχέσεις  της Πολιτείας με την Εκκλησία, πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία ο διαχωρισμός τους. Αίτημα υπερώριμο, που έλκει την καταγωγή από τα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης κια έχει εμπεδωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: