ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Με πρωτεργάτη τον ΔΗΜΑΡίτη Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη

Πρόθυμος ο εικονιζόμενος υπουργός Αντ. Μανιτάκης από τη ΔΗΜΑΡ να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις της κυβέρνησης του Αντ. Σαμαρά, που δεσμεύτηκε έναντι των τροϊκανών τοκογλύφων


Καταστρώνεται σχέδιο για να απολυθούν μέσα σε πέντε μέρες από την δημοσίευση του νόμου σφαγείου οι πρώτοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο
ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ομοσπονδιών που έγινε στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι αρκετές δευτεροβάθμιες οργανώσεις ζήτησαν η ΑΔΕΔΥ να συντονίσει τον αγώνα ενάντια σε αυτή την βάρβαρη εξέλιξη, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ κάτω και από την πίεση αυτή αρκέστηκε σε μια τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 13 Νοέμβρη.
Η συνδικαλιστική παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση», συγκεκριμένα προτείνει: Η ΑΔΕΔΥ να καλύψει απεργιακά τόσο τις υπηρεσίες που δίνουν στοιχεία σχετικά με τους εργαζομένους που οδηγούνται σε διαθεσιμότητα και απόλυση όσο και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα συγκεντρώσει τα στοιχεία. Η υποστήριξη αυτών των κινητοποιήσεων πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε πρωτοβάθμιου σωματείου και ομοσπονδίας. Να δηλώσει ότι καλύπτει συνδικαλιστικά με απεργία κάθε εργαζόμενο που από την υπηρεσιακή του θέση υποχρεώνεται να παραδώσει τις σχετικές λίστες.
Και καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να οργανώσουν τον αγώνα για να αποτραπούν οι απολύσεις παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης να υλοποιήσει τους στόχους της.

Να βάλουμε φρένο στις απολύσεις στο Δημόσιο

Το κάλεσμα της Αυτόνομης Παρέμβασης είναι το παρακάτω:
Η Αυτόνομη Παρέμβαση από την πρώτη στιγμή που επιχειρήθηκε η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών είχε τονίσει ότι πέρα των άλλων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων στο εισόδημα, στην ασφάλιση, το κοινωνικό κράτος, στόχος των μνημονιακών δυνάμεων ήταν οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο.
Το κοινό μέτωπο σήμερα τρικομματικής συγκυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ΔΝΤ με την νομοθετική παρέμβαση που προώθησαν στη Βουλή, του 3ου μνημονίου, επιχειρούν να υλοποιήσουν αυτό τον στόχο και να απολύσουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο. Θέλουν να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες, θέλουν να υποβαθμίσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία η παιδεία η κοινωνική πρόνοια.
Θέλουν να παραχωρήσουν αυτούς τους τομείς σε ιδιώτες, θέλουν οι πολίτες που σήμερα δεν τα βγάζουν πέρα, να πληρώνουν από την τσέπη τους για να έχουν αυτές τις υπηρεσίες.
Ήδη μέχρι το τέλος του έτους σκοπεύουν να απολύσουν πάνω από 2000 υπαλλήλους ενώ για το 2013 προβλέπεται ο αριθμός αυτός να φτάσει τις 25000.
Είχε προηγηθεί βεβαίως το μέτρο της. Εφεδρείας με το οποίο οδηγήθηκαν με ένα συγκεκαλυμμένο τρόπο αρκετοί Δημόσιοι Υπάλληλοι σε αυτό το καθεστώς ενώ πάνω από 15000 αναγκάστηκαν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα για να το αποφύγουν.

Σήμερα με πρωτεργάτη τον ΔΗΜΑΡίτη Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη καταστρώνεται το σχέδιο για να απολυθούν μέσα σε πέντε μέρες από την δημοσίευση του νόμου σφαγείου οι πρώτοι εργαζόμενοι. Γι αυτό στέλνουν φιρμάνια και no paper στις υπηρεσίες να συντάξουν τις λίστες των υποψηφίων θυμάτων.

Το επόμενο κύμα απολύσεων θα προέλθει από την συγχώνευση και κατάργηση υπηρεσιών, με λίστες πλεονάζοντος προσωπικού, διαθεσιμότητες και στο τέλος απολύσεις.
Τέλος οι μαζικές υποχρεωτικές μετατάξεις, χωρίς κανένα κριτήριο, πέρα από τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσουν στις υπηρεσίες θα οδηγήσουν σε τεράστια κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους και ίσως αρκετούς τους οδηγήσουν και στην υποχρεωτική παραίτηση.
Ενώ λοιπόν συμβαίνουν αυτά η πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) φαίνεται ότι κινείται με ρυθμούς χελώνας και με μηχανές στο ρελαντί.
Στην σύσκεψη των ομοσπονδιών που έγινε στα Γραφεία της την Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι αρκετές δευτεροβάθμιες οργανώσεις ζήτησαν η ΑΔΕΔΥ να συντονίσει τον αγώνα ενάντια σε αυτή την βάρβαρη εξέλιξη, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ κάτω και από την πίεση αυτή αρκέστηκε σε μια τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 13 Νοέμβρη.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση συναισθανόμενη το βάρος της ευθύνης απέναντι σε χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο που κινδυνεύουν να βρεθούν στο «αέρα», ενώ πάνω από άλλους επικρέμεται ο κίνδυνος των υποχρεωτικών μετατάξεων σε κάθε μέρος της χώρας χωρίς κανένα κριτήριο ζήτησε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ το πρωί της Δευτέρας 12 Νοέμβρη.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση παρά το γεγονός ότι στη σύσκεψη τω Ομοσπονδιών είχε προτείνει την προκήρυξη 3ημερης απεργίας θεωρεί ότι είναι ανάγκη να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την επιτυχία των στάσεων εργασίας της Τρίτη σήμερα και την Τετάρτη αύριο, καθώς και των συλλαλητηρίων που οργανώνονται στην Αθήνα και την περιφέρεια. Η τακτική που ακολουθεί η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αλλά και αρκετών ομοσπονδιών να εξαγγέλλουν απεργίες χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο για την επιτυχία τους πρέπει να σταματήσει εδώ.
 Επίσης είναι ανάγκη να ληφθούν έκτακτα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η συλλογή στοιχείων που θα οδηγήσουν στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Συγκεκριμένα πρέπει η ΑΔΕΔΥ να καλύψει απεργιακά τόσο τις υπηρεσίες που δίνουν στοιχεία σχετικά με τους εργαζομένους που οδηγούνται σε διαθεσιμότητα και απόλυση όσο και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα συγκεντρώσει τα στοιχεία. Η υποστήριξη αυτών των κινητοποιήσεων πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε πρωτοβάθμιου σωματείου και ομοσπονδίας.
Να δηλώσει ότι καλύπτει συνδικαλιστικά με απεργία κάθε εργαζόμενο που από την υπηρεσιακή του θέση υποχρεώνεται να παραδώσει τις σχετικές λίστες.
Να εγκαταλείψει την τακτική να πατάει σε δύο βάρκες και να δηλώσει ότι είναι αντίθετη σε κάθε μορφής αξιολόγησης, υπηρεσιών και υπαλλήλων που στόχο έχει τις απολύσεις εργαζομένων.
Να αποφασίσει ότι δεν έχουν θέση στο Συνδικαλιστικό κίνημα όσοι βάψουν τα χέρια τους με αίμα συνεργώντας με οποιοδήποτε τρόπο στις απολύσεις.
Η μάχη κατά των απολύσεων, είτε αυτές θα γίνουν στην αρχή με τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου, είτε μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης υπηρεσιών, είτε θα οδηγηθούν στην αποχώρηση χιλιάδες εργαζόμενοι μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων είναι η κορυφαία για το συνδικαλιστικό κίνημα στο δημόσιο.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τους φίλους και τα μέλη της να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτή τη μάχη. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση αυτή στα χέρια τους.
Τα πρωτοβάθμια σωματεία να οργανώσουν τον αγώνα για να αποτραπούν οι απολύσεις παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης να υλοποιήσει τους στόχους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: