ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Σάββατο 22/9 παραδίδεται στην κυκλοφορία η Μίνι

Το πρώτο δίδυμο τούνελ στην οδό Αγράφων (πρ. φούρνος Ζωγράφου, στην συμβολή της με την Παπαδιαμαντοπούλου).


 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εν μέσω διαμαρτυριών παρακολουθεί την εξέλιξη των κυκλοφοριακών δεδομένων, που δεν είναι ενθαρρυντικά! 

Το  Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 14.30, παραδίδεται στην κυκλοφορία το έργο της Μικρής Περιμετρικής, που αλλάζει ριζικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης των Πατρών.
Ήδη ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διευκόλυνση των πολιτών και τη διευθέτηση της κυκλοφορίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την Τροχαία Πατρών, με στόχο τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των κυκλοφοριακών δεδομένων, και θα παρεμβαίνει, όπου και όταν χρειάζεται, ώστε η λειτουργικότητα του έργου να προσαρμόζεται στις πραγματικές ανάγκες.
Στο πλαίσιο αυτό, πολίτες και φορείς που εκτιμούν ότι δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην κυκλοφορία, μπορούν να απευθύνουν τις επισημάνσεις τους στην Περιφέρεια, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση: miniperimetriki@pde.gov.gr. Τα μηνύματα θα κατηγοριοποιούνται, θα αποστέλλονται στις συναρμόδιες υπηρεσίες και θα ενημερώνονται οι πολίτες για την εξέλιξη.
Σύμφωνα με το τελετουργικό των εγκαινίων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στις 14.30 του Σαββάτου (22/9) θα εισέλθει στην Μικρή Περιμετρική από την είσοδο Ταμπαχάνων. Θα περάσει από το τεχνικό εξόδου και θα κατευθυνθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, όπου θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στο μεταξύ σήμερα πραγματοποιήθηκε συναυλία με τον Γ. Μαρκόπουλο στον χώρο του ρωμαϊκού υδραγωγείου της μίνι Περιμετρικής.
Μίνι Περιμετρική: Άρχισαν τα όργανα πριν το Πανηγύρι!

Φωτογ. αρχείου της οδού Τισσαμένους.
Πριν ακόμη το πανηγύρι του Σαββάτου 22-9-2018, κατά το οποίο θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος της μίνι περιμετρικής άρχισαν τα… όργανα, οι διαμαρτυρίες των περιοίκων της άνω πόλης Πάτρας, στο σημείο από πλατεία Ταμπαχάνων έως την αρχή της οδού Παπαδιαμαντοπούλου και των οδών Αιόλου, Αγγράφων, Γερανείων. 
                                         
1) Στα Ταμπάχανα σωβούνται διαμαρτυρίες με αίτημα την κατασκευή κόμβου για να εξυπηρετηθεί η περιοχή και να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά. Δεν δέχονται τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, υποστηρίζοντας πως δεν το επιτρέπει το πλάτος της ΙΙΙης Ορειβατικού. Οι ελπίδες των καταστηματαρχών γι αύξηση του οικονομικού τζίρου τους με την αναβάθμιση των Ταμπαχάνων, διαψεύστηκαν και από μκει που διαμαρτύρονταν για την σύντομη κατασκευή με την προσπέλαση των αρχαιολογικών ευρημάτων, που τα θεωρούσαν εμπόδιο, η αύξηση κυκλοφορίας που ήρθε ως συνέπεια ολοκλήρωσης της οδού, με παράλληλη μείωση των εργασιών τους, καθώς καταργήθηκε η δυνατότητα στάθμευσης έστω και επ' ολίγου χρόνου, σήμερα με την διαγράμμιση κια διαχωρισμό του δρόμου σε τρεις λωρίδες, θα αυξηθεί η ταχύτητα κυκλοφορίας και θα πουν οριστικά αντίο οι περαστικοί πελάτες, που έρχονται από το κέντρο της πόλης.  

2) Η διαγράμμιση της ίδιας οδού στο ύψος από συμβολή της με Γερμανού έως  Αγράφων σε συνδυασμό με την μη προβλεπόμενη διαγράμμιση διαβάσεων πεζών αφενός δημιουργεί κινδύνους για γέροντες και παιδιά των σχολείων Γλαράκη και 1ου Δημοτικού, αφετέρου αποκλείονται οι διαμένοντες στο ανατολικό πλευρό της οδού, αφού δεν θα έχουν πρόσβαση από το δεξιό ρεύμα καθόδου προς Ταμπάχανα. Αλλά και η έλλειψη ειδικής οδικής σήμανσης για τυφλούς είναι ένα ακόμη πρόβλημα, ενώ για έλλειψη σε ράμπες των ΑΜεΑ στα πεζοδρόμια, ούτε λόγος να γίνεται!

3) Οι κάθετοι οδοί Βότσαροι, Εϋνάρδου και Παντοκράτορος στερούνται της δυνατότητας ανόδου προς Παπαδιαμαντοπούλου, από το αριστερό πλευρό τους. 

Ο χαρακτηρισμός της Μίνι Περιμετρικής ως οδού ταχείας κυκλοφορίας Α΄ Κατηγορίας βρίσκεται έξω από τις ανάγκες των κατοίκων των δύο συνοικιών (Ταμπαχάνων και Κρητικών) και αυτό είναι πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. 

Ερωτώμενος ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας σχετικά απάντησε πως είναι στις προθέσεις του να λύσει τα όποια προβλήματα ανακύπτουν, από την κατασκευή του δρόμου που έγινε χωρίς πρόγραμμα, με το ελληνικό σύνηθες «βλέπουμε και κάνουμε».

4) Διαμαρτυρίες ακούγονται και από κατοίκους που αποκλεισμένοι από την αστοχία των κατασκευαστών και την έλλειψη των υψομετρικών βρέθηκαν  «φυλακισμένοι» με την υπερύψωση του δρόμου και την φίμωση της οδού Τισσαμένους, που έδινε διέξοδο σε οχήματα και πεζούς προς την οδό Παντοκράτορος. Το αίτημά τους είναι η κατασκευή υπόγειας διάβασης στο σημείο αυτό, που θα οδηγεί στην Παντοκράτορος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: