ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ευρωπαϊκό δικαστήριο: Η Uber είναι εταιρεία μεταφορών


Επίθεση στην ΝΔ από τον  Χρήστο Σπίρτζη

Η Uber παρέχει υπηρεσίες μεταφορών και μπορεί να υπαχθεί σε ρυθμιστικό πλαίσιο όπως τα συμβατικά ταξί, αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, αποτελώντας απόφαση ορόσημο για την Ευρώπη.


«Η υπηρεσία που παρέχει η Uber, φέρνοντας σε επαφή τους ιδιώτες με μη επαγγελματίες οδηγούς καλύπτεται από υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών», σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, «ως εκ τούτου, τα κράτη - μέλη μπορούν να ρυθμίσουν τις προϋποθέσεις για την παροχή αυτής της υπηρεσίας», αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου.

Η υπόθεση εξετάστηκε ύστερα από καταγγελία ένωσης επαγγελματιών οδηγών ταξί της Βαρκελώνης ότι οι δραστηριότητες της Uber στην Ισπανία οδηγούν σε παραπλανητικές πρακτικές και αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς η εταιρία χρησιμοποιεί μη επαγγελματίες οδηγούς.

Από την πλευρά της, η Uber ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αυτή η απόφαση δεν θα αλλάξει τα πράγματα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ όπου ήδη λειτουργούμε βάσει της νομοθεσίας περί μεταφορών. Ωστόσο, εκατομμύρια Ευρωπαίοι ακόμα δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως τη δική μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Uber σε ανακοίνωσή της.

«Αποδεικνύεται ποιές πολιτικές δυνάμεις θέλουν την Ελλάδα αποικία και 'ψωροκώσταινα'»

«Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ποιές πολιτικές δυνάμεις, με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια πραγματική Ευρωπαϊκή χώρα, με δική της φωνή και ρόλο και ποιές πολιτικές δυνάμεις, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλουν την Ελλάδα αποικία και “ψωροκώσταινα”.

Περιμένουμε από τα γραφεία τύπου της ΝΔ - τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους - να μας ξαναλασπώσουν θεωρώντας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τα Ευρωπαϊκά όργανα εχθρούς της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών, εκπροσώπους των συντεχνιών και του παλαιοκομματισμού...» αναφέρει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: