ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η πινακίδα λοβοτομημένης μνήμης αλήστου θύμησης

Το όνομα του πρωτεργάτη της χούντας ήταν αχρείαστο επί 43 χρόνια, αλλά η σημερινή διοίκηση της ΕΑΠ έκρινε πως είναι χρήσιμο, γι αυτό και το απεκάλυψε. Να της δώσουμε συγχαρητήρια για την προσφορά της στην Δημοκρατία μας..!




Το όνομα ενός από τους πρωτεργάτες της Δικτατορίας του επίορκων Συνταγματαρχών του 1967, του Κωνσταντίνου Ασλανίδη, Γ.Γραμμ. Αθλητισμού το 1969, φιγουράρει σε περίοπτη θέση πάνω από την κύρια είσοδο του Γηπέδου της ΕΑΠ

  


Αν μη τι άλλο αποτελεί σημείο λοβοτομημένης  μνήμης, να βρισκόμαστε προ νεκραναστάσεως σταγονιδίων αλήστου μνήμης, χουντικών μορφωμάτων, παραμονή του 2018 κι ενώ τουλάχιστον εδώ και πολλά χρόνια, ο δημοκρατικός ελληνικός λαός τα έχει στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Η παρατηρητικότητα του Γρ. Μαρκέτου, παιδίατρου και διαχειριστή του μπλογκ  «Λαϊκή Πατρών» (https://laiki-patrwn.blogspot.gr/) δείτε τι εντόπισε και ανασκάλισε τη μνήμη των παλιών φίλαθλων Πατρινών, αλλά και θυμάτων της επαράτου επταετίας.

«Εκ της τέφρας μου αναγενόμαι» είναι το διασωζόμενο για το ιστορικό πουλί Φοίνικα. Και  μισό αιώνα από τότε σήμερα βρυκολακιάζει μπροστά στα μάτια των θυμάτων της δικτατορίας.

Το όνομα ενός από τους πρωτεργάτες της Δικτατορίας του επίορκων Συνταγματαρχών του 1967, του Κωνσταντίνου Ασλανίδη, Γ.Γραμμ. Αθλητισμού το 1969, φιγουράρει σε περίοπτη θέση πάνω από την κύρια είσοδο του Γηπέδου της ΕΑΠ. Και κάτω από αυτό τα ονόματα του επταμελούς Δ.Σ. της ΕΑΠ.

Κάποιοι λοιπόν αμνημόνως προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών της Πάτρας και εγείρουν εφιαλτικές μνήμες στα θύματα της Δικτατορίας.
 
Άμεσα λοιπόν, θα πρέπει οι υπεύθυνοι να απαλείψουν το επίμαχο όνομα, που άλλωστε δεν συνάδει με την Δημοκρατία, που επί 43 χρόνια οικοδομείται στη χώρα μας, παρά τα όσα κουσούρια, μπορεί κανείς να της καταλογίσει!   
 
Και ο Γρηγόρης Μαρκέτος, που δηλώνει πως: «θα επιμείνει σε αυτή την ανάρτηση μέχρι να ξυπνήσουν τα δημοκρατικά αντιφασιστικά αντανακλαστικά των πολιτών» τονίζει: «Είναι θέμα δημοκρατικής ευαισθησίας, η αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, που προσβάλουν τον τοπικό Αθλητισμό της Πάτρας». 

Παρατήρησε την πινακίδα, της οποίας φωτογραφίες δημοσιεύονται στο Istologio G. Mosxou και σημειώνει:
«Σήμερα 17/12/2017 Κυριακή, πέρασα μπροστά από το κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ γωνία Ηπείρου και Φαβιέρου στην εορτάζουσα συνοικία του Αγίου Διονυσίου της Πάτρας.

Το κτίριο που για χρόνια δεν ήταν σε καλή κατάσταση, τουλάχιστον εξωτερικά, το τελευταίο καιρό έχει ανακαινιστεί και είναι πολύ περιποιημένο!

Δυστυχώς όμως η μαρμάρινη πινακίδα στην πρόσοψή του ξύπνησε μνήμες αιματοβαμμένες.

Αμέσως μετά την πτώση της χούντας το 1974, είχε ασβεστωθεί το όνομα του χουντικού γενικού γραμματέα Αθλητισμού συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Ασλανίδη (ο γνωστός από το ''κάθε χωριό και γυμναστήριο'') στην μαρμάρινη πλάκα, επί των ημερών του οποίου έγιναν τα εγκαίνια και είχαν αφήσει τα ονόματα μόνο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αυτή η ενέργεια είχε γίνει σε όλη τη χώρα για να μην υπάρχουν τα ονόματα αυτών που υπηρέτησαν το χουντικό καθεστώς και ήσαν άμεσα ή έμμεσα υπεύθυνοι για τις δολοφονίες, τα βασανιστήρια, το Πολυτεχνείο, το Κυπριακό...

Η ανακαίνιση λοιπόν του γηπέδου της ΕΑΠ δεν περιορίστηκε στα ουσιαστικά, αλλά κάποιο ανόητο χέρι από χαζομάρα, καθάρισε τον ασβέστη από την πινακίδα που έκρυβε το όνομα του Ασλανίδη και μάλιστα αποκατέστησε πλήρως την μαρμάρινη αυτή πινακίδα στο παλαιό... κλέος της, ώστε να φαίνονται τα ονόματα από μακριά!
 
ΕΚΚΛΗΣΗ σε κάθε Δημοκρατικό πολίτη της Πάτρας, αύριο κιόλας να σβηστεί το όνομα από την πλάκα, ΟΧΙ με ασβέστωμα πλέον, αλλά να ξυστεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ με σμίλη!».
Προφανώς για να διακοπεί πάσα πρόσβαση στα γνωστά σταγονίδια... «Εγκρίνω κι επαυξάνω», όπως έλεγαν τον καιρό εκείνο οι γλωσσαμύντορες του νεο-αρχαιοπρεπούς ελληνισμού, που καταγράφηκαν στην Ιστορία του Έθνους μας με τα μελανώτερα χρώματα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: