ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Χρησιμοποιούν τα ασυνόδευτα ανήλικα για καριέρα

Νέο κρούσμα στην Παλλήνη - Υπογραφές μαζεύει η υποψήφια δήμαρχος Ραχήλ Μακρή 

Αρκετές φετινές προεκλογικές εκστρατείες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορούσαν να επιλέξουν το μαύρο χρώμα για φόντο, καθώς ελλείψει προγράμματος επιλέγουν την ξενοφοβία με στόχο ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ή ευάλωτες οικογένειες προσφύγων, αλλά και την ίδια την τοπική κοινωνία όπου σπέρνουν το μίσος.


Δυστυχώς μια τέτοια περίπτωση έχουμε και στον Δήμο Παλλήνης, με φόντο δομή για ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα στη Δέση Γέρακα και την υποψήφια δήμαρχο και πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.
Η δομή πρόκειται να λειτουργήσει σε κτήριο παλιού ιδιωτικού σχολείου και, όταν έγινε γνωστό ότι πρόκειται για δομή για προσφυγόπουλα, ακολούθησαν φήμες περί hotspot, περί χιλιάδων μεταναστών που θα απειλήσουν την κοινωνική συνοχή της πόλης κ.λπ.

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου η Ραχήλ Μακρή είχε ήδη μαζέψει τις υπογραφές δημοτών που ανησύχησαν με όσα διαδίδονταν και κατατέθηκε στον Δήμο Παλλήνης αίτηση - καταγγελία.
Στις 25 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος έστειλε επιστολή στην υπουργό Θεανώ Φωτίου, ζητώντας επίσημη ενημέρωση.

Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή της Θ. Φωτίου, η οποία διαβάστηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε στις 12 Μαρτίου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) θα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του ξενώνα και θα έχει δυναμικότητα 40 παιδιών ηλικίας 12-18 ετών. Το κτήριο έχει ανακαινιστεί με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές και θα εργάζονται 24 άτομα σε βάρδιες για όλο το 24ωρο, για επτά ημέρες την εβδομάδα.

Το προσωπικό θα περιλαμβάνει ομάδα επιστημόνων (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς) και ομάδα υποστήριξης (διαμεσολαβητές, φροντιστές, μάγειρες, φύλακες, καθαριστές) ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ξενώνα, αλλά και η ένταξη των παιδιών ή η επανένωσή τους με τις οικογένειές τους, όπου μπορεί να γίνει, ενώ προβλέπεται και η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, σύμφωνα με την επιστολή.

Στο Δημοτικό Δυμβούλιο στηλιτεύθηκε από τον δήμαρχο το γεγονός ότι δεν είχε προηγηθεί επίσημη ενημέρωση από την υπουργό, γεγονός που άφησε χώρο σε ακραίους και λαϊκιστές, ενώ αποφασίστηκε ότι ζητούν από την υπουργό επίσημη ενημέρωση -εστάλη σχετική επιστολή- και ότι η δομή θα ελεγχθεί από τις υπηρεσίες του δήμου και την Πολεοδομία αν τηρούνται οι προδιαγραφές.

Όντως η Πολεοδομία πήγε την προηγούμενη εβδομάδα και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.

«Δυστυχώς αυτό το θέμα χρησιμοποιείται από ορισμένους ως όχημα για να χτίσουν την προεκλογική τους εκστρατεία» σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: