ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σε επιλυφακή η ΕΛΑΣ για την Σύνοδο των Πρυτάνεων που αρχίζει αύριο στο Πόρτο Ρίο

Φωτογραφία Αρχείου.


Αντιδράσεις για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας - Το Σάββατο στην Πάτρα Αρβανιτόπουλος και Παπαθεοδώρου
Σε αναβρασμό βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας ενόψει της αυριανής Συνόδου των Πρυτάνεων της χώρας που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, αλλά και της όλο και εντονότερης φημολογίας ότι στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης με την ονομασία "Αθηνά", προβλέπεται η κατάργηση των σχολών Φιλολογίας, Γεωλογίας και Οικονομίας - Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην Σύνοδο των Πρυτάνεων η οποία αρχίζει αύριο  στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο και η οποία  αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επεισοδιακή θα παραστούν τόσο ο Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος όσο και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου. Η ομιλία του Υπουργού μάλιστα θα γίνει στις 8 αύριο το βράδυ.
Καθώς αύριο συμπληρώνονται 48 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Πάτρας είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα κινδυνεύει να χάσει Τμηματά του. Το thebest.gr έχει ήδη αναφερθεί στην επικείμενη παρουσία στην Σύνοδο των Πρυτάνεων (το Σάββατο) στην Πάτρα του Υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου και του Πατρινού Υφυπουργού Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. Βέβαιο είναι ότι και οι δυο θα γίνουν δέκτες διαμαρτυριών για την αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου της Πάτρας μέσω του σχεδίου "Αθηνά" το οποίο παραμένει από το Υπουργείο επτασφράγιστο μυστικό....
Σε ότι αφορά στα θέματα που θα συζητηθούν, όπως αυτά καθορίσθηκαν από τον οικοδεσπότη Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πάτρας καθηγητή Γιώργο Παναγιωτάκη, είναι τα εξής: Οι προτάσεις των Πανεπιστημίων για το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Ο τελευταίος νόμος που αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των «Κολλεγίων»
Η διαθεσιμότητα (απολύσεις) των υπαλλήλων ΙΔΑΧ
 Προϋπολογισμοί και χρήση ταμειακών υπολοίπων
 «Κούρεμα» των ομολόγων των Πανεπιστημίων
 Μεταφορά Φοιτητικών Εστιών στα ΑΕΙ
 Νέο μοντέλο διοίκησης των Πανεπιστημίων
 Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες
 Στάση του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ έναντι της Συνόδου.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο επεισοδίων βρίσκεται η τοπική ΕΛ.ΑΣ. που έχει εφαρμόσει σχέδιο για την πρόληψη της έντασης και των παρατράγουδων, καθώς απειλείται έφοδος φοιτητών και μελών ΔΕΠ, στο χώρο της Συνόδου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, ενώ κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τη δυναμική των παραιτήσεων Πρυτάνεων που όπως ακούγεται θα πέσουν βροχή.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας

Στο θέμα παρενέβη  με ανακοίνωσή του και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που έκανε σήμερα το μεσημέρι την ακόλουθη δήλωση:
«Η δρομολογούμενη, όπως όλα δείχνουν, αποψίλωση του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με την μεταφορά Τμημάτων του σε άλλες πόλεις της χώρας, είναι απαράδεκτη, είναι προκλητική και ταυτόχρονα προσβλητική για την ιστορία και προσφορά στην χώρα, στην ανάπτυξη και στην Παιδεία της, του τρίτου μεγαλύτερου πανεπιστημιακού της Ιδρύματος.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα αφήσει να μπει ταφόπετρα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Όσοι απεργάζονται σενάρια που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου ας γνωρίζουν ότι θα μας βρουν όχι μόνο απέναντι αλλά και πρωτοστάτες των αντιδράσεων.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει ξεκάθαρη θέση και να σταματήσει αμέσως κάθε συζήτηση, κάθε σκέψη και σχεδιασμό που αποβλέπει στην υποβάθμιση του Πανεπιστημίου μας. Χωρίς περιστροφές και χωρίς μισόλογα».
Αντίδραση υπάρχει και από το Δήμαρχο της Πάτρας Γιάννη Δημαρά ο οποίος έχει ζητήσει συνάντηση με τον Αχαιό Υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου προκειμένου να του θέσει το θέμα και να ζητήσει να μην καταργηθεί ούτε μια σχολή απο το Πανεπιστήμιο της Πάτρας το οποίο αποτελεί επιστημονικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας.

Και ο Γρηγ. Αλεξόπουλος

Στο μεταξύ, πριν λίγο ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με αφορμή τις πληροφορίες περί μεταφοράς Τμημάτων του Πανεπιστημίου της Πάτρας σε άλλες πόλεις έκανε την ακόλουθη δήλωση που παρελήφθη από το thebest.gr:
«Είναι αδιανόητη κάθε σκέψη αποδυνάμωσης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ειδικά σε μια περίοδο που η πόλη και η περιοχή έχουν απόλυτη ανάγκη υποστήριξης με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Η φημολογούμενη μεταφορά του Τμήματος Φιλολογίας από την Πάτρα στην Καλαμάτα – ιδιαίτερη πατρίδα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά- μόνο ως μικροεξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων μπορεί να εκληφθεί και τίποτα περισσότερο.
Πέραν αυτού, πληροφορίες που βλέπουν το φως μιλούν και για άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου, όπως το Τμήμα Γεωλογίας και το Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης που ενδεχομένως θα έχουν την ίδια τύχη, με το Υπουργείο Παιδείας να σχεδιάζει την απομάκρυνση τους από την Πάτρα.
Θεωρώ ότι η σύγκληση στην Πάτρα της Συνόδου των Πρυτάνεων και η παράλληλη παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και του Υφυπουργού κ. Παπαθεοδώρου είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να σταλεί μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι η αντίθεση των τοπικών φορέων και αρχών σε κάθε ενέργεια αποψίλωσης του Πανεπιστημίου της Πάτρας θα είναι κάθετη και αδιαπραγμάτευτη.
Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι μέρος της επιστημονικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ταυτότητας της περιοχής μας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν πρόκειται να επιτρέψει επ’ ουδενί την υποβάθμιση του».
(Πηγή: thebest.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: