ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Αλλού τα... κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες!

Αγαστές οι σχέσεις Κικίλια (ΝΔ) και Πελετίδη (ΚΚΕ) και βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τις κατασχέσεις σύνταξης από το Δήμο Πατρέων!


Η Κυβέρνηση κατηγορείται πως δεσμεύει χρήματα  φτωχών πολιτών, αλλά ο ίδιος ο Δήμος Πατρέων κατάσχεσε σύνταξη συμπολίτη για δημοτικό χρέος

ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΓΙΑ Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ


Από την μία κατηγορείται η Κυβέρνηση πως δεσμεύει χρήματα  φτωχών πολιτών, αλλά από την άλλη ο ίδιος ο Δήμος Πατρέων κατάσχεσε σύνταξη συμπολίτη για δημοτικό χρέος. Όμως η πραγματικότητα για την κυβέρνηση είναι ότι η σύνταξη χρεοφειλετών είναι ακατάσχετη, αφού αποτελεί τον μοναδικό πόρο διαβίωσης του συνταξιούχου.

Κι ωστόσο όπως αποκαλύπτει το thebest  σε σημερινή ανάρτησή του: 

«Σε κατάσχεση τοο τραπεζικού λογαριασμού που διαθέτει πολίτης της Πάτρας στην Εθνική Τράπεζα για να λαμβάνει τη σύνταξη του, προχώρησε ο Δήμος Πατρέων, καθώς ο εν λόγω πολίτης έχει οφειλές προς τον Δήμο από προηγούμενη επαγγελματική του δραστηριότητα στο χώρο της εστίασης. Το ποσό οφειλής με τις προσαυξήσεις ανέρχεται σε 57.467 ευρώ». 

Και εξηγεί:

«Ο πολίτης βγήκε στην σύνταξη και διέθετε στην Εθνική ένα λογαριασμό για να πληρώνεται κάθε μήνα. Τον συγκεκριμένο λογαριασμό δέσμευσε ο Δήμος Πατρέων και έτσι η σύνταξη του πολίτη κατευθύνεται πλέον στα Δημοτικά Ταμεία».

Και τίθεται το ερώτημα: Με τι χρήματα θα ζήσει ο συνταξιούχος αυτός; Εδώ μόλις χθες συμφώνησαν τράπεζες και κυβέρνηση για ρύθμιση χρεών δανειοληπτών σε βάση βάθους 25ετίας  για την εξόφληση των δανείων αυτών που ξεκινούν από τα 250 χιλ. και άνω και ο Δήμος Πατρέων δεν μπορεί να ρυθμίσει χρέος 57.467 ευρώ;

Κι όμως η δημοτική Αρχή που τον Μάιο του 2018, είχε «σηκώσει» επικοινωνιακά το θέμα των πλειστηριασμών, ξέρετε τότε που όλοι φώναζαν για το σπίτι του φτωχού βιοπαλαιστή, που του το έπαιρνε η Τράπεζα με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ, που όπως απεδείχθη ούτε παράγκα δεν κατασχέθηκε, πλην των μεγαλοπαχτατζήδων, των περίφημων στρατηγικών κακοπληρωτών, που κινδύνεψαν να χάσουν ένα ακίνητο πολύ χαμηλότερης αξίας από τα χρέη που δημιούργησαν. 

Ήταν η εποχή που το περίφημο Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, μικρές ομάδες διαμαρτυρομένων, υποστήριζε αδιακρίτως όποιον χρεωστούσε στο Δημόσιο και τον υπερασπίζονταν με θορυβώδεις  παρεμβάσεις, κάνοντας τους μεγαλοχρεοφειλέτες να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση!

Τότε ο Δήμος Πατρέων είχε δώσει στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως: «Από τις δεσμεύσεις των λογαριασμών, τα αποτελέσματα πλην μεμονωμένων περιπτώσεων ήταν πενιχρά έως αμελητέα στο σύνολο (μηδενικοί λογαριασμοί, είχαν προηγηθεί δεσμεύσεις για οφειλές προς Δ.Ο.Υ. , ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ)» 

Η ίδια η Δημοτική Αρχή μάλιστα, τότε, έβγαζε το συμπέρασμα πως: «υπάρχει δυσκολία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των μισθωτών και των συνταξιούχων, που αποτελούσαν την πλειοψηφία όσων μπήκαν σε ρύθμιση των 100 δόσεων, να ανταποκριθούν στην εκτεταμένη φοροληστεία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Βέβαια σήμερα με δεδομένη την έξοδο από το Μνημόνιο και την συμφωνία με τους θεσμούς,  μετά την πεισματώδη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης μαζί τους, ξεκαθαρίστηκε πως πρώτη κατοικία σε καμία περίπτωση δεν εκπλειστηριάζεται, όπως δεν έχει εκπλειστηριαστεί μέχρι σήμερα. Αντιθέτως οι 100 δόσεις (8.4 χρόνια) έγιναν 300 δόσεις (25 χρόνια)!

Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεσμεύτηκε λογαριασμός στον οποίο κατατίθεται αποκλειστικά και μόνον η σύνταξη ενός πολίτη, η οποία σύνταξη αν μη τι άλλο θεωρείται ιερή. Και προστατευόμενη από νόμους και υπουργικές αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης!

Μάλιστα χθες σε πατραϊκή τηλεοπτική εκπομπή, βγήκε δημοτική σύμβουλος, υποψήφια του ψηφοδελτίου του κ. Πελετίδη και θριαμβευτικά δήλωσε πως επειδή ήταν το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, γι αυτό δεν βγήκε στο σφυρί κανένα ακίνητο στην Πάτρα!

Και φυσικά τίθεται το ερώτημα: Εσύ κυρία μου και ο κ. Πελετίδης δεν ήσασταν που δηλώνατε πως καμιά ντουζίνα χιλιάδες Α΄ κατοικία έχουν βγει στο σφυρί από την άπονη, κακιά και ολέθρια και ανάλγητη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; 

Τελικά πότε λέγατε αλήθεια; Και θέλετε μήπως να μας πείτε ότι  εάν δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ο Κούλης, θα είχαν σωθεί τα σπίτια των χρεοφειλετών;  

Ας ευχηθείτε να μην έρθει πάλι η Δεξιά, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει σπίτι στο σφυρί! Άλλωστε ο κ. Πελετίδης φρόντισε μόλις χθες να μας το υπενθυμίσει με την δημοτική απόφαση που ψήφισε το 2017, περί κατασχέσεως ακόμη και συντάξεως!

Δεν υπάρχουν σχόλια: