ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Με αφορμή παραπομπή Πελετίδη από τον τέως Λιμενάρχη

Είναι εμφανής η απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης, των κομματικών του ΚΚΕ, που βλέπουν φαντάσματα αντιλαϊκά, εκεί που δεν υπάρχουν! Γι αυτό τους πιάνει ντελίριο αντικυβερνητικό, με αφορμή την δίωξη Πελετίδη από τον απόστρατο πλέον Κεντρικό Λιμενάρχη, που δεν άφησε σε... χλωρό κλαδί ούτε τον κ. Πλατυκώστα, πρώην Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ!


Συνδικαλιστικό

ντελίριο ΚΚΕ !

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΓΓΕΛΟΚΡΟΥΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΔΗΜΑΙΩΝ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Δεν υφίσταται πλέον ζήτημα παραπομπής του Δημάρχου Πελετίδη στα Δικαστήρια καθ' ότι υπάρχει συμπαράσταση της σημερινής διοίκησης Κοντοέ, του ΟΛΠΑ, υπέρ του κ. Πελετίδη, για τον οποίο απέστειλε αίτημα στο Υπουργείο, με την ένδειξη ότι αντιθέτως η παρέμβαση του Δήμου στην Λιμενική Ζώνη της Ακτής Δυμαίων ήταν χρήσιμο έργο.
Κι αυτά ασχέτως της στάσης που κράτησε ο προηγούμενος Λιμενάρχης Πατρών, αποστρατευθείς επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος Λιμενάρχης, ενεργώντας κατά απόλυτο υπηρεσιακό τρόπο  άσκησε δίωξη στον Δήμαρχο Πατρέων. Ήταν ο ίδιος Λιμενάρχης, που έστειλε στα δικαστήρια και τον απελθέντα τέως Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ κ. Πλατυκώστα διότι δεν έλαβε την άδεια του Λιμεναρχείου για ανύψωση μνημείου έκτασης 1m επί 2 m σε χώρο της παραλίας. Εκδικάστηκε η υπόθεση του την περασμένη εβδομάδα και αθωώθηκε.
Για την επιβολή προστίμου στον Δήμο Πατρέων, προθυμοποιήθηκε η διοίκηση του ΟΛΠΑ  να καταβάλει το αντίτιμο για τις δύο παραβάσεις που του καταλόγισε το Λιμεναρχείο, των οποίων το αρχικό πρόστιμο των εκατό χιλιάδων περιορίστηκε στις τρεις χιλιάδες (από 1500 ευρώ για κάθε παράβαση). Και τούτο διότι από την στιγμή που διαπιστώθηκε παράβαση, δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο να άρει το πρόστιμο, πλην να το μειώσει αυτό στο ελάχιστο δυνατόν.
Και επιπροσθέτως η Διοίκηση του ΟΛΠΑ προσφέρεται να προσέλθει στο Δικαστήριο και να καταθέσει υπέρ του Δήμου, αυτά που σημείωσε και στην παρέμβασή του προς το Υπουργείο.
Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ Ν. Κοντοές σε σχετικό ερώτημα του Istologioou G. Mosxou, για το ζήτημα που ανέκυψε  πριν την προεδρία του Νίκου Κοντοέ, όταν ο Δήμος είχε ξεκινήσει την διαμόρφωση του χώρου, επεμβαίνοντας στην παραλία, χωρίς της έγκριση του Λιμενικού. Ήταν πριν την οριστική παραχώρηση, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, όταν παίζονταν τα... παιχνίδια σχετικά με την αρμοδιότητα ή μη του Δήμου επί του χώρου.
Σήμερα με την διαμορφωμένη υπέρ του Δήμου αρμοδιότητα ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ δηλώνει πως δεν υφίσταται ζήτημα παρανομίας. Άλλωστε γι αυτό έδωσε παραπάνω χρήματα για την πληρωμή των δύο προστίμων, πέραν από αυτά των συνολικά 120 χιλ. ευρώ που χορήγησε για την αγορά των κατασκευών της παιδικής χαράς και την διαμόρφωση του διαδρόμου περιπάτου, τονίζει ο κ. Κοντοές, που πάντως στέκεται στο πλευρό του δημάρχου.
Ωστόσο, το ΕΚ Πατρών, έχοντας λύσει όλα τα προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος στην Πάτρα, θεώρησε λογικό να οξύνει την κατάσταση καλώντας «Όλοι και όλες την Δευτέρα 1η Απρίλη, 9:00 πμ έξω από τα δικαστήρια». Διότι: «Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό»!
Λες και υπάρχει κάποιος που αμφισβήτησε σήμερα την κυριότητα του Δήμου στην παραλιακή ζώνη.
Είναι εμφανής η απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης, αυτών που βλέπουν φαντάσματα αντιλαϊκά, εκεί που δεν υπάρχουν! Γι αυτό τους πιάνει ντελίριο αντικυβερνητικό!
Στο  Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας αναφέρονται τα παρακάτω:

«Καταγγέλλουμε τους διάφορους μηχανισμούς και υπηρεσίες του κράτους που στέλνουν για μια ακόμη φορά τη Δημοτική Αρχή στα Δικαστήρια γιατί διέπραξε ένα  «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου», όπως λένε. Το «έγκλημα» ήταν ότι μετέτρεψε ένα σκουπιδότοπο στη Νότια πλευρά της Πάτρας σε όαση πρασίνου περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού. «Παρανόμησε» γιατί διαμόρφωσε, χωρίς κανένα κόστος για το λαό της Πάτρας, ένα μεγάλο πάρκο που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους.
Καλούμε πλατιά την εργατική τάξη της πόλης μας, τα σωματεία να υπερασπιστούν τη δημιουργία και ύπαρξη του Νότιου Πάρκου, να σταθούν στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής που όχι απλά δεν «παρανόμησε», αλλά έκανε το σωστό, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες του Πατραϊκού λαού και των εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, να στηρίξουν έμπρακτα και να υπερασπιστούν με την μαζική, αγωνιστική παρουσία τους στα δικαστήρια την 1η Απρίλη, το δικαίωμά τους στην ξεκούραση και αναψυχή σε χώρους πρασίνου και πάρκα. Όλοι και όλες την Δευτέρα 1η Απρίλη, 9:00 πμ έξω από τα δικαστήρια. Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: