ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης: Αντισυνταγματική η Νομοθετική Πράξη του Υπ. Συμβουλίου

Μετρό Θεσσαλονίκης.


Με την οποία μειώνεται ο κατώτατος μισθός και καταργείται η μετενέργεια - Κινητοποιήσεις και στα ΙΚΕΑ
Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν μεθαύριο Πέμπτη, 22/11/2012, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΙΚΕΑ (Όμιλος Φουρλής), διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αμοιβών τους, ενώ νωρίς το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ στη Λεωφόρο Κηφισού, συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του καταστήματος, χωρίς να εμποδίζουν τους πελάτες να μπουν στο κτίριο. Παράλληλα το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε σήμερα αντισυνταγματική την κατάργηση της μετενέργειας των ΣΣΕ.

Η διοίκηση της εταιρείας ΙΚΕΑ κάλεσε πριν από λίγες ημέρες τους εργαζόμενους να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειώσεις μισθών από 8% έως 11%.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι «στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου και των εργαζομένων, που αρνούνται να υπογράψουν τροποποιητικές ατομικές συμβάσεις».
Η Ομοσπονδία σημειώνει επίσης, ότι οι μειώσεις δεν δικαιολογούνται με δεδομένο ότι «τα ΙΚΕΑ, όχι μόνο εξακολουθούν να επιδεικνύουν σταθερή και σημαντική κερδοφορία καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης , αλλά διευρύνουν συνεχώς τις πωλήσεις τους και τα μερίδια της αγοράς στο χώρο τους».
Εκτός από το κατάστημα της Λ. Κηφισού, κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί στο εμπορικό συγκρότημα RIVER WEST στο Αιγάλεω και στο κατάστημα του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εταιρεία ΙΚΕΑ, από την πλευρά της η διοίκηση της ΙΚΕΑ, που εκπροσωπείται από την HOUSEMARKET AE του ομίλου FOURLIS, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της κρίσης άγγιξε και τον δικό μας όμιλο, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα».
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι «η μια και μόνη αλήθεια είναι ότι στην προσπάθειά μας να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία, υιοθετούμε την καλύτερη και όχι τη χειρότερη λύση, προς όφελος των εργαζομένων».
Αλλά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «οι εξελίξεις ήταν και συνεχίζουν να είναι ραγδαίες» κι «κλαδικές συμβάσεις δεν έχουν πια ισχύ». Παρ΄όλα αυτά η εταιρεία σχεδίασε «μια πολιτική αμοιβών κοινή για όλους τους εργαζομένους που μέχρι σήμερα αμείβονταν με κλαδική σύμβαση».

Στο μετρό Θεσσαλονίκης

Αβάσιμη έκρινε σήμερα Τρίτη το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την αγωγή της κατασκευάστριας εταιρίας του Μέτρο της πόλης που ζητούσε να κριθεί παράνομη η απεργία των εργαζόμενων στο έργο.
Οι εργαζόμενοι απεργούν τις τελευταίες ημέρες ζητώντας να ισχύσει για 30 νεοπροσληφθέντες η κλαδική τους σύμβαση, και όχι η νέα εθνική που προβλέπει μειωμένες αποδοχές
Το δικαστήριο έκρινε ότι η γενικότερη αλλαγή των αμοιβών μετά την ισχύ της Νομοθετικής  Πράξης υπουργικού συμβουλίου του περασμένου Φεβρουάριου, με την οποία μειώνεται ο κατώτατος μισθός και καταργείται η μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων, είναι αντισυνταγματική και μη εφαρμόσιμη στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου οι προβλέψεις της πράξης υπουργικού συμβουλίου εισάγουν αδικαιολόγητα δυσμενή μεταχείριση σε βάρος των νεοπροσληφθέντων εργατοτεχνιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: