ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ευεργετική με ένα δισ. ευρώ η τροπολογία για α' κατοικία


Και τον δρόμο για την αποπληρωμή του 1 δις ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών ανοίγει η τροπολογία για την α' κατοικία. Για να συμβεί αυτό ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης έκανε στη Βουλή μία μικρή αλλαγή στο ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα επιχειρηματικά δάνεια.


Στο μεταξύ εν αναμονή της αξιολόγησης των θεσμών για το νομοσχέδιο περί προστασίας της α' κατοικίας τελούν οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απόφαση για την εκταμίευση του ενός περίπου δισεκατομμυρίου στο Eurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση για τα επιχειρηματικά δάνεια  θα πρέπει το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών να μην είναι ανώτερο από 130.000 ευρώ ανά πιστωτή ή 100.000 ευρώ ανά πιστωτή αν αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια. Ουσιαστικά μειώνεται το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής μόνο για τα επιχειρηματικά δάνεια από 130.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ, ενώ για τα άλλα δάνεια παραμένει στα 130.000 ευρώ.

Ακόμη ο Γ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι πλέον ο αιτών μπορεί να αποδείξει ότι η εμπορική αξία της κύριας κατοικίας του είναι διαφορετική από αυτή που περιγράφεται στα βιβλία των τραπεζών.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε εξηγήσει ότι «το πρόβλημα του SSM και οποιασδήποτε στρατηγικής μείωσης των κόκκινων δανείων είναι ότι υπάρχει ρίσκο. Το καλό νέο είναι ότι το ρίσκο δεν επηρεάζει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. οι τράπεζες έχουν περάσει όλα τα τεστ και είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι ήταν. 

Ο SSM και η ΕΚΤ ζήτησαν να υπάρξει και εξέταση του δυσμενούς σεναρίου και να μην υπάρξει μεγάλο ρίσκο. Θα υπάρξει νομοθετική βελτίωση που θα περιορίσει λίγο την περίμετρο για τα επιχειρησιακά δάνεια. Δεν επηρεάζει πολύ κόσμο αλλά αλλάζει και παίρνουμε την έγκριση της ΕΚΤ».

«Εναπόκειται στους θεσμούς να πουν εάν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση του ενός περίπου δισεκατομμυρίου στο Eurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Αλλά υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος», σημείωσε αξιωματούχος εν όψει της συνεδρίασης της επόμενης Παρασκευής.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει εάν δεν καταστεί δυνατή η εκταμίευση σε αυτό το Eurogroup, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης είπε πως η απόφαση θα ληφθεί όποτε εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις, στην αντίστοιχη συνεδρίαση.

Δεδομένου ότι για τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η εκταμίευση της επόμενης δόσης από την επιστροφή των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι, αν δεν έχει ληφθεί απόφαση μέχρι τότε, θα μπορούσαν να συνδυαστούν οι δύο δόσεις, ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό «δεν το κάνει πιο εύκολο», καθώς θα υπάρχουν νέες προϋποθέσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: