ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά των δύο ανδρών των ΜΑΤ που χτύπησαν στο μάτι τον φοιτητή

Φωτογραφία Αρχείου από την πορεία της 17-11-2012, στην Πάτρα.


Μέχρι βαθμού απόπειρας δολοφονίας ενδεχομένως, η δίωξη
Η εγκληματική πράξη στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Ενώ βρίσκεται σε κατοίκον ανάρρωση και η ενδεχόμενη αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη στην ωχρά κηλίδα του ματιού του δεν επιδέχεται χειρουργική επέμβαση, καθώς οι ελπίδες εναποτέθηκαν στο πέρας του χρόνου, η οικογένεια του φοιτητή που κινδυνεύει να τυφλωθεί από την εγκληματική αυθαιρεσία των ΜΑΤ στην Πάτρα στις 17 Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, βρίσκεται στη διαδικασία της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με δήλωση στο «ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU», του νομικού εκπρόσωπου της, πατρινού δικηγόρου Χρήστου Λιαρομμάτη.
Παράλληλα στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χθες, τον σοβαρό τραυματισμό του 19χρονου διαδηλωτή, φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πατρών, από ρίψη χημικών ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου στην Πάτρα, ρωτώντας τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, «τι πειθαρχικά μέτρα έχει λάβει  σε βάρος του αστυνομικού ή των αστυνομικών για τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα χημικά εναντίον πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά».
Καταγγέλλοντας ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις του Αστυνομικού Διευθυντή προς την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ περί του αντιθέτου, αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων έκαναν αλόγιστη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα υγείας σε εκατοντάδες πολίτες», η βουλευτής Αχαΐας του κόμματος, Μαρία Κανελλοπούλου, επισημαίνει ότι ο 19χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό μάτι «συμμετείχε στο κυρίως σώμα της πορείας και όχι στην ομάδα των ατόμων εκτός της πορείας που συνεπλάκη με τις αστυνομικές δυνάμεις».
Η διάγνωση των γιατρών είναι αποθαρρυντική: «Εκτεταμένο και βαθύ θλαστικό τραύμα προσώπου, στο ύψος του αριστερού ζυγωματικού και έξω οφθαλμικού κόγχου, ενώ υπέστη και σοβαρή απώλεια όρασης (μέχρι και 80% σύμφωνα με τους γιατρούς)», τονίζει και επισημαίνει ότι από την απόσταση που δέχθηκε το βλήμα ο 19χρονος «θα μπορούσε να είχε υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική βλάβη ή να ήταν και νεκρός, σύμφωνα με τους γιατρούς που του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες».
Σύμφωνα με τον πατρινό δικηγόρο Χρήστο Λιαρομμάτη το θύμα εδέχθη το βλήμα του εκτοξευτήρα στην συμβολή των οδών Αγ. Ανδρέου και Ερμού, κατά την διάρκεια της πορείας  του φοιτητικού μπλοκ, στο οποίο συμμετείχε. Ο δε αστυνομικός των ΜΑΤ βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 15 μέτρων και άδειασε το πυροβόλο όπλο του (σημειώνεται ότι ο εκτοξευτήρα συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των πυροβόλων όπλων) σε ευθεία πορεία προς το πρόσωπο του φοιτητή, εν αντιθέσει με τα οριζόμενα που επιβάλλουν ο εκτοξευτήρας κατά τη βολή να ρίχνει το βλήμα του καθ’ ύψος ή κατά βάθος, δηλαδή στον αέρα ψηλά ή κάτω στην  άσφαλτο.
Πάντως την ημέρα αυτή οι κρατούντες τούτα τα όπλα άνδρες των ΜΑΤ ήσαν δύο και ως εκ τούτου ο κύκλος των υπευθύνων για την εγκληματική πράξη περιορίζεται, καθώς μέχρι πρότινος γίνονταν προσπάθεια να συσκοτισθούν τα πρόσωπα των πιθανών ενόχων.
Με βάση τα παραπάνω η οικογένεια του θύματος επιφυλάσσεται να προσφύγει νομικά καθότι η πράξη διώκεται με την κατηγορία της σωματικής βλάβης έως βαθμού κακουργήματος με απόπειρα δολοφονίας ενδεχομένως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: