ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ο. Γεροβασίλη: Πρωτοφανές ατόπημα της ΝΔ


Ο. Γεροβασίλη: Πρωτοφανές ατόπημα της ΝΔ να φέρει σε αντιπαράθεση Ελλάδα και Κύπρο

Έφερε σε αντιπαράθεση Ελλάδα και Κύπρο

"Πρόκειται για πρωτοφανές ατόπημα, την ώρα που η Ελλάδα διαπραγματεύεται τη λύση του προσφυγικού, που όλα δείχνουν να υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής λύσης, να προσπαθεί ο εκνευρισμένος εξ αυτού εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, να φέρει σε αντιπαράθεση Ελλάδα και Κύπρο", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Πρόκειται για "το έσχατο της μικροπολιτικής", όπως τόνισε η ίδια απαντώντας σε σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου.

  

Εμπλοκή με Ουγγρικό βέτο στη Σύνοδο Κορυφής


Εμπλοκή σημειώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής καθώς ο Ούγγρος πρωθυπουργός Β. Όρμπαν έθεσε βέτο στην σχεδιαζόμενη απόφαση για απευθείας επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία και από εκεί μετεγκατάστασή τους στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ηγέτες των χωρών του Βίζεγκραντ αντιδρούν στο σχέδιο υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα και δεν είναι συνεργάσιμη στις συμφωνίες της με την Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας αντέδρασε λέγοντας ότι υπάρχουν χώρες που δεν ενδιαφέρονται να καταλήξει σε απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής. "Πρέπει να υπάρξει απόφαση σήμερα" αλλιώς η κατάσταση θα παραμείνει ίδια και το πρόβλημα θα το βρείτε μπροστά σας.



Διεθνής έκκληση για προστασία των προσφύγων και υποστήριξη της Ελλάδας


Κοινή δήλωση υποστήριξης των προσφύγων υπογράφουν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. "Πρόκειται για ιστορική ευθύνη. Η ανικανότητα των κυβερνήσεων να καταπολεμήσουν τις αιτίες της φυγής δεν μας απαλλάσσει από την ευθύνη να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες" αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Την κοινή δήλωση υπογράφουν μεταξύ άλλων η Αμερικανίδα φιλόσοφος Τζούντιθ Μπάτλερ, ο Γερμανός πολιτικός των "Πρασίνων" Φρίντερ Οτο Βολφ, η Ιταλίδα δημοσιογράφος και ευρωβουλευτίνα Μπάρμπαρα Σπινέλι καθώς και η καθηγήτρια πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου των Βρυξελλών Ζυστίν Λακρουά.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα "Neues Deutschland", στην ανακοίνωση, απευθύνουν έκκληση για "άμεσα μέτρα" για την προστασία των προσφύγων.

"Πρόκειται για μια ιστορική ευθύνη, την οποία δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Η ανικανότητα των κυβερνήσεων να καταπολεμήσουν τις αιτίες της φυγής δεν μας απαλλάσσει από την ευθύνη να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, να τους δεχτούμε και να υπεραμυνθούμε των δικαιωμάτων τους" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην υποστήριξη των χωρών υποδοχής, όπως η Ελλάδα.
"Θα πρέπει να διατεθούν στρατιωτικές και μη δυνάμεις, ώστε να σώζουν τους μετανάστες και να σταματήσει το σκάνδαλο των πνιγμών".

Η έκκληση απευθύνεται, στις κυβερνήσεις, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον ΟΗΕ καθώς επίσης στους βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων και το Ευρωκοινοβούλιο.

Νωρίτερα, το Σαββατοκύριακο με πρωτοβουλία του κόμματος της γερμανικής αριστεράς "Die Linke" στο ευρωβουλευτές, διαφόρων κομμάτων, απηύθυναν έκκληση για δημιουργία ασφαλών διαδρόμων προς την Ευρώπη και κάλεσαν τα κράτη να υποστηρίξουν με τις χώρες της νότιας Ευρώπης στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.


Reuters: Διπλάσια βοήθεια και απευθείας μετεγκατάσταση από την Τουρκία


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διπλασιάσει το ποσό της οικονομικής βοήθειας που προσφέρει στην Τουρκία για τη φιλοξενία Σύρων προσφύγων, σύμφωνα με προσχέδιο απόφασης της Συνόδου Κορυφής αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι όσοι μετανάστες θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία, άλλοι τόσοι πρόσφυγες θα μεταφέρονται στην Ευρώπη απευθείας από την Τουρκία.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους και Τούρκους αξιωματούχους, το κείμενο αυτό έχει βασιστεί σε προτάσεις της Τουρκίας και διανεμήθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ως βάση για συζήτηση μεταξύ των ηγετών, που θα συναντηθούν εκ νέου με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου το βράδυ της Δευτέρας.

Στο προσχέδιο περιλαμβάνεται η πρόταση να γίνεται επανεισδοχή στην Τουρκία όλων των μεταναστών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων των Σύρων προσφύγων. Σε αντάλλαγμα, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα υποδέχονται ισάριθμους πρόσφυγες με αυτούς που θα επαναπροωθούνται στο τουρκικό έδαφος από τα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters,η ΕΕ θα προσφέρει άλλα 3 δισ. ευρώ ως τα τέλη του 2018 για να βοηθήσει τις τουρκικές αρχές να παράσχουν στέγη στους Σύρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό είναι διπλάσιο από αυτό που είχε συμφωνηθεί ως σήμερα. Ακόμη, η ΕΕ, θα χαλαρώσει τους όρους για τη χορήγηση αδειών εισόδου σε Τούρκους που επιθυμούν να επισκεφθούν τον χώρο Σένγκεν ως τα τέλη Ιουνίου, νωρίτερα από ό,τι σχεδιαζόταν.

Σύμφωνα πάντα με το προσχέδιο «η Τουρκία και η ΕΕ επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να προωθήσουν περαιτέρω τις σχέσεις τους»

Τέλος σημειώνεται πως οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στην «ανάληψη ενεργειών προσανατολισμένων στην επίτευξη αποτελεσμάτων για να προετοιμάσουν το κοινό τους μέλλον».




Δεν υπάρχουν σχόλια: