ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Κινδυνεύει η γραμμή λειτουργίας της καναδικής εταιρείας υδροπλάνων στον Πατραϊκό, λόγω γραφειοκρατίας

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων (αριστερά) μετά του Καναδού πρέσβη Robert Peck, (μέσον) που συνοδεύεται από την Ελληνοκαναδή σύζυγό του Μαρία Πανταζή-Peck, εκ Πατρών (δεξιά).


Αναφορά του Καναδού πρέσβη κατά την σημερινή συνάντησή του με τον Δήμαρχο Πατρέων και με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, δέχθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck, ο οποίος συνοδευόταν από την Ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Μαρία Πανταζή-Peck, η οποία μάλιστα έχει ρίζες από την Πάτρα. Στη συνάντηση συμμετείχε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρέσβης αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τη χώρα και την πόλη μας, που όπως δήλωσε, τη θεωρεί δεύτερη πατρίδα του.

Εξέφρασε τη λύπη του που συχνά συναντά νέους ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν την όμορφη χώρα και να μεταναστεύσουν, λόγω των συνεπειών της κρίσης.

Ταυτόχρονα ο κ. Peck έθεσε το ζήτημα λειτουργίας της γραμμής των υδροπλάνων, κάνοντας γνωστό, ότι η επένδυση κινδυνεύει, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Τα αυτά επεσήμανε και κατά την συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα έχει προκύψει από την παρελθούσα καλοκαιρινή σεζόν, χωρίς να υπάρξει φως στην επίλυσή του. Πρόκειται για την γραμμή που εξυπηρετούσε την περιοχή στα αλερετούρ ταξίδια έως Κέρκυρα.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας, αφού ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τα θερμά του λόγια, αναφέρθηκε συνοπτικά στις φυσικές ομορφιές της Πάτρας, τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, στην πολιτιστική της δημιουργία και το Καρναβάλι.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο έρευνας και διδασκαλίας, των Πνευματικών Ιδρυμάτων της πόλης.

Ο Κ. Πελετίδης αναφέρθηκε λεπτομερώς στα οξυμένα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών, την υψηλή ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, στα φαινόμενα της ακραίας φτώχειας και του υποσιτισμού σε παιδιά και εφήβους, αλλά και στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, παρά το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, να στηρίξει το λαό και να πάρουν ανάσα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.



Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τον Πρέσβη του Καναδά

Στιγμιότυπο από την συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck είχε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την οποία συζήτησαν περαιτέρω τρόπους συνεργασίας που θα συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρέσβης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, από όπου και έλκει την καταγωγή της η σύζυγός του Μαρία Πανταζή.

Στο επίκεντρο τέθηκαν αρκετά θέματα, όπως η συνεργασία των πανεπιστημίων, η προώθηση των τοπικών προϊόντων καθώς και το ζήτημα της λειτουργίας των υδροπλάνων, ζητήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο κ. Peck αναφέρθηκε, επίσης, στις βαθιές σχέσεις των λαών που πάντα ήταν οι καλύτερες και η μία χώρα στήριζε την άλλη.

«Η λειτουργία των υδροπλάνων είναι σημαντική για εμάς, καθώς η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα μπορεί να αποτελέσουν τον κεντρικό κόμβο για το δυτικό νησιωτικό πλέγμα, αφού εξάλλου είναι και η δυτική πύλη εισόδου στη χώρα» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, ενώ πρόσθεσε: «Με την ολοκλήρωση του σιδηροδρόμου και των αυτοκινητοδρόμων και τη λειτουργία των υδροπλάνων θα αποκτηθεί μια σημαντική υποδομή που θα προσελκύει τουρίστες οι οποίοι από εδώ θα μπορούν να επισκέπτονται όχι μόνο αρχαιολογικά σημεία της Δυτικής Ελλάδας, αλλά θα ξεκινούν για τα ταξίδια τους στα νησιά».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης μίλησε για την περιοχή της Τριχωνίδας και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει ώστε να δημιουργηθεί και εκεί υδατοδρόμιο, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο αστικό κέντρο που θα εξυπηρετηθεί.

Ο Απ. Κατσιφάρας παρόντος του Πρέσβη, επικοινώνησε σχετικά με το θέμα των αδειοδοτήσεων για τα υδροπλάνα και τα υδατοδρόμια και με την Υφυπουργό Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου και αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμένη παρέμβαση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Κώστας Καρπέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: