ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ θα μετάσχει ο δήμαρχος Πελετίδης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Και σαν Δήμαρχος Πατρέων, όπως και ως επικεφαλής παρατάξεως, πριν αναλάβει Δήμαρχος, απαξιώνει την παλλαϊκή πορεία του Παραρτήματος, από το οποίο εσήμανε για την Πάτρα η αρχή της πτώσης της χούντας!



Ψηφίσματα για την 41η Επέτειο και για τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Πατρών που απειλούνται με διαθεσιμότητα


Με συμμετοχή στην συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην πλ. Γεωργίου, και στην πορεία που θα ξεκινήσει από κει, χωριστά από την παλλαϊκή πορεία φορέων, σωματείων και κομμάτων που θα εκκινήσει στις 6.30 μμ από το Παράρτημα, θα γιορτάσουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δήμου Πατρέων την 41η Επέτειο της Μνήμης του Πολυτεχνείου. Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι θα βρεθούν την Δευτέρα σε αντίθεση με την ενωτική γραμμή που είναι αναγκαία σήμερα, θα είναι μακριά από τον τόπο που σηματοδότησε την ανατροπή της χούντας.

Παρά τις προσπάθειες για ενωτικό εορτασμό από την παράταξη Σπαρτινού που κατέθεσε και σχετικό ψήφισμα, αλλά και των παρατάξεων Χριστόπουλου και Πατούχα, οι οποίες κατέθεσαν σχετικά ψηφίσματα, εντέλει η δημοτική πλειοψηφία επέμεινε και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου 15 Νοεμβρίου, εξέδωσε μόνη αυτή, το ακόλουθο ψήφισμα για την επέτειο:
Το ψήφισμα έχει ως ακολούθως:


«Σαν σήμερα πριν 41 χρόνια, ο λαός και η νεολαία, με τον μαζικό ξεσηκωμό τους, έφθασαν σε αποφασιστική σύγκρουση με την στρατιωτικοφασιστική δικτατορία.

Στην πόλη μας οι φοιτητές, με τη στήριξη του λαού, κλιμάκωσαν την πάλη τους, με την κατάληψη του Παραρτήματος.

Οι πορείες, οι διαδηλώσεις και η μεγαλειώδης παλλαϊκή συγκέντρωση, στις 17 Νοέμβρη μπροστά στο Παράρτημα, με συνθήματα: Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Κάτω η χούντα, Έξω οι ΗΠΑ, Έξω το ΝΑΤΟ, αποτέλεσαν την κορύφωση της εξέγερσης, με μήνυμα πολιτικό, ανατρεπτικό, αντιιμπεριαλιστικό.

Ο λαός και η νεολαία, έβαλαν την σφραγίδα τους στις εξελίξεις, χωρίς να περιμένουν τους «σωτήρες». 

Σε αυτόν τον ξεσηκωμό, φθάσαμε με σκληρή πάλη και αταλάντευτη στάση των αγωνιστών στην Ασφάλεια, στα βασανιστήρια, στις φυλακές και τους τόπους εξορίας, αλλά και με καθημερινή παράνομη οργάνωση του αγώνα και την όξυνση της πολιτικής διαπάλης.

Αυτός ο Αγώνας και η εξέγερση, οι θυσίες και οι νεκροί, άνοιξαν το δρόμο για την κατάρρευση της δικτατορίας.
Χιλιάδες και χιλιάδες νέοι, διαπαιδαγωγήθηκαν με τα ιδανικά του Αγώνα,  της οργανωμένης ανυπακοής και της απειθαρχίας.

Τιμάμε όσους έπεσαν, όσους βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν, όλους όσους συμμετείχαν πολύμορφα στην λαϊκή πάλη.
Ο Λαός και η Νεολαία, με την ενότητα και την οργάνωσή τους, μπορούν και σήμερα να αποκτήσουν τεράστια δύναμη, έχοντας σαν προοπτική στην πάλη τη ρήξη με τον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια και την εξουσία τους με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων καταδικάζει τα λουκέτα στις Πανεπιστημιακές Σχολές στο κέντρο της Αθήνας, τις επιθέσεις των ΜΑΤ, την αστυνομοκρατία. Η ένταση του αυταρχισμού αποτελεί συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Για του υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Πατρών

Με άλλο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο την ίδια ημέρα τάχθηκε υπέρ των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών που απειλούνται με διαθεσιμότητα.

Το ψήφισμα έχει ως ακολούθως:

«Για μια ακόμα χρονιά, το Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Σε κρίσιμο πρόβλημα όμως, αναδεικνύεται η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση με αυτό το μέτρο, όπως και με την συνολική πολιτική της, προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το κρίσιμο αυτό πρόβλημα, αφορά τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο αλλά και εκείνους στον Δήμο. Είναι στρατηγική του κεφαλαίου, που προκειμένου να ικανοποιηθούν τα συμφέροντά του, με εργαλεία την Ε.Ε. και την κυβέρνηση, συντρίβουν τους εργαζόμενους.

Σήμερα είναι φανερό ότι αυτή η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση, είναι αντιγραφή όσων περιγράφονται στην Συνθήκη της Μπολόνια, στη Λευκή Βίβλο, στην Στρατηγική της Λισσαβόνας, γιατί προσαρμόζουν ακόμη περισσότερο, στις ανάγκες της αγοράς τα Πανεπιστήμια.
Το «νέο» Πανεπιστήμιο θα το πληρώσουν πανάκριβα οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών».

Ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων βρίσκεται δίπλα στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου και στηρίζει τον αγώνα τους να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μην μπει κανείς σε διαθεσιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: