ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Με ντόπια υλικά η Φάτνη κι η Λογοκρισία από το Δήμο!


Ο σύντροφος Τάκη Γεωργακόπουλος, που λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων εγκαταβιοί στην Αθήνα (αντιπρόεδρος ΕΟΠΠΥ γαρ) δεν ξεχνά την γενέτειρα γη του και τα τεκταινόμενα σε αυτήν. 


Σαράντα χρόνια «στο στρείδι και στο μύδι», ο Τάκης, όπως έλεγε κι ένας παλιός  του λιμανιού και πως να ξεχάσει αυτούς που, άπονος μοίρα το 'φερε να διαχειρίζονται τις τύχες αυτής της πόλης, για την οποία κάποτε περηφανευόμαστε πως αποτελεί την πρωτεύουσα του Μωρηά και την τρίτη πόλη της Ελλάδας! Και με την πείρα που συσσωρεύεται σαν πλησιάζεις στην έκτη δεκαετία της ηλικίας σου, οφείλεις ναν είσαι πιο προσεχτικός, παρά ποτέ, σαν αναλαμβάνεις πόστα καθοριστικά.

Τι είπε η γλώττα του έρμου αντιδημάρχου; Αυτά που επιτάσσει η ακολουθητέα γραμμή. Κοινώς η ντιρεκτίβα του Ιερετείου της Μαιζώνος: «Όλα τα σφυριά χτυπούν στο ίδιο αμόνι»! Ούτε ένα ευρώ δεν χάλασε ο Δήμος για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, χάρη στην φιλότιμη προσφορά των εργαζομένων του. Και όλα  τα ΜΜΕ της πόλης έχαψαν αυτό που είπε η γλώττα, η λανθάνουσα, του αντιδημάρχου... Τι σύμπτωση!

Ε, εάν κάνει κανείς και καμιά παρασπονδία σαν χτυπάς το σφυρί  στο αμόνι και προκαλέσεις αρρυθμία στο χτύπημα των σφυριών, τότε μοιραία κάποιος θα φάει τα χέρια του από το σφυρί του διπλανού! Αυτό λοιπόν προκάλεσε η αρρυθμία του αντιδημάρχου. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Είχε προηγηθεί αυτή της κεραίας στα Ζαρουχλέικα.

Όχι πως είναι ο μόνος που προκαλεί τέτοιες αρρυθμίες! Υπάρχει και ο άλλος αντιδήμαρχος, που βγήκε καλοκαιριάτικα, βράδυ με φεγγάρι, στο λόφο της Αρόης, κατά την ανοιχτή εκδήλωση του τοπικού συλλόγου για την απομάκρυνση των κεραιών από την Πάτρα, αίτημα που βάζουν ομοειδείς σύλλογοι και στην Αττική και δήλωσε ένθερμος, ότι αυτός και η δημοτική αρχή Πελετίδη, βάζουν τα στήθη του μπροστά (σ.σ.: όχι πίσω) στις καταραμένες πολυεθνικές που γεμίζουν μικρά παιδιά με κάθε μορφή καρκίνου, λόγω των εκπομπών τους.

Τον άκουγα κι είπα να βγω και να μιλήσω, μα σεβόμενος την νηνεμία του καλοκαιρινού τοπίου και την θερινή ραστώνη, που κόντευε να μας αποκοιμήσει όλους, δεν είπα λέξη. 

Τι να έλεγα; Για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, που έφερε τρεις κεραίες μεγαλοπρεπείς από δύο εταιρείες πολυεθνικές, αλλά λόγω φιλοξενίας Πελετίδη είχαν μετατραπεί σε... σοσιαλιστικές;

Κι ωστόσο δεν άργησε η ώρα και βγήκε εκείνος ο φορέας που τους πέταξε κατάμουτρα την χαρταπλιάκα με τις θέσεις των κεραιών στην Πάτρα. Ε, και μετά ο Δήμος Πατρέων, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε! 

Ή μήπως να μιλήσεις για κείνον τον αντιδήμαρχο της πρόνοιας, του ΤΕΒΑ, που ζήτησε από το άπονο υπουργείο  του αναθεωρητή Τσίπρα, να του στείλει πολλές μερίδες τροφίμων για την φτώχεια της Πάτρας κι όταν ερωτήθηκε πόσες θέλει απάντησε γαλαντώμα και το υπουργείο του έστειλε. Και τι έγινε; Απεδείχθη ότι οι προσελθόντες ήσαν λιγότεροι από αυτούς που δήλωνε ο αντιδήμαρχος και βγήκε η κυρία, που μας είπε το αμίμητο: Θα φυλάξει τα κατεψυγμένα  κοτόπουλα στο ψυγείο, παρόλο που είχαν ξεπαγώσει επί δύο ημέρες!

Τέλος πάντων, τι να πρωτοθυμηθείς. Γι αυτό, με αφορμή το περιστατικό της δήλωσης Πελεκούδα, ότι δεν χάλασε ο Δήμος λεφτά για την κατασκευή του Χριστουγεννιάτικο Χωριού, άνοιξε το ζήτημα. Βεβαίως, ο ίδιος δεν φταίει τίποτε. Αυτά άκουσε από τους φορούντες τα φαιά της Σοφίας στη Μαιζώνος και αυθορμήτως, αυτά επανέλαβε. 

Η αρρυθμία στην Μαιζώνος, όντως είναι ένα ζήτημα που τελευταία την χαρακτηρίζει. Για παράδειγμα στο ζήτημα της Ενημέρωσης είναι καταφανές. Μπορεί με κάποια πριμοδότηση, πενόμενα ΜΜΕ να ακολουθούν κατά πόδας το Ιερατείο, για να μην ειπώ κατά πισινόν, αλλά εντούτοις η ευθυγράμμιση θέλει τον... γιατρό της, όπως έλεγε και ο «γιατρός των καρπιλατέρ» αδελφός του συναδέλφου μας λινοτύπη αείμνηστου Μάκη Ναούμ, όταν ζούσε στην Αθήνα, πριν κατέβη στην Πάτρα.

Για παράδειγμα είναι γνωστό ότι τα blogs, όπως το Istologio G. Mosxou, είναι ενοχλητικά  στην  εξουσία του πατραϊκού Ιερατείου και της αυλής των Κωλέτηδων της Μαιζώνος. Και κοιτάχτε τι σύμπτωση!  Θα παρατηρήσατε μέρες τώρα ότι στο blog παρουσιάζεται ελλειπής ενημέρωση σχετικά με τα δημοτικά ζητήματα. (Σημ.: «Έχω να λάβω γράμμα σου σαράντα ημέρες τώρα» κυρ Αντρέα). Και τούτο είναι που κάνει τον εκπρόσωπο τύπου της Δημοτικής Αρχής να απορεί «μα πως δεν παίρνεις δελτία τύπου; Άφησε το ζήτημα σε μένα και θα το ερευνήσω». Αλλά ακόμη βρίσκεται στην έρευνα!

Ε, τούτο δεν σημαίνει αρρυθμία; Ή μήπως και Λογκρισ...

(Σσσσσσ! Μη μιλάς, κινδυνεύει η Ελλάς!)

Αυτή λοιπόν η αρρυθμία είναι που ώθησε τον σύντροφο Τάκη Γεωργασκόπουλο να εφιστήσει την προσοχή στον εν λόγω αντιδήμαρχο, μέσω σημειώματός του στο Thebest.gr, με τα παρακάτω:





«Βρε Μήτσο (Πελεκούδα), μην  απαντάς και εκθέτεις και τον Δήμαρχο. Καταλάβαμε ή μάλλον η ΔΙΑΥΓΕΙΑ μας έδωσε να καταλάβουμε. 

Η φάτνη έγινε με... αγνά ντόπια υλικά.

Πες τουλάχιστο ότι ο Κώστας, ήταν ο τέταρτος Μάγος... με τα δώρα και ξεμπερδεύουμε...

Aλλωστε, δώρο του Δήμου στην τοπική κοινωνία και στην τοπική αγορά, είναι και η φάτνη...

Τουλάχιστο, θα φυλαχτεί και για του χρόνου (εννοώ τα βασικά) ή θα την ξαναπληρώσει ο Δήμος;

Σε αυτό πρέπει να δεσμευτεί από τώρα η Δημοτική αρχή, γιατί μπορεί να έχουμε... ανατιμήσεις.

Φιλικά και με ευχές για Καλά Χριστούγεννα».





Και για να πειστείτε κάνεται ΚΛΙΚ στην παρακάτω διεύθυνση:

Ούτε ένα ευρώ, μόνον 30 χιλ. στοίχισε το Χριστουγεννιάτικο χωριό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: