ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Δ. Πλουμπίδης: Ακροδεξιά και νεοφιλελευθερισμός απειλούν



«Η αριστερά είναι υποχρεωμένη να κάνει συμμαχίες διαφορετικά ο συνδυασμός ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης χρηματιστηριακής πολιτικής είναι πολύ πιο ισχυρός», υπογράμμισε ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.


«Το ευρωκοινοβούλιο έχει περιορισμένες πολιτικές αρμοδιότητες αλλά έχει μεγάλες αρμοδιότητες να φτιάχνει οδηγίες και τρόπους αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εκεί νομίζω ότι θα μπορούσα να συμβάλλω», τονίζει ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, Δημήτρης Πλουμπίδης.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερη συγκυρία που ζούμε» προσθέτοντας ότι «οι ακροδεξιές δυνάμεις σε συνεργασία με την νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση απειλούν πολλές από τις κοινωνικές μας κατακτήσεις».

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, σημείωσε ότι η άνοδος της ακροδεξιάς οφείλεται σε μια αίσθηση περιθωριοποίησης τον ατόμων αυτών. «Το να καταφύγουμε σε οικία σύμβολα μας μειώνει το άγχος» σημειώνει ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ονομάζουμε τους «φασίστες, φασίστες ιδιαίτερα όταν δηλώνουν σούπερ περήφανοι που χρησιμοποιούν ναζιστικά σύμβολα και ταυτίζονται με αυτό το παρελθόν».

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δεν παρέλειψε να να αναφερθεί σε μια κοινή αντιμετώπιση του «μακελάρη» της Νέας Ζηλανδίας με τον Μπρέιβικ. «Διαλέξαμε να τους θεωρήσουμε ως ψυχικά ασθενείς γιατί αλλιώς όταν κάποιος με σώας τα φρένας κάνει αυτά τα εγκλήματα είναι κάτι όχι εύκολα διαχειρίσιμο από την κοινωνία. Στη Νέα Ζηλανδία η πρωθυπουργός αποφάσισε να μην αναφέρεται το όνομά του».

«Η αριστερά είναι υποχρεωμένη να κάνει συμμαχίες κρατώντας ο καθένας την ταυτότητά του, διαφορετικά ο συνδυασμός ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης χρηματιστηριακής πολιτικής είναι πολύ πιο ισχυρός», υπογράμμισε ο Δ.Πλουμπίδης και σημείωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να αισθάνεται ότι μένει στο περιθώριο των εξελίξεων εργασιακά και κοινωνικά. Πρέπει αυτά που αποφασίζονται να τον αφορούν αλλιώς θα δίνει ψήφους διαμαρτυρίας, οι οποίες είναι πάντα κοντόφθαλμες».

«Θα κάνω ότι μπορώ ώστε το ευρωκοινοβούλιο να έχει βαρύνουσα γνώμη και να δεσμεύσει την Κομισιόν σε κάποιες αποφάσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: